Героят на Хърватия: Перишич продаден във Франция заради семеен дълг

Сега ще играе на големия финал точно срещу Франция
12 юли 2018 13:10, Елка Василева
92
Героят на Хърватия: Перишич продаден във Франция заради семеен дълг
Иван Перишич. Снимка: Reuters

От длъжник до герой. Иван Перишич най-накрая показа колко полезен и важен може да бъде, а ако и късметът го споходи и той спре да уцелва гредата, може да е влезе в идеалния отбор на Световното първенство, пише "Ютарни лист".

"Беше наистина труден мач, знаем какво означава полуфинал за една малка страна като Хърватия. Отново влязохме по-слаби, но показахме характер като в двата предишни мача. Това е важно за този отбор, защото преди го нямахме", каза Перишич.

"Моят гол е важен, случи се в много важен момент, когато нападахме, имахме инициативата, доминирахме, при втория спечелих дуела и асистирах на Манджукич с глава, а той се оказа на правилното място. Казах, че не е важно кой ще вкара гол, а е важно Хърватия да победи и го направихме", сподели хърватинът.

Още по темата

Той благодари на феновете, "които дойдоха в Москва да ни подкрепят, както и на всички в Хърватия, които стоят зад нас и ни дават подкрепа. Преди 20 години като момче, облечен с хърватския екип, гледах в своя /град/ Омиш как Хърватия спечели бронзовите медали. Мечтал съм за такъв мач, един ден да бъда участник, доживях това и вкарах гол, който беше един от решаващите за финала", каза Перишич.

На въпрос за това, че като 17-годишен е бил продаден във френския "Сошо", защото баща му, който бил затънал в дълговете покрай птицефермата си, искал да ги изплати и как пребиваването му в тази държава ще се отрази на играта му в неделя, Перишич каза: "Това е труден въпрос за мен. Когато отидох в "Сошо" и не знаех защо, бяха само на 17 години, едва по-късно разбрах за какво става дума. Но това е семеен проблем, който нека си остане вътре във фамилията. Сега това не е важно. Играх две години и половина във Франция, научих езика. Макар че не бях в първия отбор, имам добри спомени," каза хърватинът.

"Никой не е по-щастлив от мен, защото на финала мога да играя точно срещу тях. Говорих с мама преди този мач, каза ми, че преди турнира е прогнозирала финал Франция – Хърватия - това беше мечта, която се сбъдна", каза Перишич, цитиран от "Ютарни лист".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
44
 
! Отговори
фен преди 5 години
Хърватите показаха как една малка държава се държи сред големите! Изключително красива и ЧИСТА с приветливи хора, които ще ти помогнат да излезеш от всяка ситуация като турист. Желая на хърватите да издигнат световната купа по футбол над главите си !
79
13
 
8
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До ЕКатолицизма ли? След като отшуми Световното, папата ще помоли Хърватия да се държи толерантно, и да предостави територийката си за база, като за начало поне на 20 милиона бежанци.
78
31
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Къде сравняваш колос като Стоичков играл в Барселона печелил Златната топка(най-голямото постижение за футболист) с някой си гунди който само щото е левскар се споменава.
77
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората играят футбол и са на финал, защо не да станат и шампиони а Вие пак принизявате нещата до религии, политика и разни дребнавости! Не съм им почитател, но шапка долу! Победиха Нигерия, Аржентина и Исландия, после трудна победа срещу Дания и Русия и заслужена победа над Англия. Имат дух и мъжество, борят се до последно, силна психика и отлични футболисти. Три продължения по 30 мин. - общо 90 мин. В чисто игрово време вече имат натрупани 7 мача, предстои им осми. Успех им желая, пичове са!
76
10
 
22
 
! Отговори
СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА. преди 5 години
на Хърватия! Велика страна, велика нация! След Германия, Хърватия е втората страна, на която се прекланям!!! Напред и разгром на перушина на френския петел! Световният шампион се казва- ХЪРВАТИЯ! Загреб, София и Киев- неразделни винаги!!!
75
23
 
11
 
! Отговори
Е преди 5 години
Католицизма е величие и победа ,православието бедност и злоба .
74
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моите впечатления от Хърватия: Колкото и да се оглеждах,не видях фас или друг *** по земята ,стари и млади атлетични и добре сложени,не видях шкембелии. Отделно младите на плажа не видях един със бира в ръка,от целия плаж само една жена пушеше цигара,и то скришно като ученичка. Според мен заслужават купата.
73
0
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
*** си.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60 - какви глупости пишеш и защо свързавш футбола си историята?когато сме приемали православието не е имало футбол.ОСвен това точно 9 -10 век православието е било много по-издигнато от католицизма. Упадъкът на православието започав през 1186 г със смъртта на Алексей Комнин, горе долу тогава започва и въздигането на Рим - края на 12 век. Би могъл да кажеш че Иван Асен II е сбъркал, но не че е сбъркал Борис-Михаил.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изказване на Стоичков пред испанския ЕЛ Мундо : Цска не ми е дала нищо, Пенев не ми е дал нищо, България не ми е дала нищо! аз съм самороден таланат, развих се в Барселона!
70
0
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Хърватия световен шампион! Ще им стискам палци!
69
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стоичков може да беше добър футболист, но извън терена бе невероятен про-стак. За мен например е важно и като човек да си качествен. Балъков бе такъв пример, преди това - Гунди. в края на 90-те се говореше че ще правят паметник на Стоичков (паметници се правят само на умрели хора). в едно изследване Стоичков бе обявено на второ място за български футболист на века след Гунди. Вместо да се зарадва, той се вбеси - "На м-дете ми направеет паметник!"
68
6
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 5 години
С кое от коментара ми не си съгласен? Поне се аргументирай.1) не си съгласен, че в последните минути от продължението съдията дава дузпа на държави, които задължително трябва да са на финала както даде на Германия срещу Швеция, но независимо от това отпадна 2) Смяташ, че Роналдо не е прехвалена манджа и не е заслуждаваше картон Или3)дразни те, че Стоичков се кръстил като католик. За мен е важно как е ритал, ако ще та Тангра да се е молил...
67
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Православието е брадясало с ислям .
66
3
 
13
 
! Отговори
Що за коментари 3? преди 5 години
Защо непременно на финала трябва да е Бразилия и Аржентина. Аржентина се прави на важна заради Марадона, като отбор не е нищо особено. До онзи дето се подиграва на Стоичков. Не знам на колко си години, но знаеш ли,че когато Стоичков риташе,българският отбор, игра мач срещу Аржентина и тогава паднаха с 2:0 на тяхна земя? Марадона пропусна срещата, защото имаше съмнение,че взема наркотици.94 , когато бяхме 4-ти в света, помниш ли как се радвахме българите? Това няма да се повтори за съжаление.
65
0
 
32
 
! Отговори
йори преди 5 години
Хърватия е малка държава, но спорта им е доста добър!
64
2
 
20
 
! Отговори
Що за коментари 2? преди 5 години
Искам да добавя също, че още от 5-та минута след началото на мача Хърватия-Англия беше отсъдено положение Англия да вкара и англичаните се отпуснаха.Какъв ли процент са гласували да спечелят?Това,което ми направи впечатление е, че Хърватите не се предадоха,бореха се до последно,играха концентрирано като отбор, нещо което липсва при българските футболисти, които вече щяха да доиграват мача.А мен не ме интересува как се кръстил Стоичков, а как е ритал.Ако е искал е можел и да не се кръсти.
63
4
 
17
 
! Отговори
Що за коментари? преди 5 години
Искам да питам някои от коментиращите защо пишат глупости като: католиците били уникални и само те заслужават да спечелят. Футболът е бизнес,Уефа е мафия,която решава кой да е на финала.Заради залозите винаги са едни и същи държави.Вижте как изкуствено съдията в последната минута от продължението даде шанс на Германия срещу Швеция и въпреки това Германия беше последна в групата си.Иран не игра по-зле от Португалия,дето се хвалеше с Роналдо,който едва не получи червен картон.Браво на Хърватия.
62
17
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нормално малки държавици като България Хърватия Сърбия и тн се радват на циркаджииски успехи.Големите държави развиват технологии и вървят напред.Балканите латиноските ни испано-португалските ци.ани се кефят на футболни успехи щото друго нямат а няма и да имат.
61
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и в България едни бивши доносници на ДС веят знамето на Православието ,но си остават едни мръсни комунисти.