Франция спря балканския устрем и след 20 г. отново е на върха!

Двата отбора изиграха наистина впечатляващ финал
Обновена: 15 юли 2018 20:06 | 15 юли 2018 19:58,
794

Снимка: БТА


Франция разби с 4:2 Хърватия и спечели Мондиал 2018. Така 20 години по-късно "петлите" отново са световни шампиони, след като за първи път вдигнаха купата през 1998 година.

Срещата бе истинско шоу и задоволи и най-претенциозните футболни фенове. На стадион "Лужники" наблюдавахме финал на Мондиал с множеството положения, майсторски отигравания, спорни съдийски отсъждания, дузпа след VAR, красиви голове и в крайна сметка заслужена победа за Франция.

Попаденията за "петлите" вкараха Антоан Гризман (38 - дузпа) и Пол Погба (59) и Килиан Мбапе (65), автогол пък си набута Марио Манджукич (18). Точни за Хърватия бяха Перишич (28) и Манджукич (69).

Хърватите заслужават само суперлативи за цялостното си представяне на турнира и спечелиха неутралните футболни фенове. Франция определено показа най-добър футбол на Мондиал 2018 и закономерно е Световен шампион.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
10
 
5
 
! Отговори
Zasramen преди 5 години
Абе тази хърватка Колида Китарович без малко свир ка да направи на Макрон.! То бив бива лигавене подлизурстване натягане полягване и поза партер, ама дори нашия капот плевнелиев не е бил така раболепен пред чичо му Сам! Срамота, тая дърта *** развали хубавия празник!
533
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При такава измислена дузпа и ти да гледаш видеоповторение като съдия и да кажеш че е дузпа...нямам думи за корупцията във футбола на световно ниво, а вие искате ние в А група да не сме корумпирани?
532
6
 
11
 
! Отговори
nina преди 5 години
Позната история, нали? От 1994-та!Гук, обаче, съдията реши бързо, още н началото да гарантира победата на африканския отбор. Несъществуващо нарушение, спорна дузпа.Халал да им е купата! Щом смятат, че са я СПЕЧЕЛИЛИ!Браво, хървати! Купата е ваша!
531
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Победи африканския състав на френския нац. отбор. Иначе жабарите са некадърни.
530
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ХУБАВОТО БЕШЕ, ЧЕ ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ БЯХА НАТИКАНИ В ЪГЪЛА, КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО.
529
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хърватската президентка не беше тъжна след загубата, стоеше във ВИП-ложата с Макрон и Путин...........тя и Макрон се държаха за ръка като влюбена двойка.............има нещо много гнило в целия финал!!Освен това два спорни гола за Франция, единият от засада и пресилена дузпа!!!
528
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 621 Левскар,На несъществуваща дузпа не се казва глупава дузпа, бе келлеш! Съдията опрочи целия мач с тази дузпа. Жалка титла за Франция.
527
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финалът беше решен предварително, пък вие си говорете че нямало конспирация!
526
5
 
12
 
! Отговори
Зад кулисите преди 5 години
Всичко вървеше добре, докато хърватските усташи не поздравиха украинските бандеровци от сърцето на Русия. Дали това не е Божието наказание или дългата ръка на Путин не помогна на Франция?
525
5
 
15
 
! Отговори
Nate Higgers преди 5 години
Подарена титла.
524
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финалът беше решен предварително, видя се колко е лесно да се обезкуражат хърватите...........все пак и второто място за тях е голям успех!
523
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да спечелиш финала по такъв начин........французите трябва да ги е срам!!!
522
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че не се наложи съдията да доказва световния ред до края на мача! По старите помнят как през 1992 г. Югославия не бе допусната на европейското заради политиката и заместилата я бита и пребита в квалификациите Дания взе титлата! В ония години единствено Цървена звезда бе равностойна на вездесъщия Милан. Милан, който биеше Реал с 5:0, а когато в Милано звездашите поведоха угасиха тока и отложиха мача за утре!
521
5
 
12
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Как не ги е срам тия смешници?! Да спечелиш световната титла по този начин.... Добре, че нито сме слепи, нито ***, за да разберем всъщност кой е истинският победител тук - ХЪРВАТИЯ!!!!!
520
4
 
0
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 5 години
До ГoшуТова,за паламарките ,от личен опит хо знаеш ,нали ???
519
4
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 620Ами тогава трябваше да знаеш, че Франция е държавата в Европа с най-много тъмнокожи, много повече дори и от Англия :) Нормално е да са всички черни, все пак са по-издръжливи физически от белите. Извън футбола и спорта имат по-големи паламарки, свирят добре джаз и пеят добре...абе азбучни истини :))) Чудя се как има още хора, дето не са наясно с тези неща, че чак и въпроси си задават
518
5
 
11
 
! Отговори
Стар Левскар преди 5 години
Хърватите се самопобедиха с автогол и глупавата дуспа ! Надиграваха маймуните непрекъснато....
517
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм расист или ксенофоб, но някак си не ми се струва естествено. В отбора на Щатите сигурно има по-малко тъмнокожи от този на Франция. Не че са някакви извънземни таланти, но много е инвестирано в техния отбор, вложени са солидни пари и подготовка. В сравнение с тях, други отбори на уважавани страни изглеждат повече като ентусиасти - включително английският!Франция винаги може да разбие Англия на футбол. Но не ми е любим отбор, не ме вълнува. Макар че от дете започнах да уча френски и имах подчертани симпатии към Франция. От мен франкофон така и не стана :)
516
19
 
6
 
! Отговори
Полезни съвети преди 5 години
За тези, които наистина мислят, че нямаше дузпа за Франция имам няколко много полезни съвета:-Не гледайте футбол въобще защото нямате и най-малко понятие от правилата на тази игра.-Отидете спешно на психиатър или психолог. Не губете надежда защото съвременната медицина лекува дори безднадежните болести-Спрете спешно алкохола/дрогата/или каквото вземате там защото получавате халюцинации-Отидете на село, без компютър и се отдайте само на копане на нивите си. Никакви животни - ще ги уморите.
515
2
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До FckТези бяха активисти от *** Riot и пишеше в друг сайт, че са го направили като протест срещу политиката на Путларах :)))