Франция спря балканския устрем и след 20 г. отново е на върха!

Двата отбора изиграха наистина впечатляващ финал
Обновена: 15 юли 2018 20:06 | 15 юли 2018 19:58,
794

Снимка: БТА


Франция разби с 4:2 Хърватия и спечели Мондиал 2018. Така 20 години по-късно "петлите" отново са световни шампиони, след като за първи път вдигнаха купата през 1998 година.

Срещата бе истинско шоу и задоволи и най-претенциозните футболни фенове. На стадион "Лужники" наблюдавахме финал на Мондиал с множеството положения, майсторски отигравания, спорни съдийски отсъждания, дузпа след VAR, красиви голове и в крайна сметка заслужена победа за Франция.

Попаденията за "петлите" вкараха Антоан Гризман (38 - дузпа) и Пол Погба (59) и Килиан Мбапе (65), автогол пък си набута Марио Манджукич (18). Точни за Хърватия бяха Перишич (28) и Манджукич (69).

Хърватите заслужават само суперлативи за цялостното си представяне на турнира и спечелиха неутралните футболни фенове. Франция определено показа най-добър футбол на Мондиал 2018 и закономерно е Световен шампион.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Малък си и не знаеш, че Хърватите изригват вече за трети път.Вече имат едно трето място, сега са вицешампиони.
613
4
 
11
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Съдията не трябваше да зачете последните два гола , щото беха зад център . Имаше и 3-4 дуспи дет не даде на ърватите , нали се знае 3 корни дуспа , зад център гол няма , три греди гол . Трябваше да ги пусне ърватите да ритат французите както мазния турчин направи .
612
10
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Хърватия са еднодневки повече групите няма да могат да префърлят.Както ние ще си останем със спомена за Парк де Пренс и това е.
611
8
 
11
 
! Отговори
Безспорно преди 5 години
Безспорно е, че ключови за мача решения на съдията бяха повече от спорни.Безспорно е, че с назначаването на този съдия ФИФА даде 100% гаранция, че Франция ще стане шампион. Голям финал този съдия повече няма да види - следете!Съчувствам на френските фенове, които сега трябва да търсят оправдание за безспорните качества на техния отбор.Съжалявам, но съдията силно повлия на мача, развали празника и с това хвърли сянка над този хубав турнир.
610
3
 
11
 
! Отговори
Честито на Франция! преди 5 години
За да бият хърватите трябваше да отменят два френски гола И хърватите да не си вкарват автогол :)
609
9
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
10 съдии гледат и викат дуспа има хърватина не вижда.
608
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В исторически план какво хубаво нещо сме видели от Франция? Винаги сме прецакани от франсетата, прецаквани сме сега и в бъдеще ще е така.--------------------------------------------------------Ало образ, в исторически план най-вече сме се прецаквали сами - а във Франция, както и навсякъде в нормалните държави по света, като говориш езика им, не правиш глупости и работиш като нормален човек те приемат. Това че ни мразели, имали ни за втора ръка хора и т.н са редовните оправдания на мързеливци
607
15
 
16
 
! Отговори
Съдията победи преди 5 години
Франция шампион????Абсолютно незаслужено!
606
8
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Подържах хърватите но дузпата си беше 100 процентова.
605
2
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 665. Ами по твоята логика защо световен шампион не стана например Сенегал?
604
11
 
15
 
! Отговори
Вито преди 5 години
Поправка към статията да се чете - "Сборният отбор от Африка спря Балканския устрем на Хърватия, която представляваше Европа!"
603
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз рядко намесвам историята в такива ситуации, защото е безсмислено, но специално за онези ***, които викат за Франция, защото хърватите били гнусни фашисти, имам да им кажа следното: В исторически план какво хубаво нещо сме видели от Франция? Винаги сме прецакани от франсетата, прецаквани сме сега и в бъдеще ще е така. То заради това българите сме си на това дередже открай време. Нека да продължаваме да лижем френските джендърски ***, може пък и да имаме някаква облага някой ден.
602
13
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ако е имало наивници, мислещи си, че ще разрешат на малка Хърватия с 4 милиона жители да спечели Световното, е най-малкото непоправим лаик...Победата предварително беше определена на сборния отбор на Африка, който представи Франция. Жалко за футбола...
601
13
 
12
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
Това бе най-измислената дузпа, която някога съм виждал да бъде отсъждана.. Ако резултатът бе останал 1:1 на полувремето, след това нямаше да се знае кой кого.. Да им е честита титлата на французите, но аз лично никога не помня даден отбор да е ставал шампион с толкова грозна и безлична игра. Антифутбол отвсякъде. И просто не бе честно да получават такава съдийска подпирачка в ключов момент от мача.
600
8
 
6
 
! Отговори
Do 668 преди 5 години
До АнонименАми, ние =истинските бели...с истински белите отбори си ги гледаме по телевизията.А нашите отбори не могат да се класират на първенство от 20г.Но...нали, важното е да сме бели...останалите, не са толкова готини като нас.
599
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми щом е така, всички да вземат черни футболисти да не остане нито един бял в нито един отбор на световно. Отбора на северна корея -черни, отбора на сауди арабия черни, всички от африка, цялото световно, тогава ще има ли някой бял който да го гледа изобщо освен някакви джендари.
598
17
 
16
 
! Отговори
ретро преди 5 години
франсетата бяха най-добрия отбор на световното..заслужено спечелиха купата..а хръватите така и не разбрах защо бяха добутани до финал..още не мога да повярвам как брутално ги подпряха срещу Англия (сигурно заради брекзита..)..иначе на финала ,ако вратаря на Франция не се беше осрал така *** за втория гол,резултата щеше да отиде към 6-7 на 1 ..дузпата беше 1000% чиста..само разни заблудени псевдо фенчета на хръватска не я виждат..
597
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значение има бели или черни са французите? Просто треньора е взел най-доброто. Какво са виновни черните, че са по-добри? Или за твоя кеф, г-н комплексиран на тема цвят да вземе бели и да отпадне още в началото?
596
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шимпанзета са на върха. Какви французи ви се привидяха. Ако отбора ти е 95% черен това значи ли че белите французи печелят, голяма пародия е това. Ако вкарате гепарди срещу лъвове, ясно ли е кой печели на скорост, и да кажете че гепардите са петли и съответно че петлите печелят, не е ли малко идиотско.
595
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франсетата вдигат купата, хръватите дyxaт сyпата....