Модрич със "Златната топка": Предпочитах титлата!

"Играхме като равни с французите, дори ги надиграхме"
16 юли 2018 09:45,
83
Модрич със "Златната топка": Предпочитах титлата!
Снимка: БТА

Капитанът на националния отбор на Хърватия Лука Модрич, който бе избран за "Играч на турнира" по време на световното първенство по футбол, каза, че е предпочитал да спечели титлата със съотборниците си, отколкото това индивидуално отличие.

"Играхме като равни с французите, дори бих казал, че ги надиграхме. Но няколко момента от мача предопределиха изхода му. Златната топка? Да, радвам се, защото това е голямо отличие, но предпочитах да бяхме станали световни шампиони", коментира Модрич.

Още по темата

Хърватия отстъпи с 2:4 пред Франция и пропусна да спечели за първи път в историята световната титла.

На свой ред дългогодишният капитан на националния отбор на Хърватия Дарио Сърна поздрави играчите от националния отбор.

"Тъжно е, че загубихме във финала, но самият факт, че достигнахме до него, е повод за грандиозен празник. Момчетата свършиха страхотна работа. Хърватия е малко страна, която извърщи чудо. За последните 15 години преминахме през много тежки моменти, но този път всички се нареди в наша полза. Отборът заслужи този успех", каза Сърна.

Защитникът се отказа от националния отбор на Хърватия след европейското първенство преди две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
20
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимени до колко беше необходимо оня *** съдията да ги подпира, та всички да видят че франсетата без корупция ще са шампиони само на омле дю фромаж
31
2
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
ако Вида е фашага що вика "Слава Украине", кво прайваме Йозил дето пее "Дойчланд Юбер алез" с цело гърло? А Боатенг? А натурализираните бразилци дето пеят "Мила Родино" преди мач, шовинисти ли са или са крайно десни?
30
2
 
15
 
! Отговори
Василе, преди 5 години
Важното е колко дузпи се дадоха на финалния мач. И най-важното - защо.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Никой не оспорва че "французите" играха добре. Коментира се: до колко са французи и до колко сбирщина от Централна Африка.
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците не обичат Хърватите, както и обратното.... На награждаването се видя грубото отношение - направо се потресох, как заваля проливен дъжд и първия чадър беше сложен над Путин, следващите чадъри за другите господа и чак след 10мин се появи чадър за президента на Хърватия а тя горката вече беше мис мокра фланелка....Не, че всички бяха сухи но поне кавалерското отношение в никой не проговори...
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26И ти направи един миш маш в коментара си. Франция не е чак толкова самостоятелна въпреки че са силно националисти и социялисти. При ФИШИ хората са наполовина за Германия.И Англия ги спасява.
26
5
 
25
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Това, което направи съдията е под всякаква критика. При ритуали се колят петли и всякакъв друг пернат или рогат ***. Беше ясно още от началото на мача, че след отпадането на Германия, Испания, Аржентина, Бразилия и не участието на Холандия и Италия, титлата трябва да е в някоя от "великите" футболни сили. Хървати горди сме с вас!!!
25
7
 
9
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Наголо, Погърба, Емвдупе ...бря че весела "френска" къща...;-)...а друго си е Ракетич, Изпердашич, БайКомитич..;-)
24
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само политически и расистки коментари. А реално Франция бяха много по-добри на това първенство. Освен това на Балканите никога не е имало мир и разбирателство, че чак да се идентифицираме с Хърватска. Франция е република на 200 години, а африканците са изключително горди французи, нещо което на Бай *** не може да му влезне в тиквата, понеже е пропуснал и революции и просвещения и предпочита да е малък и беден и псуващ.
23
2
 
5
 
! Отговори
Васил преди 5 години
До 123Ако искаш си направи труда да видиш колко дузпи са дали на Франция и на Хърватска на това първенство. И на двата отбора са дали по 2 дузпи (без вчерашната)
22
35
 
11
 
! Отговори
Квазимод Рич преди 5 години
Абсолютно е прав #ретро - вторият гол срещу Англия си беше в абсолютно нарушение , но съдията въпреки всичко го призна.Евала на франсетата - приземиха ги тия фашаги , че много се бяха взели на сериозно!Жалко само дето не се паднаха по рано да играят едни с/у други , че да ги отстрелят още преди световното .Както пишеше по .долу - с късмет , ръгане и симулации не може да се кара цяло първенство и закономерно французите им надуха шушоните ...
21
7
 
40
 
! Отговори
обективен преди 5 години
До АнонименХърватите не са симулирали, чак толкова. Играха мъжки и стояха отлично на терена. Получиха голове при остри контра атаки от бързите "френски" футболисти защото трябваше да наваксват от самото начало изоставането в резултата. Дори при 4:1 играха сърцато и т.н. Първото полувреме си беше тяхно и може би да кажем 30% от второто.
20
17
 
12
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Нац.отбор на ФранцияАйшеХасанБилялГюлиГунариИ това не са български имена, ама ако играе някой pимлянин в българския национал, надали някой ще каже, че сме индийски отбор. Ей, голяма омраза и злоба има в българина :)
19
37
 
13
 
! Отговори
ретро преди 5 години
хръватите бяха добутани до финала с 300 зора..даже срещу Англия ги подпряха (сигурно наказание за брекзита)..само ме е яд на вратарчето на франсетата - ако не се беше осрал така *** за втория гол,резултата отиваше на 6-7 на 1..
18
12
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ако бяха спечелили купата хръватите, златната топка щеше да я вземе или Мбапе или Гризман.Суровият национализъм, все още е жив в *** кpaтyни на зомбирование мАрзилками!
17
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Хърватия - истинският световен шампион по футбол, 2018 г.! Без съдии, които да свирят в негова полза пряк свободен и дузпа! Стигнал до финала напълно самостоятелно и заслужено и заслужаващ световната титла!
16
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сандо Жално ми е, че такава грешка на природата като теб все още съществува. Щом за теб хърватите са гнусни фашисти, следва ти да си едно жалко комунистическо подобие с промит мозък!
15
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За клубен отбор разбирам да има имена като Мбапе, Бонго-бонго, Нгоро Нгоро...и т.н. ама за национален малко странно звучат на френски
14
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хърватите-с истински европейски футболен отбор.Афрофрансетата не са европейци.
13
9
 
55
 
! Отговори
Нац.отбор на Франция преди 5 години
ЮмтитиН'ГолоПогбаМбапеНзонзиТова са африкански имена, а не френски.