Между расизма и славата: След еуфорията на Световното

Няма как Путин да не натрупа активи след успешния Мондиал
18 юли 2018 10:23, Красимир Ангелов
16

Докато Франция и Хърватия все още са подвластни на еуфорията от финала на Световното първенство по футбол, футболните експерти по света вече правят обстоен анализ за случилото се по терените в Русия.

"В никакъв случай не мисля, че успехът на Франция е помрачен. Абсолютно си заслужиха победата. Заявката на Мбапе, че ще дари парите си за благотворителност, го показва като човек с много голямо сърце", отбеляза спортният журналист на Bulgaria ON AIR Велислава Миланова.

Колегата ѝ от "24 часа" Едуард Папазян припомни, че подигравки за френския национален отбор има още от 1934 г. Тогава карикатура във вестник изобразява отбора само с един бял играч, а авторът пита кой е истинският французин.

"Това се случва, когато загубилите не могат да приемат, че провалът им е поради техните умения. Африка спокойно си приписва част от този успех, но едва двама от футболистите на Франция са родени там. Станахме зависими от социалните мрежи. Няма расистки коментари в официални медии за родословието на френските футболисти", посочи той в "България сутрин".

"По никакъв начин не можем да опорочим този успех. В момента дребничко се присмиваме отдалеч. Първенството протече много добре. Няма как Путин да не натрупа активи, че успешно е провел Световното. Спортът и политиката не бива да вървят ръка за ръка, но често се случва. Уви, често има и расистки изблици", допълни журналистът Николай Драганов.

И тримата гости се съгласиха, че Световното първенство в Русия е преминало успешно, без инциденти и с голяма доза "fair play".

Какво още казаха тримата вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
А в Африка сме възмутени от расизма залял света! Никой не отдава чест и слава на не$рите (даже трябва да се пишат със символи) - един вид няма раси?! А как да няма - Световните Шампиони да не са бели? Бог е направил хората на раси, като най висшата е не$ърската, следва семитската - не за загубените араби, вижте какво направиха на Световното, - а за синовете на Моше (впрочем не$ър), които и ни докараха с милиони във Франция и нататък. За останалите раси не си струва и да си чешем черните езици.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А "шегаджиите" от шарли ебдо дали са пуснали карикатура?Нали са големи отворковци?
10
7
 
7
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 5 години
до #ЦиникКолкото и да ти е противно , ФРАНЦИЯ Е СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН по футбол !Крайно време е да го преглътнеш (както искаш го разбирай) , защото колкото повече време минава , токова повече се забравя кой е бил втори, трети и т.н.А шампионът се помни ВЕЧНО !!!
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мене много ме кефиха стюардите по стадионите! Всички от лейтенант нагоре. Същински зелени човечета с номера!
8
5
 
16
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
расизма е нещо което произлиза от природата, така че корените са много здрави и никога няма да изчезне...
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как Путин да не натрупа активи, че успешно е провел Световното.ХАХА. Добре че е Пyтя, че иначе няма да изгрее Слънцето.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"15 милиарда долара са похарчили само по магазините в Русия 5 милиона чуждестранни туристи от които 3 милиона са били специално за Световното по футбол.В тази сметка не са прибавени парите от билети и хотели."Брей, по 3000 долара средно на турист? ОбъркАл си се нещо.
5
4
 
11
 
! Отговори
преди 5 години
Особено след като се изяви като истински джентълмен, подавайки чадър за дамата под поройния дъжд, Путин натрупа особено много активи!
4
3
 
7
 
! Отговори
kiril преди 5 години
Е какви активи да трупа ? То Русия да не е ЕТ "Путин" ? Ако е така толкова по-зле за тях.
3
13
 
44
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Континентална Африка спечели със съдия аржентинец начело!Още - Африка е *** - не защото белите я управляват....а защото си тръгнаха!
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 милиарда долара са похарчили само по магазините в Русия 5 милиона чуждестранни туристи от които 3 милиона са били специално за Световното по футбол.В тази сметка не са прибавени парите от билети и хотели.
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 2 000 години имаше арени на които се биеха роби гладиатори.Днес има стадиони на които долу ще търчат чер*ните , а белите ще си гледат сеир и ще залагат.