Срещу агресията: Червен картон за футболните хулигани!

Кампанията ще стартира в първия кръг от футболното първенство
19 юли 2018 14:15,
10

Асоциацията на българските футболисти, БФС и Професионалната футболна лига стартират кампания срещу футболното хулиганство. Тя ще премине под надслов "Червен картон за футболните хулигани".

Още по темата
Началото на кампанията ще бъде дадено в първия кръг от новото футболно първенство, когато играчите от Първа лига ще излязат на терена, облечени с фланелки с надпис "Червен картон за футболните хулигани".

Според журналиста Крум Савов това е козметична мярка, която едва ли ще помогне.

"Отдавна българските стадиони са се превърнали в място, където ходят единствено и само ултраси, които си избиват комплексите. Агресия, простотия, нормалният зрител отдавна вече не мисли да стъпи на стадиона", каза Савов в студиото на "България сутрин".

По думите му законите срещу футболното хулиганство трябва просто да се прилагат. Крум Савов акцентира и на Световното първенство в Русия, където нямаше нито един инцидент с привърженици и според него мерките са ясни, но трябва да се изпълняват.

"В България отдавна ги знаят, но по една или друга причина не се изпълняват, защото в определен момент тези хора трябва да ги използваш", категоричен беше журналистът.

Бившият футболен съдия Александър Костадинов също се съгласи, че вече няма родители с деца по стадионите и хора, които просто са на трибуните, за да гледат мач.

"Тези мерки няма да бъдат подходящи и не са подходящи", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата гости се съгласиха, че манталитетът се разваля още от ранна детска възраст, защото на детските мачове нещата с хулиганството са още по-страшни и изпълнени с агресия от страна на родителите.

"Дано всичко се оправи в един момент и да можем ние спокойно да заведем децата си на стадионите", допълни още Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Пиер-Луиджи преди 5 години
Александър Костадинов да не говори за спорт. Като отворим дискусия за корупцията сред съдиите и малодушието им ще може да се включи. Някакъв кренвиршкар обясни нещо за лудогорбахче. Така,безроднико, като говорим за футбол никой не иска да слуша за каузата. Не сте интересни. Не замърсявайте ефира,се казва още в съобщението.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крум ли ще ми говори за футболно хулигантсво?Тоя агресивен пичница, който налита и влиза в бой, ако някой го помоли да си спазва часа за наем на терен за футбол....баси жалката ирония
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кука ми на ПУРА!
4
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Александър Костадинов въведе революционното правило за разрешена игра с ръка на голлинията - остана безмълвен при изчистена с ръка топка на мач Спартак Вн - Марек.
3
8
 
14
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Агресията трябва да бъде насочена към мерзавците с черни гащета, които опорочават играта. Бий съдията по главата, бий, бий, бий!!! Редно е наказанията на съдиите да се определят от фен клуба на ощетения отбор - примерно адекватно наказание е бой с чукове и метални тръби.
2
0
 
18
 
! Отговори
Съвпадение!? преди 5 години
Не разбирам много от темата, но едно е видно за футбола ни: откакто перуките го овладяха, няма футбол в тази държава
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето когато ни водеха на футболен мач, коментарите бяха единствено по адрес на самата игра. Сега са по адрес на съседа по място, по личностите на футболиста или съдията.