Тотнъм прекъсна лондонския кошмар на "Олд Трафорд"

Арсенал не е печелил на "Театъра на мечтите" от 2006 г.
Обновена: 28 авг 2018 09:40 | 28 авг 2018 09:37, Веселин Коларов
6
Тотнъм прекъсна лондонския кошмар на "Олд Трафорд"
Снимка: Reuters

Загубата на Манчестър Юнайтед с 0:3 от Тотнъм е първа за "червените дяволи" на "Олд Трафорд" от лондонски съперник от 4 години насам. 

"Червените дяволи" се сринаха буквално за секунди, след като Хари Кейн (50) и Лукас Моура (52) вкараха два бързи гола. Отново бившият футболист на ПСЖ довърши тима на Жозе Моуриньо с попадение в 84-ата минута. 
 
По този начин домакинската серия на 20-кратния шампион на Англия от 22 поредни мача без загуба от столичен отбор на "Театъра на мечтите" приключи. В тях Юнайтед стигна до 15 победи и 7 равенства.
 
Интересното е, че Тотнъм беше последният отбор от Лондон, който отново спечели на този стадион. Това се случи през 2014 г. с 2:1. После "шпорите" неизменно губиха тук без да отбележат гол. Но снощи прекъснаха негативната статистика от последните години.
 
Челси и Арсенал, които попадат в графата грандове във Висшата лига, напоследък също се чувстват изключително неудобно на "Олд Трафорд", показа справка на Gol.bg. Последната победа на "сините" датира от 2013 г. с 1:0. После те регистрираха три поредни равенства и две последователни поражения.
 
За "топчиите" статистиката е още по-стряскаща. Те не са си тръгвали с трите точки от този стадион от 2006 г. когато печелят с 1:0. После домакините имат 9 победи при 2 равенства. Все пак Арсенал се наложи в дома на Юнайтед през 2015 г. с 2:1, но за ФА Къп.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
Гоу Манути Гоу преди 5 години
не ми се мисли ако Тотковците бяха по-свестен отбор Манутите треаше да си откинът мадутите, а тоя ревльо Мърлиньо да го намажат с мед и оставят на мухитенеможе толкова скъпо платени глезльовци които СИрката научи да побеждават с реферски щафети, днес да печелят, Ето и съдийските подкрепи заваляха. Дуспа за Сити не бе дадена. Дуспа срещу Манутите не бе отсвирена. *** Джонс наиститина трябва да иде на психиятър. *** в джуката, *** в мозъка а ирагта му осеяна с конски тропот
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кзл
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Може, ама след две-три седмици ще се помни само резултата, а не кой колко слаб или устремен е бил
2
1
 
35
 
! Отговори
665 преди 5 години
До АнонименТЕ ПЪК ЮНАЙТЕД ГОЛЯМА СИЛА..РАЗГРАДЕН ДВОР..СБОР ОТ СКЪПИ ИГРАЧИ..ЛИПСА НА КОЛЕКТИВ И АМБИЦИИ..И ТРЕНЬОР КОЙТО Е МЕКО КАЗАНО СТРАНЕН...
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотнъм направи слаб мач. Много им провървя 2та гола след скандални грешки на защитник. Цял мач се браниха, като цяло резултата неотговаря на мача.