Борисов доволен от "лъвовете": Мисли за нов стадион

Избушиха и обраха "Васил Левски", обяви премиерът
Обновена: 11 сеп 2018 14:37 | 11 сеп 2018 14:37, Красимир Ангелов
48
Борисов доволен от "лъвовете": Мисли за нов стадион
Снимка: Булфото

Националният отбор може да има нов стадион, който ще е на стойност около 100 милиона лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с волейболистите ни във Варна.

Още по темата

"Възможно е да извадим 100 милиона за едно кокетно съоръжение, стига да има за какво. Сега националите играят добре и сърцато, дано завършат първи в групата и да се класират. Много ми се иска. Ако го направят, може да им направим кокетен стадион. Нали видяхте, че избушиха и откраднаха "Васил Левски". Нали щяха да правят козирка и още много неща? Нито козирка, нито зали направиха. Обраха го, откраднаха го", заяви премиерът.

Както е известно, идеята за нов национален стадион се лансира от доста време. Нееднократно се е коментирало, че мястото му трябва да бъде в покрайнините на София. Един от възможните варианти е между крайните столични квартали Люлин и Обеля, докъдето стига метрото. Споменаваше се и вариант съоръжението да е около Летище "София" и булевард "Ботевградско шосе".

Повечето големи стадиони в Европа се намират далеч от центъра и туристическите зони. "Васил Левски" пък е разположен на пъпа на най-големия ни град и при големи мероприятия се създават трудности с предвижването на гражданите. Освен това около него няма къде да се изгради голям паркинг, а това е основен критерий на УЕФА за по-висок ранг на стадиона. Отделно от това поставянето на козирки на всички сектори ще оскъпи още ремонта, като може да го направи практически безсмислен.

След като посети Варна, министър-председателят инспектира и строежа на спортната зала "Арена Бургас". Тя е от огромно значение за българския спорт, защото ще позволи България да домакинства още повече състезания от най-висок ранг.

Спортното съоръжение е без аналог и е разделено функционално на четири подобекта: основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Marko Zukera преди 5 години
Продавам ви информацията на ФБР, а Бойко съсипва местния Български бизнес! Но карайте се вие и се нареждайте докато нии идем пири.
37
1
 
2
 
! Отговори
Тиква Винету Пеевски преди 5 години
Тая мутра може само от Литекс да направи ЦСКА-София.Това е направил за спорта, затова откакто е на власт 10 години, нямаме един олимпийски шампион и сме на дъното на всички класации. Инвестициите са в пъти по малко от Румъния и дори Сърбия, която не е в ЕС, толкова е корумпиран тоя и ще строи стадион. ***
36
1
 
8
 
! Отговори
сватбари преди 5 години
КАТО СЕ ОБЕЩАВА КОГА СЕ ДАВА ? ДО ОБЕЩАЕШ Е БЛАГОРОДНО , НО ДА ИЗПЪЛНИШ Е ВЕЧЕ ЕСНАФСКО . / от БГ пословиците/
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A sa novi pensii ne mislisch li be s 200 lv daschto ne jiveesch i i tapia goranov geroja na gerb e drugara suderov poboinika alloholik kakto go nari4aha ot gerb v nc ba4varova go omirjavasche na rakovska sega drugara boiko bkp mnogo go haresva volen ela moito mom4e pred tv da vidat kolko se rasbirame nie s teb. Nisko nivo niska topka
34
3
 
28
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Пак чета и пак не вярвам на ушите си. Борисов бил при волейболистите, ама говори за футболистите, пък намесва козирката, дето е на "Герена"... Пък по инерция скокнал и до Бургас... Ама в София нямало паркинг, но, виж, в Бургас - цели 800 места! Не, това е безумие просто, това е малоумие! Форумът на сайта явно е предплатена платформа за тролчета, а това говори достатъчно красноречиво какво е и нивото на списващите статиите. Неам думи...
33
6
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Чета коментарите, значи, и направо не вярвам на ушите си. Тук е пълно с ***! Как пък един не каза, че тази снимка е с волейболния отбор, не е с футболния! Какъв национален стадион, какви пет лева... Очевидно и този сайт удря дъното. Че и копае надолу. Жалка история.
32
1
 
11
 
! Отговори
ХАЙДЕМАЛКОПО-ПОЛЕКА преди 5 години
след десетилетия сън и един два дни добро представяне малко много се засили с нов стадион...Инвестициите в детски школи и масов спорт за след 2200 г. ли?
31
0
 
7
 
! Отговори
Гроб преди 5 години
Ако ще и 100 стадиона да направи /по 3-4 във всеки столичен квартал/ и това му е работата!
30
9
 
3
 
! Отговори
34 преди 5 години
Ясно, искаш още дваесе копейки от кака ти Корни, целувай ръка, може и за опашка за Лада да те запише, ***
29
7
 
13
 
! Отговори
Do 31 преди 5 години
До АнонименАбе, момченце неуко...за твое сведение съм един от първите, които бяха със синята идея и се е борил срещу комунистите, така че съм далече, ама мнооого далече от БСП.А и освен всичко, мога много добре да разпозная кой е комунист и кой не...и на 100% твоя вожд, прочел една книга, е истински КОМУНИСТ. Неук, крадлив и нагъл.Но, не ви е удобна истината. Това, че сме против крадливата ви пасмина, НЕ НИ ПРАВИ ОТ БСП> Набийте си го в герберските глави.
28
4
 
2
 
! Отговори
Hans Rus преди 5 години
Съжелавам, линка не се отваря от днес.бгНапишете Mercedes Benz stadium в youtube
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Глупи, кака ти Корни ще те потупа по бузата за тея думи и ще ти даде дваесе копейки, ще си доволно псе
26
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пyкате ли спаружени ватенки..пyкайте! До края на живота си да не забравяте Борисов!
25
5
 
11
 
! Отговори
ДО 26 преди 5 години
До 23Гербавите сте по-заблудени и от комунделите.Мислите си, че вожда е антикомунист, а той по-голям и от Корнелията.Но...за това нацията се управлява от неука мутра. заради такива като теб.
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата мислел........... видиш ли. Това трябваше да е в колонката "Виц на деня"
23
6
 
10
 
! Отговори
Hans Rus преди 5 години
Какви козирки, какви пет лева... Вижте какви стадиони строят хората в цивилизациата. Този е в Атланта, построиха го след като разрушиха Georgia Dome, който също беше уникално съоражение...
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов доволен от "лъвовете": Мисли за нов стадион"С какво мисли Борисов? С далака, или с левия крак?Само залъгва момчетата, че мисли, за да не го п с у в а т наум, докато им се хили. :)Нали го знаем: сутрин каже едно, на обед друго, вечерта трето.
21
12
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Пример - Румен Радев и обкръжението му от *** и лакеи.*** е ненадминат по нищоправене. Раздува само масали (противоконституционно) и като основен приоритет е плюенето на правителство!За това може да му се иска инмпийчмънт! Той НЕ Е МОЙ ПРЕЗИТЕНТ!! ИСКАМ ИМПИЙЧМЪНТ!!
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Кой да каже за Бенчо и Ветко бе, гербав??!!!ТОлкова ви е малък мозъка, че не можете 2+2 да сметнете!!!Че, 10г. + управлява винету и си ги поддържаше, поддържаше си и Митьо очите.Защо не арестуваха очите след последната престрелка в сл.бряг? а вкараха в затвора кравата???Митьо оневинен напълно, а великия генерал-мутра се ската.Толкова сте промити, че няма повече накъде.вярвайте на мутрата...докато стоите в *** и мизерията.
19
3
 
8
 
! Отговори
22 преди 5 години
Ти кажи за Бенчо, Вълчо, Ветко, Маринка, Миню, ама ПОЗОРНО мълчиш, хахахаха, каскет въшлив