Казуси и краен срок – борбата за емблемата на ЦСКА

Адвокатът на "Ред Енимълс" пред Bulgaria On Air
Обновена: 11 окт 2018 14:26 | 11 окт 2018 14:10, Екип на Bulgaria On Air
8

2482 гледания   |  Още видео

Днес е крайният срок за заплащане на сумата за емблемата и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. "Ред Енимълс" спечели търга, след като предложи най-висока оферта - 8 милиона лева. В тази сума обаче се включва и имот край морето, който се оказва собственост на трето лице - фирмата "Камеко" АД, сигнализира юристът на фирмата Станислав Трендафилов. Адвокатът даде ексклузивно интервю пред репортера на Bulgaria ON AIR Ваня Симонска.
 
Г-н Трендафилов, цялата червена общност се вълнува какво се случва с активите на ПФК ЦСКА АД. Според информацията днес следва да е последният ден, в който Ред Енимълс има възможност да ги изкупи. Ще кажете ли всъщност какво се случва?

Да, точно така. Днес до края на работния ден изтича срокът за плащане на активите. И ще има официално изявление от ръководството на ЦСКА. Но имаме много сериозен проблем с казуса с имот, който не е собственост на фалиралото дружество и който не възможно да бъде придобит от Дружеството. И всъщност това ни препятства.

А какво всъщност се случва с този имат. Каква е истината около този случай?

Истината е следната – в търга, който се проведе на 30 май, който "Ред Енимълс" спечели безапелационно, реално в активите е включен имот, който вече на две инстанции – Апелативен и Окръжен съд, доказано не е собственост на ПФК ЦСКА АД. Имотът е собственост на трето лице и дори цялата процедура да завърши, в крайна сметка този имат няма да може да бъде придобит от "Ред Енимълс" като купувач. А това е доказано с четири съдебни решения и въпреки това Съдът по несъстоятелността, както и синдикът Дора Милева и съдия Райкинска, която води производството по несъстоятелност, не се съобразяват с това. Всъщност абсурдната ситуация е, че "Ред Енимълс" е дал молба, че не е съгласен с развитието на казуса, тъй като очевидно няма да придобие този имот край морето. И колкото и странно да изглежда, Съдът се мотивира с това, че "Ред Енимълс" били запознати с казуса, което не отговаря на истината. А в подадените молби се изразява несъгласие именно с това.

А как се случи това, че имотът принадлежи на друго лице? Кога е бил придобит?

Този имот не е придобит от друго лице, този имот си е бил негов още по времето на провеждане на търга. Тоест още при започване на производството по несъстоятелност, той си е бил на друго лице. Просто синдик Дора Милева не си е изпълнила законовите задължения, не е проверила правата на трети лица върху активите на ПФК ЦСКА АД и съответно имотът е включен в тези активи. Ние като купувач не сме имали възможност да проверим изцяло активите, а и в крайна сметка това си е задължение на синдика. И въпреки това имотът е активите, той е част от търга и цената, определена за активите като цяло включва и този имот. А ние сме предложили цена, включвайки този имот като част от активите.

Тоест спазени ли са всички процедури според изискванията?

Категорично не са спазени и има груби законови нарушения. И като задълженията на самия синдик, които Дора Милева не е изпълнила и като последствия на тази продажба. Реално се продава нещо, което не е на несъстоятелното дружество.

Какво следва оттук-насетне, предвид, че днес все пак е крайният срок за заплащане на сумата?

До края на деня изтича срокът за заплащане на цената по търга и ще има официална позиция от страна на ръководството на ЦСКА. А проблемът с имота остава, тъй като има решения на Съда и очевидно имотът е на трето лице. Няма как с плащането на тази цена да се придобие този имот.
Сега обаче да Ви върна към темата с емблемата, защото за голяма част от феновете откупуването й е въпрос на чест, за други обаче това са твърде много пари, които биха могли да се вложат в друго.

Какво е Вашето мнение и ще бъдат ли платени тези 8 милиона?

По отношение плащането на парите, както вече казах, ще има официална позиция. Личното ми мнение е, че в действителност сумата е много голяма и можеше тези пари да отидат, например, за детско-юношеската школа, да я развием, да създадем база за децата или пък можеха да отидат за други проекти на ЦСКА. Но така или иначе до края на деня ще получите официалната позиция на клуба.

Реално откъде ще дойдат парите за плащането на активите?

Предполагам от собствениците на отбора, всичко, което идва в ЦСКА – идва от там.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ха-ха преди 5 месеца
Сините моралисти, какво стана, къде изчезнахте......
6
2
 
0
 
! Отговори
ОВЧА КУПЕЛ 2 ЛЕВСКИ преди 5 месеца
НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ, НИЩО НЕ Е ПЛАТЕНО! КЪДЕ Е РЕФ.НОМЕР,ЧАС И ДАТА? КАКЪВ Е ТОЗИ РИНГС МЕЖДУ ВЪТРЕШНО БАНКОВИ СМЕТКИ? ТОВА Е ИЗМАМА, А ЧОРБАРИТЕ СЕ ВЪРЗАХА, ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД! ДЖУДЖЕТО НЕ Е БАЛЪК И НЕ ОБИЧА ДА ПЛАЩА И СЕГА НЯМА ДА ПЛАТИ!
5
3
 
2
 
! Отговори
син преди 5 месеца
Измисленото Литекс-ЦСКА сега и емблемата няма да си платят. Направо ми е жал за заблудените фенове на ЦСКА, че техния отбор се ползва и ще се ползва за напред основно за пране на пари.
Истинското ЦСКА не е в А група дето и викахме едно време
4
7
 
3
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 5 месеца
НИЩО НЯМА ДА ПЛАТИ ЛАКОМОТО ДЖУДЖЕ ОТ МИКРЕ ! ВЯРНО НЕ СА МАЛКО ПАРИ, МНОГО МИЛИОНИ СА, НО С ЕДНО ПЛАЩАНЕ ЩЕШЕ ДА ОБЕДИНИ ЧОРБАРИТЕ, ЗАЩОТО КАКТО КАЗВАТ И ОТ СПОРТАЛА, КОЙТО ИМА АКТИВИТЕ - ТОЙ Е ЦСКА С ВСИЧКИТЕ ТИТЛИ И КУПИ ! АКО НЕ ВЯРВА ГРИНГАН ДА НАПРАВИ СПРАВКА С ПАРМА (ИТАЛИЯ) , НОВОТО ДРУЖЕСТВО СЕ ЯВИ НА ТЪРГ ЗА ЕМБЛЕМАТА И АКТИВИТЕ, СПЕЧЕЛИ ГО - НАЙ-ВАЖНОТО - ПЛАТИ И СЪДА В ИТАЛИЯ ГИ ПРИЗНА ЗА НОСИТЕЛ НА КУПИТЕ И ТИТЛИТЕ! АМА ДЖУДЖЕТО НЯМА ДА ПЛАТИ ХА ХА ХА ХА
3
1
 
12
 
! Отговори
мдааа преди 5 месеца
парите били много,че кой ги предложил тези пари?!
2
5
 
15
 
! Отговори
грей енималс преди 5 месеца
Може да купят емблемата на Литекс! Хем ще платят в пъти по-малко, хем ще има 4 титли. Все пак е нещо, по-добре от 0 титли, колкото имат в момента!
1
2
 
12
 
! Отговори
маина преди 5 месеца
Щом синдик продава имотът, значи не е на трето лице. Кой определя чий е един имот? - адвоката или съдията.