Капитанът с голямо сърце: Радвам се на малките неща в живота

Стилиян Петров с откровено интервю пред клубната телевизия
Обновена: 14 ное 2018 09:07 | 14 ное 2018 07:08, Красимир Ангелов
6

Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров стана герой в поредицата "Иконите" на клубната телевизия на "Астън Вила". Стенли дава интервюта изключително рядко, но в този случай бе до болка откровен за всичко, през което е преминал.

Бившият футболист сподели, че най-голямото му разочарование е, че няма спечелен трофей по време на престоя си в "Астън Вила". Но пък никога няма да забрави дербито на Бирмингам, което отборът му спечели с 5:1.

Стилиян Петров прекара 7 години в "Астън Вила", а в края на кариерата си бе избран и за капитан на тима.

"Да бъда капитан на Астън Вила ме направи горд като футболист и като човек. Да си капитан е нещо специално. Аз винаги съм се отнасял много сериозно към тази роля", отчете халфът пред клубната телевизия.

Най-голяма подкрепа бившият футболист получава в битката си с левкемията. А сега просто се радва на живота.

"Разбираш колко си привилегирован, че си още жив, когато надмогнеш такова заболяване. Наистина се наслаждавам на малките неща в живота. Дребните усмивки, как растат децата ми, радвам се на съпругата ми, която мога да виждам всеки ден. Генерално се наслаждавам на живота, защото имах своите мрачни и тежки мигове", споделя Стилиян.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
до 4 - свойНе мислиш ли,че Модрич, Зидан и Пирло са повече изпъквали като плеймейкъри а не черноработници/ ако и да приемем уговорката,че големите футболисти никога не са добри само на една позиция/?По принцип винаги градивното се помни, което е и нормално и по-добре разбира се. Но за отбора е важен всеки, дори и черноработника, например Дирк Кайт.
4
0
 
5
 
! Отговори
Свой преди 5 години
Един смислен коментар видях и това е на номер 1 . Не всички могат да бъдат Стоичков ,Роналдо ,Батистута ,Марадона ,и Пеле това което е направил Стилян за Астън вила феновете са го видяли и оценили и затова толкова силно го подкрепяха в борбата с левкимията . В Футбола за жалост повечето имена ,които се помнят са или на нападатели или бекове тези които вкарват а черноработниците в средата на терена ,трябва или да си Зидан Модрич,Пирло много са малко за жалост .
3
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чак пък икона... Помня 1982 г. , когато Вила стана еврошампион. В тоя състав са иконите на клуба. при Стилиян бяха във 2 дивизия.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 1 Книгата на Стоичков няма да я купувам и да я чета.Виж документалния филм "Стоичков" е велик. Направен един път! За Стилиян какво да кажа.....Едно голямо браво, че се е излекувал от рака, но като успехи в националния и на клубно ниво ...семпла история. Нито филм може да се направи за него за да те грабне( както "Сточиков"), нито нищо.П.С. Левскар съм впрочем.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стилян е успял човек. Успял е с труд, а не с мързел и чакане. Иманно това, в материален план му дава известен шанс в борбата с болестта. Бедният ще има много по-ниски шансове. Затова аз лично се радвам за него и му пожелавам още дълги години да изпитва това, което сега го прави щастлив.