Начинът на Бербатов – от гаража до върха във футбола

Всеки може да се припознае в мои случки, разкри футболистът
21 ное 2018 12:15, Александър Попов
30

Димитър Бербатов е започнал да бележи голове на импровизирани игрища пред блока, но талантът му го изстреля до върховете на българския и световен футбол.

Той оглавява листата на голмайсторите на националния отбор за всички времена, а шедьоврите му по европейските терени още присъстват в различни класации. Паметен си остава и неговият хеттрик срещу Ливърпул през 2010 г.

Димитър Бербатов е описал целия си път в спорта в свота автобиографична книга "По моя начин", която вече представи официално пред десетки почитатели, които се редиха търпеливо на опашка с часове за автограф.

В 500-те страници на "По моя начин" той разкрива личния си свят и сподели в студиото на "България сутрин", че книгата е писмо към всички, които са негови почитатели и почитатели на футбола.

"Всеки може вътре да прочете, да се припознае в някоя от историята. Гаражите бяха много важна част от моето детство, като врата служеха. Може да научи всеки нещо от книгата", разкри Димитър Бербатов пред Bulgaria ON AIR.

Футболистът описва как той е успял да постигне върховете в своята кариера, защото е държал на принципи, които си е изградил по време на пътя към най-високите нива на футболната игра.

"Ако искаш да си най-добрият, трябва да победиш най-добрия. Трябва да се съревноваваш с най-добрите. В книгата го казвам - конкуренцията ме е движела", сподели още той.

Бербатов беше категоричен, че книгата му може да бъде полезна не само на млади футболисти, а на всеки човек - дори да не е спортист.

"На асфалта в Благоевград, там се формираше всичко, в махалата на прашния път. За мен това бяха моите терени, падаш - коленете текат, но ставаш и продължаваш", разказа още той.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед говори и за живота след края на кариерата като футболист, като сподели, че без план и без да знаеш какво правиш след това, може човек да се почувства изгубен.

Той допълни още, че се готви за бъдещите си начинания, но няма да ги започне докато не е напълно уверен и убеден, че е готов за тях - независимо дали става въпрос за треньорска дейност или ръководна длъжност в българския футбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЕРБАТОВ САМ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ !КАТО ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ, Е РЕДНО ДА СЕ СЪЮЗИ С ГЕРОИТЕ ОТ САЩ 94 В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ !ИМА ДОСТА ОПИТ И ЗНАНИЯ !СИЛАТА МУ Е ПО-СКОРО КАТО ФУНКЦИОНЕР, А НЕ КАТО ТРЕНЬОР !
24
0
 
6
 
! Отговори
жалко... преди 5 години
Когато един приличен футболист стане слаб писател не може да впечатли никого. Това се случвало много пъти...
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах от статията, какво е ставало в гаражите??? Ама пусти му журналисти. Толкова си могат.
22
6
 
3
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Няма да коментирам неадекватни изказвания на голобрадковците долу,едва ли сте гледали и един цял мач на Бербатов,това момче притежаваше потенциала да надмине Стоичков но му попречиха първо че в Байер Леверкузен не посмяха да заложат на млад талант и второ че когато попадна в Юнайтед вече сър Алекс беше с разстроена психика.
21
4
 
4
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Заслепени сте от завист и омраза. Просто е нереалистично да има такава жлъч. На мен не ми харесва Бербатов ама никога няма да седна да плюя кариерата му с такава омраза, не е балансирано, не се прави така негативноста не е някаква ултимативна "критична истина" .Който има талант от неговия ранг трябва МАЛКО по-полека. Факт е че на Запад винаги е бил и винаги ще бъде по-уважаван отколкото в България. Който има някакъв талант да заминава вън от гнусната България, тук това не се котира
20
2
 
4
 
! Отговори
до утаиката над мен преди 5 години
явно че не си българин така че ти е простено глупавото ти изказване какво мога повече да кажа просто те съжалявам
19
3
 
6
 
! Отговори
ДО утайката под мен преди 5 години
отказа се заради индивиди като тебе и заради хората в БФС,а и беше на години вече. Тогава си спомням как всички го караха да се махне и казваха,че без него националния ще бъде по-добре......ама не беше и сега още нямаме свестен голаджия то и затова се о.срахме на последните 2 мача...една камара ситуации и един гол няма кой да вкара.
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този на практика се отрече от БЪЪЛГАРИЯ да играеш за родината си е чест за всеки българин само не и за този сребролюбец и сега какво да му купувам книгата няма да стане нека да си я чете тои едновременно оглеждаики се и в огледалото
17
5
 
11
 
! Отговори
а преди 5 години
Нали не искаше да играе за националния. Какво повече за такъв тип?
16
2
 
11
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Анякой да помни кога Бербатов за последен път игра в официалне мач?
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отношението на българското общество и медии към Гърбатов, трябва да е толкова негативно, че никой да не си помисля да повтаря неговото предателство към Българския Националния Отбор.
14
2
 
14
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
На нас бяха вратите -дърветата и не станахме звезди като Бербатов. За да станеш футболист от класа трябва класа,труд,и късмет !Пример: Стоичков нямаше да е това ,ако не беше се срещнал с Барса на Кройф ,а преди това ако не беше сгрешил един от протвниковите защитниците в последните минути,то ЦСКА нямаше да се срещне Барса на следващият етап. Има и други случки,а с Бербатов извади късмет с баща си и Пенев,а натам с труд и пот успя момчето -евала му.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този нарцисист да не ни натрапва присъствието си сега.Имахме нужда от неговото присъствие в националния отбор, но той отказваше 10 години.Имал лични съображения да предаде нацията.Изобщо не ни е нужен сега да ни пробутва в автобиографии,колко е бил велик някъде за някого(най-вече за себе си),уви в ущърб на Българския национален отбор.Предателите се наказват със забвение, но този явно има пари да си плати и за журналистически интерес.С народното признание и любов обаче няма да му се получи никак.
12
9
 
6
 
! Отговори
Обективно мнение преди 5 години
Огромен талант, пропилян с меркантилност и лиспа на тестостерон!Неслучайно, Сър Алекс го прикова на пейката!Бербатов е най-големият трансферен провал в историята на Ман Юнайтед!
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И заека тичка ,но ,не вкарва голове :)Митьо вкарваше гениални голове ,почти вървешком ! Вълшебни голове !Що се отнася до предателството ...2 милиона. бг ,които ги няма в Бг -предатели ли са ?!?!
10
4
 
15
 
! Отговори
Жо преди 5 години
С Бербатов българския футбол беше прочут в Европа. Колкото и да го плюете, той успя да бъде играч от световна класа. За това говорят спортните резултати. Само хеттрика му срещу Ливерпул да беше, пак ще остане завинаги в историята на Манчестер юнайтед, който го купи за рекордните 31 милиона паунда.Кажете кой друг български футболист е имал такава цена, кой е имал толкова титли и трофеи в Английския футбол?Злобата и завистта ви ядат отвътре, вместо да се радвате на този български футболист.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бива да сме толкова крайни. Аз разбира се няма да му купя книгата, но все пак трябва да се отдаде дължимото на българин, който спечели Висшата лига и стана голмайстор на Англия и засега - в националния отбор. Вярно е, че имаше много неадекватни прояви и постъпки, и въпреки това остава сред най-добрите и резултатни български нападатели.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И вие бяхте *** .0:5 от'Швеция.Драпахте за класиране ,а то бе осиране с три загуби в групата на евро 2004 .
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрасимирПРЕДИ НЕГО, вратаря на Левски Д. Иванкомв се отказа от Националния отбор, но продължи да играе в Турция. Него да го игнорираме ли?
6
2
 
15
 
! Отговори
hm преди 5 години
За мен Бербатов е най-добрият нападател, който България е имала като техника, но той никога не стигна върха от чиста мърдавщина, а можеше да го стигне. Митко е пример как талантът и мързелът могат да те докарат почти до върха и да те сринат буквално с трясък.