Лука Модрич спечели Златната топка

Роналдо е на второто, а Гризман на третото място
4 дек 2018 07:22, Елка Василева
26
Лука Модрич спечели Златната топка
Лука Модрич. Снимка: Reuters

Звездата на хърватския национален отбор и Реал Мадрид Лука Модрич спечели най-ценния индивидуален приз във футбола - Златната топка на "Франс Футбол".

Халфът остави зад себе си в призовата тройка миналогодишния победител Кристиано Роналдо и световния шампион с екипа на Франция Антоан Гризман.

Модрич сложи край и на 10-годишната тотална доминация на звездата на Ювентус и легендата на Барселона Лионел Меси. Двамата бяха неизменни победители за "Златната топка" от 2008 година насам. Аржентинецът дори остана извън първите 4 в класирането, което е най-слабият резултат за него на тази церемония от 2006 г.

Халфът на Реал Мадрид официално стана и първият хърватин удостоен с безценното отличие. Така Модрич се нареди до най-великите играчи.

Вижте цялото класиране на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
33
 
! Отговори
Алекс Хънтър преди 5 години
До Portugal:ДОРИ МИКРЕВ Е ПО-ДОБЪР ОТ ТОЯ АГОНИЗИРАЩ СИМУЛАНТ-ИЗНАСИЛВАЧ! ЙОЗИЛ НА СВЕТОВНОТО ДОРИ ТВА, ДЕТО НЕЙМАР ГО НАПРАВИ НЕ Е НАПРАВИЛ! КЪДЕ Е КАРАНГА ДА ВИ КЛАСИРА НА ЕВРОТУРНИРИТЕ, ПРАСЕНЦА!? А!?
21
2
 
32
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Трябваше да я спечели Роналдо. Този кривокрак джуджак не може да му стъпи и на малкия пръст. Forca Portugal!
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше Модрич хърватите ставаха световни . Още на 1/8 финала щеше да ги закопае с Дания.
19
4
 
35
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
E ясно е, че Роналдо и Меси от тука натам нема да земат ЗП, по 5 и на двамцата, че да има справедливост. И двамата са уникални футоблисти и не би било честно някой да има повече ЗП от другия. Що се отнася до Модрич... ами хората, които гласуват със сигурност гледат и следят спортните изяви на футболистите достатъчно, че да преценят дали заслужава или не...
18
4
 
34
 
! Отговори
Биеекъмъ преди 5 години
АМАТЪОР
17
10
 
36
 
! Отговори
Дон Балон преди 5 години
Най-добрият беше Еден Азар ........
16
9
 
34
 
! Отговори
София ЗАПАДнал преди 5 години
Ква е тази "класация" , бе ?!?! ИСТИНСКАТА КЛАСАЦИЯ Е ДРУГА : 1. СТАНИСЛАВ КОСТОВ , 2. ГАБРИЕЛ ОБЕРТАН , 3. БОЖКАТА МИТРЕВ !!! ДА ЖИВЕЕ ФК "ЛЕВСКИ" , СПАС РУСЕВ И НАРКОБИЗНЕСА !!! ......
15
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за Бурса пак калъфки! Къде е Меско?
14
7
 
36
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Този *** нищо особено не е направил. Нито нещо гениално, нито е голаджия, а това че тича много с късите си крачета и се боричка е за награда от други спортове.
13
10
 
40
 
! Отговори
Clown преди 5 години
Абсолютен лилипут и куцар. Жалко за мафиотите в УЕФА и ФИФА.
12
12
 
43
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Браво, предвид че хърватите са си почти българи, все едно българин е спечелил!Толкова ли е важно, да е българин, американец, камбоджанец? Аз мисля, че по-важно е да е Човек, защото има много българи, които за съжаление не става материал от тях!
11
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, предвид че хърватите са си почти българи, все едно българин е спечелил!
10
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана ясно едно, че който се скара с Флорентино Перес може да забрави за златната топка. Най-жалките носители на златната топка са именно играчи от Реал Мадрид..Канаваро и сега тоя Модрич.
9
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 6 Ами Перес ако беше президент на Меси, аржентинеца щеше да има поне още 2 златни топки в кариерата си. Ти смятай щом тоя посредственяк Модрич го направи носител...за кво си говорим,.
8
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е пред пенсия и решиха да му дадат една награда за цялостно творчество, не че тази година нямаше по добри, но не е полит - коректно сп." Франс футбол" да даде приза на бял французин и затова избраха хърватина.
7
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За цялостен принос може да се каже че я заслужава, а специално за календарната година е под въпрос, но както и да е да му е честита.
6
10
 
43
 
! Отговори
КЗМ преди 5 години
Това джудже не заслужава тази награда ! Изключително посредствен футболист, направил 1-2 сезона и вече голямата звезда ! Гризман или Мбапе заслужаваха повече наградата ! Но Флорентино Перес с неговите дълги подкупни ръчички успя да наложи отново волята си и джуджето спечели. Футболът не е това което беше ! ! !
5
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роналдо в момента се изяжда от яд, че не мина Меси по брой златни топки. Муахаахахаха....
4
6
 
54
 
! Отговори
Анчи преди 5 години
Браво на момчето!!!
3
6
 
51
 
! Отговори
Анчи преди 5 години
Беаво на момчето!!!