Пеле отсече: Марадона, Кайзера и Кройф бяха по-добри от Меси

Диего беше на много по-високо ниво, изненада бразилската легенда
37
Пеле отсече: Марадона, Кайзера и Кройф бяха по-добри от Меси
Снимка: Reuters

Трикратният световен шампион Пеле срина със земята суперзвездата на Барселона Лионел Меси, смятан от някои за най-добрия играч за всички времена.

Според Краля на футбола обаче има няколко футболисти, които са били на по-високо ниво от Бълхата, като той дори спомена големия си враг през годините за престижното първо място във всички класации - Диего Марадона.

"Марадона е един от най-великите футболисти, които някога са играли футбол. Дали е по-добър от Меси? Да. Много, много по-добър. Франц Бекенбауер и Йохан Кройф също бяха по-добри от Меси, те бяха отлични футболисти", отсече Пеле.

Той обърна внимание и на сънародника си Неймар: "Той е по-добър футболист от Мбапе, но в Европа всички говорят за французина. Неймар нямаше късмет, защото не успя да стане световен шампион с националния отбор на Бразилия", смята определеният за №1 на ХХ век футболист.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости,тоя Пеле е изпушил отдавна.Някакво клисаво старче,което само коментира злостно.Няма едно положително изказване за съвременен футболист.Само хвали неговите набори Сократес,Гаринча и тем подобни.Факта,че сравнява Меси с Бекенбауер (който е защитник) говори, че няма достатъчно оросяване
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще връщаме времето на Пеле - тогава е било нещо нормално мачовете да се преиграват и то дори в КЕЩ. днес не съм чул професионален мач да се преиграе. В тениса и формулата има мачове, които временно са спирани, ама там е друго, за футбола преигравания вече не се правят.Още нещо - навремето засадите и головете бяха голям проблем, а днес вече има "ястребо око" във футбола. Абсурдно е да сраняваме времето на Кройф.та нали ако имаше"ястребово око" можеше ФРГ да бие Англия през 1966
11
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, съгласен съм. И нещо много важно Меси и Роналдо са добри футболисти няма спор, но са и маркетингови продукти, които на първо място продават. Те са бизнес модел за печелене на пари, нещо което Бекъм направи за първи път, но те го развиха. Дори и това подаряване на Златни топки за двамата бе с такава цел ФИФА имаше нужда от звезди. Така че някой като вземе да се прехласва по Меси как бил най-великият и ме напушва смях!
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
навремето играчите ги ритаха, блъскаха - играеха - днес футболът е по-друг. За всяко докосване падат на земята като умрели. Футболът много се промени, това вече не е спорт, а индустрия. в този смисъл да критикуваме Меси, че не е като Пеле е бимисмислено. Пеле е имал мачове, в които е играл с протрити маратонки, а зад Меси и Роналдо стоят рекламодатели за десетки милиони. да сравняват Меси с друсания Марадона, който влиза от един делириум в друг път е нелепо.
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дам *** пример - как се изпълнява дузпа днес? итграчът се затичва, спира, изчакав да види накъде ще се се хвърли вратарят и...бие. За такова "технично4 изпълнение всеки играч пре з1994 щеше да получи моментално жълт картон и пренабиване на дузпата. Не беше позволено да спираш.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 6 - пак казвам - несъпоставими играчи. Най-малкото Фиго бе халф, а Роналдо - нападател. После - фиго играеше през 1998 г, време в което вес още имаше класически "тарани" като Алън шиърър. Днес няма такива играчи. В България до време на Пламен Марков не се практикуваха изкуствени засади, а в света - до световното 1998. хайде на се сравняваме несъпоставими видове футбол- Как играел Зидан, през 20 години и как играе Меси днес. Съгласен съм, че Зидан бе класа, ама и футболът бе по-друг.
7
12
 
13
 
! Отговори
ники преди 5 години
Пеле се е доказал, че нищо не разбира от футбол, само глупости говори.Ако Меси шмъркаше кока, както Марадона правеше, когато беше на върха на кариерата си, друго щеше да е.
6
8
 
20
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Нормално е, като си роден 2003-та година. Гледай малко и футбол ето няколко, които са на светлинни години пред Меско само след 2000 година Роналдиньо, Зидан, Кристиано Роналдо, Роналдо, Фиго, Шави... Ама то за теб футбола е само голове от дузпи!
5
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички взети заедно Да но иначе Меси е най добрият футболист който сам гледал някога
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕДНО Е ПРАВ - МАРАДОНА СЪЩО ГО ЗАДМИНА ПО ТАЛАНТ!
3
25
 
13
 
! Отговори
хахха преди 5 години
Тоя дърт пергiш умира от яд, че вече го задминаха и само бълва глупости!
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
несъпоставими си. Въпросните играчи играха в съвсем други времена, футболът бе съвсем друг. Нямаше изкуствени засади, имаше тарани, но пък нападателят не се връщаше 30 метра назад, имаше глуха и зонова защита, не се играеше толкова бързо и имаше повече финтове и къси пасове..... времената бяха други. Все едно да сравняваме Стоичков и Гунди.
1
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт, има поне 30 по-големи играчи в историята от хипофизното джудже!