В сянката на Роналдо: Юве не може само без един играч!?

Миралем Пянич е мозъкът на "старата госпожа"
25 дек 2018 12:10, Веселин Коларов
4
В сянката на Роналдо: Юве не може само без един играч!?
Снимка: Reuters

Италианският хегемон Ювентус чупи рекорд след рекорд в Серия "А". Звездното попълнение Кристиано Роналдо не спира да вкарва голове или да асистира. Логично, всички погледи са вперени в петкратния носител на Златната топка. Редом до него са Пауло Дибала и Марио Манджукич, който се върна на върха атаката след напускането на Гонсало Игуаин и напомни на всички за хищническия си инстинкт. 

Челни места в медиите намират още Жоао Кансело и Родриго Бентанкур, които са приятните изненади при "бианконерите". На суперлативи се радват и професорите по отбранителна игра в Харвард Джоджро Киелини и Леонардо Бонучи. Но някак си встрани остава един от ключовите футболисти на Юве. Този, който изглежда най-трудно заменим от настоящия състав на Макс Алегри.
 
Без особено да блести Миралем Пянич е най-важното звено в схемата на тактика от Ливорно. С всеки изминал сезон босненският национал показва все по-зряла игра, макар и на различна позиция от престоя си в Рома. Още в самото начало Алегри премести Пянич пред защитата да изпълнява ролята на "реджиста". Т.е., да изземе функциите на легендата Андреа Пирло.
 
Пянич е футболистът, който определя темпото на отбора, в защита има диригентската палка до най-близките си съотборници. Той им подвиква кой къде да застане, на какво разстояние от противника да бъде. Сентенцията: "Искате да разберете играта на Юве? Просто гледайте Пянич", говори достатъчно.
 
На 28 години Миралем е в разцвета на силите си, интерпретира футбола на метафизично ниво. "По-бързо, по-високо, по-силно", девизът на олимпийското движение, отговаря напълно за "мозъка" на "старата госпожа". Това е именно Пянич. "Не ме интересува да правя десетки финтове. Привлича ме простата игра, която прави футбола красив. Най-простите неща винаги са най-трудни. Не всеки може да ги прави", обяснявал е Пянич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
до А+ преди 5 години
Прав си , скоро гледах един мач на Юве - голям шит, биха с 1:0 , но беше мнооого труден за гледане.
2
3
 
11
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Не съм срещал техничен играч ,който да не му харесва или да не иска да направи някой финт,топката е като жената ,трябва да я помилваш,да си поиграеш с нея ,не само да я биеш-риташ . Посредствените ,но добре натренирани футболисти не се занимават с финтове ,щото това не е тяхно ,а и днешната игра е пострена на схеми и резултат ,но убиват футбола с тези схеми и игра на футбол в последните 20 минути. Скучни мачове са повечето ,но по навик гледаш и се надяваш на хубав мач.
1
20
 
11
 
! Отговори
ПРОДАВА преди 5 години
ВАЗ 2103 - лада. Уригинални гуми. Карборатор от обикнавенна жугула. Седалките са с тапицерия. Радио с касетофон. Щорички на задния прозорец. Със газова оретба. Цена 2900 лева. С. Рупци, Видинско. Гаража на Цано всекиме знае. Имам вечи оферти