Бисерите на Стоичков: Съмтаймс уин, съмтаймс люн!

"Аз добре го познавам. Той е люта пиперка като мен"
26 дек 2018 16:26, Георги Пешев
55
Бисерите на Стоичков: Съмтаймс уин, съмтаймс люн!
Снимка: БТА

Христо Стоичков е легенда на световния футбол и ви предлагаме едни от най-култовите му изказвания. Приятно забавление! :) 

"Аз го познавам. Той е люта пиперка като мен", каза Стоичков за Валери Божинов.
 
На 10 юли 1994 г. националният ни отбор по футбол постави на колене тогавашния световен шампион Германия, след като го победи с 2:1 на 1/4-финал в Ню Йорк и разплака немските звезди. В деня преди мача нашите се плацикат в басейна на хотел "Скантиком" в Принстън. Немците пращат телевизионни камери, за да снимат подготовката на следващия си съперник. Репортерите са потресени, българите са в басейна и играят водна топка. По едно време Христо Стоичков казва на немско-български крилатата фраза-прогноза за мача: "Айн, цу цвайн, цу трайн. Дрън!" Немските журналисти се скъсват да търсят думата "дрън" в речниците. На другия ден им става ясно.
 
"Българите сме голяма работа. И правия ток ще изкривим".
 
„Като не можем да тренираме в България, ще играем карти. Там поне нямаме загуба“, Христо Стоичков за условията за подготовка в страната ни.
 
„Футболът не е само да сложиш малко гел и да легнеш за някой фаул".
 
„Ако наистина само толкова си могат българските съдии, нека ходят някъде по селата да копаят краставици и домати и да не ни занимават“.
 
"Ще видим като дойде Конгреса. Може пък да му сменим прическата“, каза Христо Стоичков за мястото на Борислав Михайлов.
 
"За този отбор какво да кажа, отдавна съм го подминал, каквото и да кажа за тях, ще бъде много". Легендата на ЦСКА и Барселона Христо Стоичков си направи шега с Левски.
 
“Стига сте ме снимали бе, ей! Ще ви дрънна най-накрая, да вземете да мирясате“, към фотографи по време на футболна контрола)
 
„Който играе – печели, който не играе – го вземат в националния отбор“ (на церемонията „Спортист на годината“)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Христо Стоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
8
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Факт е, че само такива като Ицето могат да сложат на место такива като Перуката, Лечков и подобни кирливвци... Ицарката си е Ицарка...
49
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100% от критикуващите Стоичков са надути комплексари. Бог дал - бог взел. И вие не сте шампиони по математика, физика или литература. А Стоичков е. Международно признат. Футболен нобелист, един вид. Хопкинс дали може да рита? Ако имаш повече от нещо, някъде другаде не биваш. Така е с всички феноменални хора.
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако 1% от българските филолози бяха направили за развитието на българската литература толкова, колкото Стоичков направи за българския футбол, то сега България щеше да е център на световната литература. Докато това не стане никой няма право да обижда един велик футболист за речника му. И, представям си футболните умения на 99.99% от филолозите.
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мноооого голям и талантлив българин,да е жив и здрав!
46
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е всякакъв ,но в индонезия един на паспортен контрол спря опашката като видя че съм българин да ми разправя колко голям е Стоичков.
45
2
 
19
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Голям пpocтак! Да е жив и здрав!
44
12
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Хора, като бивш футболист Хр. Стоичков е голяма звезда. Няма спор! Оттук натам - няма по-пр.оста селска пръч.ка от него. Забелязвам, че 80% от нашенците му се възхищават. Това са точно тези 80%, за които спомена проф. Иво Христов.
43
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнооого завист мнооого злоба.ще се пръснете бе некадърници смрадливи.извън родния *** един лев не можете да изкарате.трябва да се изчисти това гадно племе от таз красива земя
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯЛи сме киселото мляко с хляб.Що да не ядем? Да НЕ БИ СЛУЧАЙНО на мен да ми харесват френските манджи хайде де ....САМО СТОИЧКОВ ОЛЕ..
41
2
 
8
 
! Отговори
MEN преди 5 години
HRISTO STOI4KOV NAPRAVI BALGARIJA IZVESTNA.BRAVO NA MOM4ETO,A KOLKOTOZA LAFOVETE-IDETE DA 4UETE KAKVI GI PUSKA PRINZ FILIP-DA UMRESH OT KEF.TAKIVA SA VELIKITE HORA,HI4NE IM PUKA,NA KOI SJTE MU HARESA I NA KOI NE.,,DRUGITE ,, DA NE SE SMJATAT ZA MNOGO UMNI-KOITO SEDNALI DA PISHAT ZA NEGO.
40
7
 
20
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Когато тръгнеш по света и в някой ресторант те питат, ти от къде си.. като отговориш, че си от България и отреща чуеш радостно аааа, Христо Стоичков, тогава ти става ясно кой е той..
39
5
 
19
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Преди 5г. се запознах с един Българин от Русе. Та той е бил 12г. в Испания. Пистигнал със самолет без разрешение / виза/ от Букурещ. Полицая му поискал тапията но като видял,че е от България се усмихнал и му казал: ААА Стоичков, а !! Бил фен на Барса и го пуснал. След 1г. българчето си купило пицария в някакво село и създал първия фен клуб на българите. Когато имало мачове на Барса , то всяка 5-та маса не плащала сметката.Та според него Ицето го направил богат и уважаван в селцето.
38
1
 
14
 
! Отговори
Нафарфорий преди 5 години
Гениален за времето си футболист и още по-гениален с тъпотиите си , но за винаги- от това няма как да избяга......
37
1
 
6
 
! Отговори
Нафарфорий преди 5 години
Гениален за времето си футболист и още по-гениален с тъпотиите си , но за винаги- от това няма как да избяга......
36
7
 
32
 
! Отговори
Еврейската Пропаганд преди 5 години
напада Стойчков защото:На следващия ден след като бихме Франция, френските вестниците изленаха със заглавия "Франция победена от хора които ядат кисело мляко с хляб"Стоичков беше единственния Българин който отговори бодобаващо на западните гадове ! Когато Френските журналисти от немай-накъде му дадоха Златната Топка, Стойчков отказа да я приеме ! Когато го принудиха да отиде да я вземе я "забрави" в самолета !Поклон пред този огромен БЪЛГАРИН !!!
35
6
 
33
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Работата на Стоичков е да вкарва голове, а не да ви говори красиво и интелигентно,затова не търсете тънката граница между едното и другото.
34
23
 
20
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Хайде моля по полека с гения.Гений е Моцарт, гений е Айнщайн.Стоичков е един отвратително *** ***, който рита топка.Като Бойко Борисов.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
между простака и геният линията е много тънка и винаги съм се двоумял и никога не съм намерил правилното решение дали стоичков е завършен *** защото примери колкото искаш за това ми мнение или е гениален моля във форума които е по ерудиран да ми одговори за да получа наи накрая правилният отговор благодаря ви предварително
32
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не е обикновен про стак.Тоя е мега турбо про стак на квадрат.
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ЕнтелАгентния сред българите.