Евдокия Попадинова – лицето на българския женски футбол

Вижте пътят й от България през Англия до Америка
9 яну 2019 08:50, Петя Славова
5

22-годишната Евдокия Попадинова бе определена за №1 на България в женския футбол за 2018 година. Футболистката на FGCU ("Флорида Гълф Коуст Юнивърсити") спечели приза за трета поредна година.

Евдокия Попадинова бе избрана във втория идеален отбор в Америка и играе едно ниво под най-оспорвания женски шампионат – "Мейджър лийг сокър".

"В България винаги се гледа с пренебрежение. Като цяло в Европа дори все още е така. Защото все пак мъжкият футбол си е на пиедестал тук, но пък в Щатите аз не се срещам с това. Там повече се отделя за женския футбол. Всичко е за женския футбол и е абсолютно нормално да тренираш футбол там", сподели Евдокия пред Bulgaria ON AIR.

Ако обаче върнем лентата, трябва да започнем от България, където стартира и кариерата на Евдокия. Не след дълго идва ред и за Англия. Тя преминава през Висшата лига с отбора на "Бристол" и втора дивизия с "Лондон Бийс". Възможностите ѝ обаче са по-големи и логично тя преминава в Америка, където играе за "Рейсърс". В момента се намира в отбора на "Флорида Гълф Коуст".

Преминаването от "Рейсърс" във Флорида обаче се оказва по-трудно от очакваното. От предишния ѝ отбор не я пускат и така спират футболистката по пътя към осъществяването на най-голямата ѝ мечта.

Тази година Попадинова записва 19 мача, в които се отчита с 14 гола и 7 асистенции. С целия си труд тя безапелацинно заслужава и признанието, което получава – избрана е във втория от трите идеални отбора на лигата в Америка пред хиляди други момичета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 5 години
В България има две жени, защитили докторски дисертации по футбол в НСА - Станислава Цекова и Силвия Радойска.
4
4
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
а кой тогава е *** на мъжкият футбол? Валери Божинов?ДА - палец нагореНЕ - палец надолу
3
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жена футболист!? Срам и гнусотия - тази феминистка простотия ни унищожава. Футбола е мъжка игра, както художествената гимнастика е женска - това е гавра.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха.
1
1
 
17
 
! Отговори
браво преди 5 години
Успех и късмет, Дочке!