Разкриха магията на Де Хеа срещу Тотнъм

Юго Лорис не се беше пласирал добре при гола на Маркъс Рашофорд
Обновена: 15 яну 2019 08:41 | 15 яну 2019 08:40, Веселин Коларов
2
Разкриха магията на Де Хеа срещу Тотнъм
Снимка: reuters

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа се превърна в големия герой при трудната победа с 1:0 над Тотнъм на "Уембли" в дербито от 22-ия кръг на Висшата лига. 

Испанският национал спаси 11 удара след почивката, кой от кой по-опасен. Но на какво се дължи страхотно му представяне? Обяснява ни бившият английски футболист Джърмейн Джинас, който има над 100 мача в кариерата си за "шпорите" (155) и Нюкасъл (110).
 
Пред BBC той направи идеален разбора на два от ключовите момента в големия сблъсък: ударите на Маркъс Рашофорд и Хари Кейн. Нападателят на Юнайтед отбеляза, звездата на Тотнъм – не.
 
"Юго Лорис изигра добър мач и имаше няколко важни спасявания. Но вижте (б.р. - вижте снимките в материала на Gol.bg тук) тези идентични моменти. Когато Лорис се прибираше, не знаеше къде точно се намира вратата. Беше твърде далеч от близката греда, докато Де Хеа беше малко пред голлинията. Това му позволи да "прочете" удара на Кейн", обясни Джинас.
 
"Някои ще кажат: "Да, но изстрелът беше право в него". Това беше заради идеалното пласиране на Давид. Сравнявайки позициите на Рашфорд и Кейн, на Маркъс беше по-трудна. Но Лорис не беше заел правилното място, докато Де Хеа не само беше на него, но и разбра къде ще отиде ударът на Хари. Той знаеше, че нападателят иска да стреля. Остана чувството, че всички изстрели бяха във вратаря, но той знаеше къде да застане. На лицето на Лорис можеше да се види разочарование, защото знаеше какво се е случило", каза още Джинас. 
 
Припомняме, че след успеха, Юнайтед се върна в борбата за Топ 4 във Висшата лига. "Червените дяволи" и Арсенал имат по 41 точки, а на заветната позиция е Челси (47). Лидер е Ливърпул (57), следват Манчестър Сити (53) и Тотнъм (48). 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ква тайна кви пет лева?Просто Дъ Гeйя е страхотно добър вратар и ще стане легенда за МЮ!Тук трябва да се отбележи страхотната заслуга на Ван Гаал, който изигра огромна роля (чрез врътки) за провала на трансфера му в Реал Мадрид през 2016г. и оставането му в МЮ!