Последно сбогом: Легенди и приятели се простиха с Вуцов

Стотици се преклониха пред едно от големите ни имена във футбола
Обновена: 21 яну 2019 13:45 | 21 яну 2019 13:37, Александър Попов
8

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки легенди на българския футбол, ветерани, ръководители и приятели се простиха с Иван Вуцов. Той почина след боледуване на 79 години.

Преклонението пред големия футболист и треньор започна около 10:00 часа тази сутрин на стадион "Васил Левски".

Още по темата

Последно сбогом с Вуцов си взеха президентът на БФС Борислав Михайлов, Емил Костадинов, новият директор на Левски Павел Колев, Наско Сираков, Божидар Искренов, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Пламен Гетов, Андрей Желязков, Стефан Грозданов. От легендите на Левски за последно до своя бивш съотборник и приятел застанаха Кирил Ивков, Сашо Костов, Георги Цветков.

Бившите президенти на Левски и ЦСКА - Тодор Батков и Валентин Михов, както и изпълнителния директор на "червените" Пламен Марков също изказаха своите съболезнования на семейството на Иван Вуцов.

Всички бяха единодушни, че българският футбол се е разделил с едно от най-големите имена в историята ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Иван Вуцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брилянтен централен защитник, на който работата му не е да вкарва голове в противниковата врата. Особено добре играеше срещу фалиралата чорба.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не е бил футболист, но схемаджия, мафиот и пианица - ДА.
5
2
 
9
 
! Отговори
Пешо секирата!!! преди 5 години
До стария разбирач,бре!Вуцата беше стопер и заедно с Дълга Мара и Джек Раби бяха най най-големите спортсмени и феълплей играчи в дефанса,брей!Имам изпредвид/напредвид в Световен мащаб!Единствения по-коректен от тях беше Бобата Жечев-най-елегантния защитник в Историята на Световния фетбол,бре! А най-красивото изпълнение на Вуцата беше на СП'66-велик гол с глава след летящ плонж!
4
3
 
14
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 5 години
Бай Вуцан е габровец!Ето защо беше ларж човек-де който пари му поиска-даваше колкото му искат и не си ги търсеше повече!Като чуеше за далавери и корупция-биеше през пръстите с едно чукче!Заплатата си от БФС всеки месец я даряваше на детски приюти!Никога не е уреждал мачове и нямаше даже един свестен костюм!За това ходеше със служебен костюм,демек анцуг на федерацията!С другия невероятно честен човек -"батката"Славков работеха неуморно за благото на БГ футбола по цял ден и половин нощ!!!
3
5
 
22
 
! Отговори
до № 1 преди 5 години
.Ти знаеш ли НА КАКЪВ ПОСТ ИГРАЕШЕ Вуцов бе мушморок ?Колко гола имат играещите и националният отбор, по това време Гаганелов и Пенев? Пази боже от неинформирани и неграмотни ,,всезнайковци".Е заради такива като теб разбирачи,стадионите ни са празни.Как да гледаш футбол в,,компанията" на и.д.и.о.ти! По времето на поколението на Вуцата ,ходехме по 30-40 хиляди души ,а сега ходите да се биете и ругаете?Колко гола бил вкарал централният защитник-повече от Джони Велинов?..Светла ти памет Вуца!!!
2
5
 
11
 
! Отговори
Св. Петър преди 5 години
До Анонимен1и кво, няма селфита като индийския мишок, дето отива в берое?
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има записани 213 срещи за първенство с 4 отбелязани гола, 41 мача за купата на страната и 60 международни срещи с 2 автогола.Какъв брилянтен футболист!?От малко над 300 мача да имаш 6 гола ... два от които авто ...