Барса и Сити са на върха, но Атлетико – Юве е сблъсък №1!

От следващата седмица започват 1/8-финалните битки в ШЛ
8 фев 2019 11:30, Екип на Dnes.bg
1
Барса и Сити са на върха, но Атлетико – Юве е сблъсък №1!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Шампионска лига се завръща през следващата седмица с най-хубавата част на турнира – фазата на директните елиминации. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът направи финансов анализ на 1/8-финалните участници. "Има два отбора, които минават границата от 1 млрд. евро. Това са Барселона и Манчестър Сити. Прави впечатление, че всички от Топ 10 на най-скъпите тимове се класираха за тази фаза. Интер, който е №11, отпадна в групите, но за сметка на Тотнъм, който е №7 в класацията на Transfermarkt", заяви гостът.
 
Той каза още, че двойката Рома – Порто е с най-евтините футболисти от всички участници. "На другия полюс са Атлетико Мадрид и Ювентус. Техните отбори се оценяват на общо 1,703,3 млрд евро. Следват Ливърпул – Байерн (€1,672,2 млрд.) и Манчестър Юнайтед – ПСЖ (€1,671,95 млрд.). Интересното е, че нито "дюшекчиите", нито "бианконерите" намират място в Топ 5 на най-скъпите отбор, но сумарно са №1", добави гостът.
 
Той разясни още, че двамата най-високо оценявани футболисти на планетата са от ПСЖ. "Това са Килиан Мбапе (€200 млн) и Неймар (€180 млн). След тях се нарежда Лео Меси (€160 млн.). Трябва да се отбележи, че това са настоящите цени на футболистите. Те се определят по много фактори. Основните са статистиката им в мачовете и продължителността на договорите", обясни Коларов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Шампионска лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари