ВАРеал? УЕФА обясни за отменения гол на Аякс

"Решението на Скомина беше правилно", заявиха от Нион
14 фев 2019 13:15, Веселин Коларов
35
ВАРеал? УЕФА обясни за отменения гол на Аякс
Снимка: Reuters

Отмененият гол на Аякс срещу европейския клубен шампион Реал Мадрид в първия 1/8-финален мач от Шампионска лига между двата отбора предизвика куп полемики.

"Кралете" се наложиха с 2:1 на "Йохан Кройф Арена", но при резултат 0:0 Николас Таляфико се разписа във вратата на Тибо Куртоа. Главният съдия на сблъсъка Дамир Скомина обаче отмени гола след ВАР, което породи куп дискусии.
 
Това накара хората от УЕФА да излязат с официално съобщение. "Съдията констатира, че съотборникът на Таляфико Душан Тадич се намира в засада и в същото време пречи на вратаря да играе с топката в момента на удара с глава. Решението на Скомина е взето в съответствие с инструкциите на ВАР. Голът беше правилно отменен, а за засадата беше отсъден свободен удар", гласи позицията.
 
Решението на рефера накара по-изобретателните фенове да измислят нов прякор на мадридчани – ВАРеал, с което се подиграват на клуба.
 
Припомняме, че в последния момент УЕФА смени съдията за снощния мач. Първоначално полякът Шимон Марчиняк трябваше да ръководи двубоя, но впоследствие беше сменен от Скомина.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
До Жоро преди 5 години
като чета твоя въпрос веднага ми става ясно, защо има хора срещу решението на съдията и ВАР. Аз от нещо като не разбирам, не коментирам. Съветвам хората, които си нямат идея от правилника във футбола, да не пускат такива смешни коментари като Жорко. Ето да се посмеем още малко: "защо да не може футболист на Аякс да пречи на вратаря да стигне до топката...при положение, че въпросният футболист не е в засада?"
11
1
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Куртоа: В Реал бяхме доволни от 0:0 на полувремето, имам късмет, че съдиите бяха на моя страна. до Маximilian : защо да не може футболист на Аякс да пречи на вратаря да стигне до топката...при положение, че въпросният футболист не е в засада?!?
10
8
 
1
 
! Отговори
ЛосХО преди 5 години
Гледайте видеото и вижте секунда преди играчът на Аякс да удари топката, Тадич (Аякс) отива към вратаря и му блокира/пречи да извърши своето движение в вратарското поле и така да предотврати гол. Не случайно се казва "вратарско поле".
9
7
 
3
 
! Отговори
ЛосХО преди 5 години
Стига с това... " ама можеше или не можеше да стигне топката" Нарушението си е нарушение ! В тази ситуация имаше не едно, а две чисти нарушения. Голът е правилно отменен. Много се радвам, че най-после тази система влезе в действие, но трябва да се използва в повече ситуации и всеки отбор да може, 2-3 пъти на полувреме, да иска от рефера дадена ситуация да се разгледа. Нещо като при тениса.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вар - Видео Асистент за Реал!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6.Стар човекДа кажем, че сте прав. Но преди да давате съвети за правописа, научете се кога се поставя интервал след запетая и точка!
6
2
 
10
 
! Отговори
Стар човек. преди 5 години
Максимилиане първо научи правописа,после анализирай.Винаги при корнер фуТболистите се струпват в палантерията и естественно е да си пречат.Ако не се фаулират ,какъв е проблема? Пречели му били,ами тогава да се забрани присъствието им там.Голът си беше гол,Куртоа сам си я подаде и понеже са гузни и пристрастени, коментатори и фенове и чак УЕФА!?!? ,са седнали да се обясняват.Крепеше ги реферът беше видно- И при вторият гол имаше ОЧЕВАДЕН фаул,защо не го даде? Подиграха се с момчетата ,мерише!!!
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно заслужено отменен гол не разбирам драмата
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пандизчията Рамос два пъти дръпна за рамото и извади умишлено от равновесие играча на Аякс преди той да учели гредата. Това какво беше. Ако мафията го пусне на ВАР и с подходящо подбран съдия можеше и да е дузпа.
3
12
 
6
 
! Отговори
Маximilian преди 5 години
Разбира се че като гледах няколко повторения на мача си личи че фудболист на аякс пречи на вратаря на реал мадрид да се добере до топката.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мирише а смърди !
1
1
 
17
 
! Отговори
// преди 5 години
Колко пъти УЕФА са "излизали с официално съобщение" след полемики от решение на VAR?Въпросът е риторичен