Турчин убил краля на сръбската народна музика Шабан Шаулич

Певецът получил разкъсване на аортата от стягането на колана при удара
20 фев 2019 07:12, Елка Василева
178
Турчин убил краля на сръбската народна музика Шабан Шаулич
Снимка: Facebook

Турчинът Алсин Левент на 35 години е шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загинаха сръбската музикална легенда Шабан Шаулич и неговият дългогодишен приятел музикантът Мирсад Керич, а кумът на Шаулич Слободан Стоядинович беше ранен, пише сръбският вестник „Вечерне новости“.

Шофьорът се води, че е арестуван, но всъщност не е в затвора, а е в болница, тъй като е ранен и е там е пазен от полицаи, разкри източник на изданието, разполагащ с официална информация от полицията. Мъжът е бил под въздействието на алкохол, не е имал книжка, няма германско гражданство, а колата не е била негова.

Още по темата

Лекарите, оказали първа помощ на Шабан Шаулич, са обяснили, че след удара той сам е слязъл от колата, бил е в съзнание и е говорил, но не са го разбрали, защото е говорел на сръбски, но са разбрали, че се оплаква, че го боли гърлото и състоянието му се влошавало. С цел подготовка за транспортирането съгласно германските медицински стандарти на Шаулич е било дадено приспивателно и той е бил качен на хеликоптер. Откаран е в най-добрата клиника в Билефелд.

Лекарите смятат, че Шаулич е получил разкъсване на аортата от колана в автомобила, който го стегнал много силно при удара. 

Генералното консулство на Сърбия в Дюселдорф няма официална информация процедурата по аутопсия на Шабан Шаулич да е започнала поради конкретни съмнения за причината за смъртта на певеца. Очаква се аутопсията да бъде извършена в четвъртък. Погребението на краля на сръбската народна музика Шабан Шаулич най-вероятно ще бъде в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: Шабан Шаулич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
Преди наколко години бях свидетел на следната катастрофа.Пенсиониран военен със стара 45 годишна Жигула беше ударил Мерцедес на няколко месеца.Резултатът-на Жигулата един счупен фар и леко огъната броня.На чисто новият Мерцедес обаче задната броня беше стигнала до предните седалки.Добре,че Мерцедесът бе паркиран и в него нямаше пътници защото щеше да са загинали!Новите коли днес ги правят от стари вестници!Неслучайно собственикът на Икеа Ингвар Кампрад се е возел в старо Волво модел от 1973-та!
48
0
 
4
 
! Отговори
ддо 57 преди 5 години
Има и германци,но те са си все на работа,та не се мяркат много по улиците.А тези на които религията до вчера им е забранявала алкохола пият като смокове!Имах състудент от Йордания който в събота и неделя все крепеше стълбовете да не паднат.Много е лошо да си невидял!
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво обясняваше турският червей яcтреб наcpaнлията за българските шофьори, че не помня?Къде е сега да се изкаже по темата?
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то в Германия други има ли ???....турци , сириици и пачкистанци
45
1
 
21
 
! Отговори
Октопод преди 5 години
Грешката на Хитлер е че не е започнал от Турция !!! Османските помиари съсипаха балканските народи,върнаха ги 500 г.назад а сега вече *** и Европа.
44
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Тука тоя, още утре да го пуснали под гаранция!!!
43
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е написано заглавието, останах с впечатлението, че турчинът умишлено е убил Шаулич. Акцентът е поставен на думата "турски". Ако шофьорът беше руснак или англичанин, продажната, расистка медия щеше ли да напише "Руски шофьор уби Шаулич" или "Английски шофьор уби Шаулич"?Медията подклажда етническа омраза.
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човекът е много известен и по-добре да четем за него отколкото за нашите "звезди".73
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от мен
40
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41То проблема е че едва ли не бг медиите го изкараха нещо като Майкъл Джексън.
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хиляда новини изписаха от днесбг за Шабан.Спрете се малко и обърнете внимание и на другите. То за 21 Савич нищо не написахте.
38
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
58, ако ще да влезем в два шенгена, тука ще си стоим само ние и ромите. Няма такива балъци другаде, да бачкат за 800 кинта и да са доволни.
37
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мъжът е бил под въздействието на алкохол, не е имал книжка, няма германско гражданство, а колата не е била негова."Ето какви допълзяват в държавата ти, когато влезеш в Шенген.
36
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече някой беше ви написал че са 71 различни националности в Турция и няма как да разбереш кой там или в Германия или другате какъв е , но явно манилулацията и дезинформацията тука е на 1-во место
35
4
 
60
 
! Отговори
tony t преди 5 години
Обществена тайна е че турските шофьори са едни от най опасните по пътищата на Европа . Само във България през последните 23 години вижте колко са причинените ПТП.От турски шофьори особено на TIR колко пешеходци са прегазени само във BG .
34
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като напълниха Германия с такива безотговорни индиви, жалко. Като се обърне каруцата, каква е файдата после от затвори и наказания... Тоя си утепа сънародника, какво друго да се каже. Е какво е това каране 180км/ч. Ама и германците там нямат ограничения. P.S. Ако беше друг неизвестен човек, изобщо нямаше да се чуе... Както завършва една книга - "На западния фронт нищо ново"...
33
30
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, слушайте си Криско, Тита и Щурците и не пишете тука! Лека му пръст на един наистина виртуозен певец, какъвто няма във вашите жанрове. Изкривени сте от комунизъм, неоатлантизъм, глобализация и еднополова любов!
32
13
 
70
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Сръбска фолк музика (70-те и 80-те години) и чалга са много различни неща. Явно си млад и не знаеш много неща.
31
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай боже всеки певец да бъде слушан и активен 50 години, всяка година да прави по 20 концерта в 5 държави в зали тип Арена. Ударихте тъп0мера, после слушателите били пр0сти.
30
35
 
18
 
! Отговори
Пичч преди 5 години
През далечната 1990 година отивам в Сърбия град Пирот и случайно се заговорихме с един сърбин и аз го попитах за Драгана Миркович, Шемса и други певци, а той ми каза че тука никой не ги слуша, тука слушаме естрадна музика! Така ми каза, а и аз никъде не чух чалга!