Глезенът – слабото място на Кристиано Роналдо

Вижте петте най-тежки контузии на португалската звезда
28 фев 2019 11:42, Веселин Коларов
10
Глезенът – слабото място на Кристиано Роналдо
Снимка: Reuters

Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, е с контузия в глезена.

Петкратният носител на Златната топка получи травмата по време на победата с 1:0 над Болоня, но доигра срещата на "Ренато Дал’Ара". Португалецът ще пропусне гостуването на Наполи в дербито от 26-ия кръг на Серия "А", но се очаква да е възстановен за следващите двубои на "бианконерите".
 
Проверка на Gol.bg показа, че това е четвърта травма на Роналдо в глезена, което може да се определи като едно от слабите му места. При предните три случая той получава контузиите като футболист на Реал Мадрид и пропуска общо 49 дни. Това може да се определи като малкия дявол, тъй като проблемите там могат да доведат до дълго отсъствие.
 
Най-сериозната травма в глезена е от сезон 2009/10, когато "кралете" са без Кристиано от 12 октомври до 23 ноември, или 42 дни. В негово отсъствие мадридчани записват 4 победи в Ла Лига (4:2 над Райо Валекано, 2:0 над Хетафе, 3:2 над Атлетико Мадрид и 1:0 над Расинг Сантандер) и едно равенство (0:0 със Спортинг Хихон). В Шампионска лига "белите" срещат два пъти Милан без звездата си и падат 2:3 на "Бернабеу" и завършват 1:1 на "Сан Сиро".
 
Най-тежката контузия в кариерата на нападателя е с екипа на Манчестър Юнайтед през 2008 г. "Червените дяволи" са без него в продължение на 94 дни – от 7 юли до 9 октомври заради проблеми в коляното. През сезон 2016/17 Реал е без Роналдо точно в 59 дни заради ядове в коленните връзки, което е втората му най-сериозна травма. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Най-слабото му място е липсата на позиционно чувство и стратегическо мислене - не умее нито да маневрира прецизно по терена, нито да заема позиция, нито да наблюдава отблизо играта и да изчаква внимателно топката да дойде и положението да узрее за атака вместо да я гони и да атакува при неузряло положение. Друга голяма слабост е крайно недостатъчната алкохолна подготовка. Има голям български футболисти със страхотно позиционно чувство и стратегическо мислене и отлична алкохолна подготовка.
7
1
 
6
 
! Отговори
Тц тц тц преди 5 години
Много е долно, грозно и недостойно да го дебнат да го снимат как куца с патериците.
6
2
 
7
 
! Отговори
Вии.. преди 5 години
Роналдо е постигнал в живота това ,което вие и аз взети заедно, никога в този живот няма да постигнем и това го знаеете ,и затова и сте злобари по географски признак и умствен капацитет.Не го харесвам като футболист,но играе и то много добре,трябва да се признаее.
5
3
 
6
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
Сега ще си лежи на някое топло местенце в южните ширини и някой релефен афроамериканец ще го маже с плажно масло и ще си пият коктейли с чадърчета.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да се пенсионира и да се пренасочи към филмовата индустрия.
3
2
 
3
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Всенародна мъка ни налегна,довечера на масова молитва и бдение за тоя ......
2
4
 
13
 
! Отговори
Haha преди 5 години
Не, слабото му място е мозъка.
1
4
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Глезенът слабото място на Кристиано РоналдоНе му е само там слабото място, има и по-слабо