Юнайтед сътвори чудото, изхвърли ПСЖ от Шампионската лига

Драмата бе допълнена от VAR и дузпа в последните секунди
15
Юнайтед сътвори чудото, изхвърли ПСЖ от Шампионската лига
Снимка: Reuters

Манчестър Юнайтед сътвори чудото с доста резерви в състава си и стигна до успех с 3:1 при гостуването си на ПСЖ на "Парк де Пренс". Така отборът се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига след общ резултат от двата мача 3:3 и правилото за повече голове на чужд терен, пише Gol.bg.

Гостите на практика нямаше какво да губят и отборът показа добър футбол, като при малко повече късмет можеше да стигне до сензационния обрат. Оле Гунар Солскяер не можеше да разчита на голяма част от титулярите си и в стартовия състав имаше няколко резерви. В крайна сметка обаче отборът показа добър футбол и заслужено победи.

Лукаку бе точен във 2-ата минута, а десет след това Бернат изравни. Все пак Ромелу стигна до нов гол в 30-ата минута и така върна преднината на своя тим. Инфарктният момент дойде в продължението, когато с помощта на VAR реферът отсъди дузпа за Юнайтед, за игра с ръка на Кимбембе. Рашфорд застана зад топката и реализира.

Интересно е да се отбележи също, че това бе пето поредно гостуване във Франция на Юнайтед без загуба. За последно тимът допусна поражение на френска земя през 2005 година.

С тази победа английският гранд влезе в историята като първият отбор, който продължавава напред в турнира след загуба у дома с два или повече гола в първия мач.

В състава на Юнайтед се появи абсолютен дебютант - 17-годишният Мейсън Гринууд, който замени Ашли Йънг за последните минути.

Всички отзиви след драмата в Париж четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнайтед си е велик отбор!!!
14
14
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Докато Аякс надигра тотало Реал ,то в този мач ПСЖ сам се "надигра" тотално с два гола подарък за МЮ.Второто полувреме МЮ няма един удар във вратата на ПСЖ и накрая беше удар от злоба по гаргите и ....о чудо ...има WAR ...където седят там и решават ,че имало ръка ,да имало е ръка ,но как трябва да се играе футбол,по правилата на УЕФА ,със завръзани ръце ли ? МЮ и през първото полувреме май нямаше удари във врата на ПСЖ.ПСЖ слаб и със старци и грешни решения на Тухел със смената на Дракслер
13
8
 
27
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Червените дяволи изнесоха нагледна лекция на френските дюнери, що е то топка и за какво служи тя!БРАВО НА МЮ!
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом с титулярите паднаха, а с резервите биха, трябва да се замислят кой кое!
11
4
 
12
 
! Отговори
Сп??нс преди 5 години
Чудо ще е ако Р. Мадрид спечелят два поредни мача в Лигата, пък ако ще и да са срещу последния и предпоследния в класирането. Мноо бой изядоха този сезон, чак жал взе да ми става.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък чудо не е !Чудо ще е ако Български отбор го направи !
9
4
 
13
 
! Отговори
ГЛОРИ ГЛОРИ преди 5 години
МАН ЮНАЙТЕД
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великании ! Без 5 титуляра. .Наказаха онея надувки. Браво истински спортисти.
7
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше да въведат системата VAR. Нямаше да я има тази справедлива победа и продължаване на четвъртфиналите на Манчестър, ако я нямаше тази система. Съдията си нямаше на идея защо протестират от Манчестър.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5 И що ще го натика чичо ти Дюмбелина Венци като му пуснат повторение как се отбива топката от разперената ръка на тоя от ПСЖ? Ще мълчи като дупИ!
5
4
 
18
 
! Отговори
Ле-ле, преди 5 години
Ле-ле,ако беше тука,този съдия чичо Венци щеше да го натика в *** за ник!
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е тръгнало може купата да вземат !
3
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами честито на грандовете които ще се паднат с Манчестър. Много по-добрият вариант от ПСЖ, а Юнайтед няма нищо общо от оня велик Юнайтед на Сър Алекс със сър Райън Гигс, Дейвид Бекъм, Рой Кийн, Коул, братята Невил, Шмайхел. Фен съм на Барса, но тогава се кефех на отбора на Сър-а, даже и когато правехме равни в ШЛ с тях.
2
2
 
29
 
! Отговори
Le Parisien преди 5 години
Отново кошмар на Парк дьо Пренс в последната минута за французи - след 25 години и 4 месеца.
1
18
 
23
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 5 години
ПСЖ !!! Другите евронеудачници след ГМО ФК ,,Уеффски-Лаффчис,, 1992...