Атлетико съзря конспирация! Вторият гол на Юве бил нередовен

Фен на мадридчани се усъмни в технологията за голлинията
Обновена: 15 мар 2019 10:42 | 15 мар 2019 10:40, Веселин Коларов
11
Атлетико съзря конспирация! Вторият гол на Юве бил нередовен
Снимка: Reuters

Реваншът от 1/8-финалите в Шампионска лига между италианския хегемон Ювентус и Атлетико Мадрид е сред най-коментираните теми в последните дни.

"Старата госпожа" изигра брилянтен мач, спечели с 3:0 в Торино с хеттрик на Кристиано Роналдо и се класира за следващата фаза на турнира с общ резултат 3:2.
 
Вторият гол на петкратния носител на Златната топка дойде след технологията за преминаване на топката на голлинията. За разлика от ВАР, тя се смята за безпогрешна и часовникът на главния съдия вибрира, когато има гол.
 
Но в Испания подложиха попадението на съмнение, въпреки че този метод е обявен за 100% надежден. На пръв поглед изглеждаше, че ударът на Роналдо е спасен от Ян Облак и според потребителя Cholo14Rey това е било точно така.
 
Той е направил видео разбор на положението. Според него голлинията е по-тясна от аутлинията с 12,4%, което означава, че всъщност топката не влиза във вратата си с целия обем. Фенът на Атлетико твърди, че технологията е фалшива и голът не е трябвало да бъде зачетен. "Това показва какво чувстваме всички: топката не пресича линията с целия обем", завършва запалянкото на мадридчани.
 
Припомняме, че технологията се използва на голям форум за първи път на Мондиал 2014 в Бразилия. Тя е съставена от две системи "Ястребово око" и "ГолРеф". В топката е поставен чип и електромагнитната антена открива дали има попадение или не. Когато има, умният часовник на рефера изпраща сигнал чрез вибрация. Отделно осем камери записват на висока скорост траекторията на кълбото. И след като всички снимки от различните ъгли се наслагват, се прави 3D визуализация, която зрителите виждат на телевизорите си.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
12
 
! Отговори
М. Алегри преди 5 години
Ха, Ха, Ха!!! Атлетико ревът като ученички след матура!!! Май си забравиха големите яйца в Мадрид!!! Ха, Ха, Ха!!!!!
5
4
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
И на мен ми се стори,че нямаше гол при вторият гол на Ювентус,но как е реагирало това устройство -не разбрам ,но е показало гол. По повод линията ,че е била с 12.4% по-тясна от "тъч линията",тази линия е за всички и за Юве и за Атлетико,тук въОбще не трябва и да се коментира ,но..).Симоне май е разбрал грешката която е довела до остраняването на Атлетико ,както и също всички футболисти и управта на Атлетико също разбраха ,че най-голямият виновник за остраняването на Мадрид,са неговите малки яйца
4
9
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
то и 1-я си бше фаул срещу защитника, а 3-я - дузпичка стил Стиви Дайвинг или Дюнерджията :)
3
4
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
нЕРЕДОВЕН Е ОНЯ ,КОЙТО СЕ ХВАНА ЗА ,,оНАЯ СИ ,, РАБОТА В ПЪРВИЯ МАЧ...
2
5
 
22
 
! Отговори
.. преди 5 години
Te Юве и без този гол пак ги убиха жалките атлети.
1
4
 
20
 
! Отговори
777 преди 5 години
Как болиии