Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора

Двата отбора завършиха 1:1 "Васил Левски"
22 мар 2019 20:56, Александър Попов
129
Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора
Снимка: Булфото

Първото полувреме протече равностойно, като българите имаха няколко изгодни ситуации, но така и нямахме точен удар към вратата на

Първата опасност бе в 8-та минута. Тодор Неделев шутира от границата на наказателното поле, топката се удари в тялото на Жарко Томашевич, а вратарят Петкович изпревари Галин Иванов.

Гостите отвърнаха с опасна атака. Мирко Иванич бе изведен сам срещу Михайлов, но вратарят ни показа рефлекс и парира удара с крак. Това бе и единственият точен удар към една от двете врати.

Най-добрата възможност за българите пък бе в 22-та минута, когато при едно центриране Божиков бе оставен сам. Ударът му с глава обаче не бе точен и след няколко рикошета топката бе изчистена от голлинията от Филип Стойкович.

Втото полувреме започна кошмарно за България. Стефан Мугоша не остави шансове на Михайлов с техничен диагонален изстрел в 50-тата минута. Хубчев реагира и вкара в игра нападателят на Левски Станислав Костов, но играта ни определено бе разконцентрирана.

в 62-та минута добро двойно подаване завърши с опасен изстрел на Мирко Иванич, който мина на сантиметри от дясната греда на Михайлов. Няколко минути по-късно трима черногорци останаха срещу Занев, който по някакъв начин успя да отнеме топката и да лиши гостите от второ попадение.

В 71-та минута Костадинов опита удар с глава след центриране, но ударът му бе прекалено слаб и лесен за спасяване на Петкович.

България бе близо до изравняване в 76-тата минута, когато Даниел Петкович спаси удар отблизо на капитана ни Ивелин Попов.

Националите натиснаха и след две минути Спас Делев опита ножичен удар, който обаче излезе в аут.

В 80-тата минута Станислав Костов бе фаулиран извън наказателното поле, но реферът посочи бялата точка. Тодор Неделев бе точен от дузпата и изравни резултата.

17-годишният Минчев пък направи своя дебют, след като замени Спас Делев.

Българите тръгнаха да играят за пълен обрат, а в 86 минута Страхил Попов опита удар извън наказателното поле, който мина над вратата.

Големият шанс се откри в добавеното време пред Мартин Минчев, който бе изведен по диагонала, а ударът му мина на косъм от десния стълб. Минута по-късно пък черногорците имаха шанс да вземат трите точки, но Михайлов спаси удар от границата на наказателното поле. 

Така двата отбора завършиха 1:1 и поделиха по една точка на старта на евроквалификациите. "Лъвовете" ще изиграят втория си мач срещу Косово в понеделник, 25 март.

 

Всички отзиви след мача четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: българияЧерна гора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
29
 
! Отговори
Смешници преди 5 години
Каква спорна дузпа бе ....НЕСЪЩЕСТВУВАЩА..
69
3
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ще "бутнат" един два пъти срещу посредствени отбори, но срещу големите се иска игра.А аз съм се зарекъл докато перуката е шеф на БФС мачове на националния отбор да не гледам! Ставаме за резил, защото ако имаме добро ръководство нямаше да се явява кьоркютюк пиян на държавна пресконференция. А и Хубчев и той е бастунжи. Казва ли се играчите не са във форма..??? Хубчев не е мотиватор. Трябваше да каже:"въпреки, че нямаме световни звезди, ще се борим ако трябва ще умрем на терена!".
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чехите играха до 2:0 и после отписаха мача. Първите два гола за Англия бяха спорни и съдииски.
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хетрик на Ибрахим Стърлинк
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите английски лъвове направиха за смях чехите.Петреееееее,гледаш ли как се налагат млади
65
2
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 56 Като стана въпрос за Стоичков и Перуката ..след мач на Литекс ,когато Стоичков беше треньор на отбора беше бесен след един мач от тенденциозното съдийство. И един журналист го пита:- Добре де с тази корупция докога? Що не потърсите среща с Борислав Михайлов?И Стоичков:- К'ва среща да търся с тоя, бе? Не му споменавай името, бе!- Добре де, тогава докога ще продължава това? И Стоичков:- Дотам докато не го срещна някъде и да го пребия!Култов!)
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионерите-Черна Гора 1:1
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия-Чехия 5:0 с 2 автогола на чехите.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм убеден че 21 годишния млад талант Мбапе ще е резерва във националния отбор на България,не щот не става,защото треньорите ни са страхливци.Погледнете Дибала,готов е за резерва според критерия на БГ треньорите
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е човече ти пък сега голямо съпоставяне направи...като пример даде Футболният Бог Лионел Меси. Те там нещата са от друга Вселена вече.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхте ли класическият гол в мрежата на Ники Михайлов? Биеш я в ъгъла му и никога не я хваща. Добре, да речем че Илиев е контузен (в което силно се съмнявам, по-скоро Перуци е заповядал така), защо да не пази Макенджиев, той е в пъти по-добър вратар отколкото синковеца и най-важното- умее да си покрива ъгъла.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалка история са нашите...К'во да ви кажа...миналата седмица гледах Меси срещу Бетис и сега гледам тия нашите алкохолизирани тунинговани палячовци...сякаш играят различна игра.
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 59 Ама те на мен трябва да ми плащат за да ги гледам тия некадърници, бе брат. От 15 години може би не гледам националния ни отбор и бг футбол.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поканете Димитър Пенев да им нареди състава няколко мача ,че тези не стават.Пускай млади бе йоркипе,пускай млади създай отбор бе страхливец.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия-Чехия 3;0
55
0
 
7
 
! Отговори
Българи бунаци преди 5 години
*** жалкото отборче
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със страх футбол не се играе,или залагаш на младите които към днешна дата показват резултати или си губиш времето с глупости.Някой очаква ли класиране ? Никой не очаква тези да се класират,ами мамка му пускай младите,търси гледай млади играчи,Десподов ,Мартин Минчев,Антов,там други от клубовете викай ги ,създавай нещо,защо трябва да се губи време?
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено похвала за бнт че дават евромачове без пари вместо да ни обират мобилните и кабеларките. Бг футбол няма и няма и за какво да се излъчва,
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двата отбора се прецакаха яко и загубиха ценни точки, което е добре само а Косово и Чехия. Черна гора имат и домакински мач все пак за да наваксат, но за България е провал и загубени 2 точки.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно руския модел на управлеие не работи