Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора

Двата отбора завършиха 1:1 "Васил Левски"
22 мар 2019 20:56, Александър Попов
129
Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора
Снимка: Булфото

Първото полувреме протече равностойно, като българите имаха няколко изгодни ситуации, но така и нямахме точен удар към вратата на

Първата опасност бе в 8-та минута. Тодор Неделев шутира от границата на наказателното поле, топката се удари в тялото на Жарко Томашевич, а вратарят Петкович изпревари Галин Иванов.

Гостите отвърнаха с опасна атака. Мирко Иванич бе изведен сам срещу Михайлов, но вратарят ни показа рефлекс и парира удара с крак. Това бе и единственият точен удар към една от двете врати.

Най-добрата възможност за българите пък бе в 22-та минута, когато при едно центриране Божиков бе оставен сам. Ударът му с глава обаче не бе точен и след няколко рикошета топката бе изчистена от голлинията от Филип Стойкович.

Втото полувреме започна кошмарно за България. Стефан Мугоша не остави шансове на Михайлов с техничен диагонален изстрел в 50-тата минута. Хубчев реагира и вкара в игра нападателят на Левски Станислав Костов, но играта ни определено бе разконцентрирана.

в 62-та минута добро двойно подаване завърши с опасен изстрел на Мирко Иванич, който мина на сантиметри от дясната греда на Михайлов. Няколко минути по-късно трима черногорци останаха срещу Занев, който по някакъв начин успя да отнеме топката и да лиши гостите от второ попадение.

В 71-та минута Костадинов опита удар с глава след центриране, но ударът му бе прекалено слаб и лесен за спасяване на Петкович.

България бе близо до изравняване в 76-тата минута, когато Даниел Петкович спаси удар отблизо на капитана ни Ивелин Попов.

Националите натиснаха и след две минути Спас Делев опита ножичен удар, който обаче излезе в аут.

В 80-тата минута Станислав Костов бе фаулиран извън наказателното поле, но реферът посочи бялата точка. Тодор Неделев бе точен от дузпата и изравни резултата.

17-годишният Минчев пък направи своя дебют, след като замени Спас Делев.

Българите тръгнаха да играят за пълен обрат, а в 86 минута Страхил Попов опита удар извън наказателното поле, който мина над вратата.

Големият шанс се откри в добавеното време пред Мартин Минчев, който бе изведен по диагонала, а ударът му мина на косъм от десния стълб. Минута по-късно пък черногорците имаха шанс да вземат трите точки, но Михайлов спаси удар от границата на наказателното поле. 

Така двата отбора завършиха 1:1 и поделиха по една точка на старта на евроквалификациите. "Лъвовете" ще изиграят втория си мач срещу Косово в понеделник, 25 март.

 

Всички отзиви след мача четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БългарияЧерна гора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
31
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
... Честно казано , нямаше дузпа ... Имаше фаул! Добре че съдията НЕ видя добре и свири дузпа!... НЕ заслужавахме да загубим тази среща и хубаво че Франсето помогна! :-)... Видимо с просто око е ,че в нашия отбор има желание !!! Но няма нито класа , нито качество!!! ... Смятам че Англия и Чехия ще се класират почти без проблеми за Европейското. Черна Гора ще са трети... А ние с надъханите Косовари ще си оспорваме последното място !!! Още в понеделник могат да ни треснат в Прищина... :-(:-(!!
9
0
 
26
 
! Отговори
... преди 5 години
Добре, че неадекватния съдия ни даде дузпа след фаул 3 метра извън наказателното, че иначе отново щеше да има "късметът ни излъга". Разчитаме на подобни съдийски грешки и срещу Англия.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toва ако беше сериозен отбор можеше да получат 10, 20 и повече гола много са слаби какво класиране направо да се отказват
7
6
 
22
 
! Отговори
Божинката преди 5 години
Ако те са вкарали един и ние сме вкарали един, значи сме играли равен.
6
1
 
36
 
! Отговори
Божигол преди 5 години
Тия цяла седмица по медиите ни разправяха как сме слаби и ще ни бият като тъпани насред София, и накрая ни бият като тъпани насред София щото сме слаби.
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво спорно видяхте в дузпата - просто дузпа нямаше, без възможни спорове по въпроса. Да благодарим на съдията за точката.
4
0
 
40
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Каква спорна дузпа!? То нямаше никаква...
3
0
 
39
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Никаква дузпа...
2
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдията ограби Черна Гора имаше фал а не дузпа българите са някъде в топ 100 и нагоре в света много са трагични
1
2
 
33
 
! Отговори
българин преди 5 години
Да ме извиняват тия нашите..Ама изобщо не ги гледам вече..Какво да ги гледам бе братче..Куци коне.Нито едно известно име./Макар и *** да е..Толкова си могат уви...