Късметът и Михайлов спасиха България в Косово

Лъвовете записаха само 1:1 в Прищина
Обновена: 25 мар 2019 23:37 | 25 мар 2019 23:37, Александър Попов
158
Късметът и Михайлов спасиха България в Косово
Божиков отбеляза първия си гол в квалификациите. Снимка: Reuters

Косово и България не излъчиха победител в двубой от квалификационна група "А" за класиране на Евро 2020 и завършиха 1:1. Двата отбора излязоха за първи път един срещу друг, а след загубените две точки срещу Черна гора в София, нашите трябваше да гонят победата.

Началото на мача започна обещаващо за родните национали и още във 2-та минута се откри шанс пред Ивелин Попов. Той бе изведен отдясно, но прибързано стреля и Мурич без проблеми улови.

Постепенно домакините наложиха натиск и бяха близо до гола още в 10-тата минута. Рашица бе изведен зад защитата на България, подмина технично Николай Михайлов, последва и удар към празната врата, но Антон Недялков в последния момент с шпагат чисти от голлинията.

Последваха няколко момента, в които прехвърчаха искри. В 15-тата минута Рахмани блъсна с две ръце Кристиян Малинов при спряна игра, но не последва дори жълт картон. Три минути по-късно Войвода влезе брутално на Спас Делев. Последва блъскане от страна на Антон Недялков, който потърси сметка на Войвода. Всичко завърши с жълти картони за Войвода и Недялков.

Косово направи нов пропуск в 25 минута, когато Муричи не успя да нанесе удар от точката на дузпата и това ни спаси от попадение. 10 минути по-късно Михайлов спаси остър удар на Целина.

В 39-тата минута България откри резултата с гол на Божиков, който засече с глава центриране от ъглов удар на Неделев. Родните национали посветиха попадението на контузения си съотборник Ивайло Чочев.

Няколко минути по-късно Славчев бе изведен зад защитата, но страничния съдия вдигна доста съмнителна засада. Домакините пък имаха златен шанс в ответната атака, но Михайлов отново спаси удар от близко разстояние, този път на Рашица.

Второто полувреме започна с домакински натиск, но първата изгодна ситуация се откри пред България. След добра атака, топката се озова в Кристиян Малинов, но неговият удар от въздуха срещна крак на защитник и излезе в корнер.

България оцеля в 56-тата минута. Поредна грешка в защитата ни позволи на Мурики да се добере до топката ида среля по диагонала в лявата греда зад Михайлов. Късметът ни свърши в 60-тата минута, когато Зенели с удар извън границите на наказателното поле матира Михайлов за 1:1. Това бе негов 7 гол в 17 мача за страната му.

Голът амбицира домакините и с подкрепата на публиката наложиха натиск за пълен обрат. българите определно бяха надиграни в тези първи 20 минути на второто полувреме и лесно губеха топката. Тодор Неделев В атака пък бяхме кръгла нула.

В 67-та минута на мястото на Спас Делев се появи Петър Занев.

Косоварите продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена, а Хубчев извади Кристиян Малинов и заложи отново на 17-годишният Мартин Минчев. 10 минути преди края на терена се появи и друг младок - 18-годишният Валентин Антов, който замени Георги Костадинов.

И трите смени показаха, че българите ще са доволни на точката.

В 85-тата минута Антов направи закъснял и ненужен шпагат, с който си спечели жълт картон. Зенели изпълни много добре прекия свободен удар, но за радост топката излезе в аут.

В 90-тата минута Косово изпусна пълния обрат, след като удар на Рашица бе спасен от Михайлов.

Българите имаха последния шанс в добавеното време, но фаул на Неделев не донесе никаква опасност.

В крайна сметка двата отбора завършиха наравно, а Лъвовете събраха едва две точки от мачовете с Черна гора и Косово

Отзиви след квалификацията четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: българиякосово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българи юнаци". Евала!
89
4
 
35
 
! Отговори
черно море 1913 преди 5 години
КОЛКО ЖАЛКИ ЖУРНАЛИСТИ, КАК СЕ МАЗНЯТ НА ЛОБИ ЛИХАЙЛОВ И СИНИ МУ НИКОЛЕТА МИХАЙЛОВА, КАКВО СПАСИ МАЛКАТА ПЕРУКА БЕ ГОСПОДИН АВТОР НА СТАТИЯТА, СПАСИ НЯКОЛКО УДАРА КОЙТО БЯХА В НЕГО И ЕДВА НЕ МУ СЧУПИХА НЕЖНИТЕ ПРЪСЧЕТА НА ТОЯ ЖАЛЪК ВРАТАР, ДЕТ ПОДСКАЧА КАТО КЛОУН, ДРУГИТЕ ТОПКИ ГИ ИЗЛЕДА КУЛТУРНО..ВИЖТЕ МУ РЕАКЦИЯТА СЛЕД СТРАНИЧНАТА ГРЕДА, СЕДИ НА ЗЕМЯТА И НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА, А ОТ ДРУГАТА СТРАНА ПРОТИВНИК ПОЧТИ Я ВКАРВА, ДИКАТО СЕ ИЗПРАВИ ТИЯ МЪРЗЕЛАН, БУТАН ЦЯЛ ЖИВОТ, МОЛЯ ТЕ НИКИ *** СИ.
88
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕдинИ Ватикана няма да можем да бием, защото те играят с Божията помощ!
87
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили момчета-футболисти...Срам ме е от вас!
86
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безсрамни страхливци!!!
85
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе важното е, че петък в дискотеката ще са номер едно на гюбека ! Просто хората имат други приоритети не ви ли е ясно ?
84
9
 
13
 
! Отговори
до СТОП преди 5 години
Нещо май не си в час, а си в постоянно междучасие. Заплатитите на ритнитопковците НЕ ГИ дава държавата,както преди 89г.,а едни "чичковци",без значение дали се знае произхода на парите. Като се закрие първенството тези пари,милиони ще се пръскат на друго място,защото НЕ СА държавни, а частни и няма да се влязат в бюджета на страната. Как само давате мнения,без да опитате поне малко да мислите,че и има само плюсчета.....УжасТТТТТ
83
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сме зле. Тука на Балканите не знам кого ще бием. А и от отборите от третата европейска зона - Фарьорски острови, Лихтенщайн, Андора, Люксембург, Гибралтар, Ватикана, Малта и т.н и от тези отбори не знам кой няма да ни е труден. Станахме един от най-слабите отбори в Европа. Само за Европа казвам...
82
2
 
20
 
! Отговори
Божинката преди 5 години
Ако бях вкарал отново в двете врати за едно полувреме щяхме да бием.
81
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагласени мачове ,и с Черна гора,и с косово. Сигурно щяха да ни бият поне с 5:0 ако нямаше уговорки.
80
1
 
40
 
! Отговори
Стоп преди 5 години
Крайно време е това наше нагласено смешно и жалко първенство да бъде закрито! Така ще се спестят милиони от заплатите на ритнитопковци-некадърници, от транфери, хотели,лагери, консумативи и прочие! За какво са ни такива некадърници? Може ли един служител да работи толкова некадърно като тия, и да получава по няколко хиляди лева на месец за заплата? А на тия нещастници-даже и глоби не им слагат! А Англия както е почнала по петарки да вкарва-на нас най-малко десетарка ще е! Спрете това първенство
79
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално Косово не е държава, а малка провинция. За малко да ни бият. Смятайте.
78
1
 
29
 
! Отговори
Перука преди 5 години
Te Koсово все пак са елитен съперник от световен ранг. Равенство е повече от добре. Чакаме обаче късметът да ни излъже срещу Англия и Чехия.
77
0
 
45
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Каквато държавата, такъв ни и футбола. Некадърници, натъпкани в националния с връзки. По-добре никъде да не ходят да играят само да ни срамят. И перуката е време да се маха, защото вината за това е 90% негова. Ама смее ли някой да протестира, както за всичко останало в тази скапана държава на връзкари, подмазвачи и рушветчии .
76
1
 
28
 
! Отговори
не става преди 5 години
Нямам търпение да гледам мача на нашите с Англия :))Ще си припомня една предаване Гол след Гол :))
75
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В селекцията на отбора липсваше Бойко Борисов ако той играеше щеше да вкара ГОЛ,добър нападател на килограми.Хупчев да си ходи на бегом излага се.Сега ГЕРБ започват строежи на стадиони за световното ще оправят футбола както държавата опавиха ЦЪФТИ.
74
1
 
47
 
! Отговори
Пенев преди 5 години
Е добре седяха нашите на терена, и ако бяха станали можеше и да бием.
73
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пешо Петела се вайкаше и тюхкаше от напрежение, все едно играем финал срещу Аржентина, най-малкото. Сутринта очаквах да прочета, че Хубчев си е подал оставката, а той казва, че сме втори и се класираме.................. Нямам думи!!!
72
0
 
67
 
! Отговори
Един преди 5 години
След измъчени равенства с футболни колоси като Черна Гора и Косово човек почва да се чуди срешу кого трябва да играем, за да победим. Ватикана?
71
0
 
18
 
! Отговори
haha преди 5 години
До АнонименКакви юноши, бе? Ние нямаме качествени такива, камо ли да са готови да играят на международната сцена дори и на средно ниво.