Кристиано Роналдо е "Мистър Шампионска лига"

Звездата на Юве вече има 24 гола на 1/4-финалите в турнира
12 апр 2019 20:30, Веселин Коларов
5
Кристиано Роналдо е "Мистър Шампионска лига"
Снимка: Reuters

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо продължава да чупи рекорд след рекорд в Шампионска лига.

Звездата на италианския хегемон Ювентус се разписа при равенството 1:1 с Аякс в първи 1/4-финален мач от турнира. По този начин португалският национал отбеляза 24-ия си гол в тази фаза на надпреварата.
 
Това е абсолютен рекорд в историята на КЕШ/ШЛ, като далеч зад него е легендата на Реал Мадрид Алфредо Ди Стефано с 14 попадения. Големият конкурент на Роналдо за №1 на планетата Лео Меси се е разписвал 10 пъти на 1/4-финалите, със същия показател е и Раул.
 
Кристиано е и най-добрият реализатор в историята на турнира. Той има внушителните 125 гола с екипите на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус. Зад него отново са Меси (108) и Раул (71). 105 от попаденията на Роналдо са за "Кралете", за които игра 9 години и с тях спечели Шампионска лига 4 пъти.
 
Португалецът е ставал голмайстор на ШЛ общо 7 пъти, а Меси 5 пъти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
3
 
! Отговори
Готино преди 5 години
Не оспорвам качествата му,като футболист,но си е друго да си "контузен" 4 кръга в първенството,да си под въпрос за мача с Аякс и изведнъж да излезеш готов,като титуляр,за да "избухнеш" с един гол в Шампионска лига..
2
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кристиано Роналдо:- Бог ме изпрати на тази земя, за да покажа на хората как се играе футбол!Лионел Меси: - Никого не съм пращал!
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мис гей