Юве загуби 400 млн. евро заради отпадането от Аякс

Холандците могат да увеличат годишните си приходи с над 1/3
Обновена: 17 апр 2019 15:01 | 17 апр 2019 14:22, Бойчо Попов
16
Юве загуби 400 млн. евро заради отпадането от Аякс
снимка: Ройтерс

Акциите на Ювентус се сринаха с 24%, след като италианският отбор бе отстранен от европейското елитно клубно състезание Шампионска лига от считания за аутсайдер Аякс във вторник. Акциите на клуба от Амстердам пък поскъпнаха, предава Bloomberg.

Ювентус, чиито акции загубиха около 400 млн. евро (453 милиона долара) от пазарната си капитализация до най-ниските си нива, поскъпнаха в двадесет и осмата минута благодарение на гола на 34-годишния Кристияно Роналдо, петкратен носител на приза Ballon d’Or.

Младежите на Аякс обаче надделяха с два гола на играчи от младежката академия - 21-годишният Дони ван де Беек и 19-годишният Матийс де Лихт, които изпратиха клуба в първия му полуфинал на Шампионската лига от 1997 г. насам.

Сега Аякс има шанса да увеличи годишните си приходи с повече от една трета. Достигането до полуфиналите гарантира на тима приходи от 12 милиона евро (13,6 милиона долара) от наградния фонд, а още 19 милиона евро потенциално може да бъдат добавени, ако отборът продължи напред. Сумата е без в нея да се включват приходи от продажбата на билети и приходите от мърчандайзинг, както и по-големия ливъридж от рекламните спонсори за клуб, спечелил си място в последния етап на надпреварата. Аякс отчете приходи от около 92 милиона евро през 2018 г., според данни, събрани от Bloomberg.

За Ювентус това бе сериозен провал - за отбора, подкрепян от семейството на милиардера Аниели, чиято покупка на Роналдо през миналата година се разглеждаше отчасти като резултат от желанието да се спечели надпреварата. За първи път от девет години в полуфинала на Шампионската лига няма играе португалската суперзвезда, показват данни на статистическия сайт Opta.

Целия анализ четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ювентусроналдоаякс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
MG преди 5 години
Без Гейя , Ювентус играеше полуфинали и финали до скоро, с него стигна само до четвъртфинал , няма какво друго да кажа , всеки да прецени на кой е вината😂😂😂😂
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПораПоре,Забрави и купената титла на Еврото! Където един среден отбор ги направи шампиони. За протокола по скоро не го понасям, но е отличен футболист!Направо си смешен...
12
2
 
11
 
! Отговори
Готино преди 5 години
Респект за Аякс,това беше 1750-ия им пореден мач с юноша в състава им!
11
4
 
12
 
! Отговори
Стар човек-1948 преди 5 години
Ювентус не е оня тuм от 80те години,времето на Платини ,когато наистина бещше суперотбор.А и Платини беше по добър и комплексен футболист от Роналдо,който е доста надценяван.Несъмнено е отличен състезател но ,,най-добър за всички времена " е една непрекъсната журналистическа надувка.Когато си гледал футбол от времето на Ди Стфано Боби Чарлтън,Гаринча Пеле ,Кройф и Марадона НА ЖИВО.можеш да направиш тази констатация.За това по-кротко със суперлативите!/но и с обидите/
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в футбола. Затова е и велика игра и ще бъде такава докато парите не го опорачат съвсем. Жалко за Юве и " извънземния" CR7. Браво на храбрите Аякс. Винаги са били тuм с традиции. Успех!!!! Go, Ajax, go...
9
8
 
13
 
! Отговори
Пора преди 5 години
Физиономията на скрития Ге.й след края на мача е безценна - само заради нея си струва човек да гледа футбол!! Най-подпирания и надценен футболист в историята, с 4 броя купени ЗТ най-накрая намери полагащото му се място - а именно извън Евротурнирите и извън битката за ЗТ!! Браво! Браво на Аякс! Както се казва - всичко се връща - след купените ЗТ и ШЛ е време Плачко и Реал да страдат! Нека страдат - ние ще се радваме!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До варНа никой не му пука...
7
3
 
20
 
! Отговори
вар преди 5 години
Освен загубата на Юве този мач донесе и още един отговор на футболните фенове. В съперничеството между Меси И Роналдо, аржентинеца е на път да спечели.Отпадането на Роналдо донася почти на 99% Златната топка и Златната Обувка на Меси. Така той ще вземе предимство, а имайки предвид годините на португалеца на дали ще успее да настигне футболиста на Барса.Другите претенденти тази година Модрич, Мбапе, Гризнам също отпаднаха.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12 млн. евро е само бонуса за участие на полуфинал в ШЛ - женичките в сайта да си проучват информацията, че с google translate се получава жалък фейк.
5
2
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АМА КАК ЦСКА ЕЛИМИНИРА АЯАКС ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ/ДОСТА ТАКИВА/- АМА КАК ГИ" ОТВЯ " !?!?!? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО БЯХА ПАРИЧКИТЕ ЗА НАШИТЕ ВЕЛИКИ "РИТНИТОПКОВЦИ" В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ В БИТИТЕ ОТ НАС: БАЙЕРН И ЮВЕНТУС, АЯКС, ЛИВЪРПУЛ НАТИНГАМ И ... ???????????? АМА ДНЕС НА ВЛАСТ СА "МЕТО ТУПАНЕТАТА, ТОНИ ХРАЧКАТА " И" ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯТ ЦЕНТРАЛИЗЪМ" ОТНОВО!!!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем заслужено продължава четирикратния европейски шампион Аякс.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корекция в заглавието "Юве загуби 400 млн от пазарната си оценка".Благодарете ми по-късно.
2
0
 
32
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Какво мийнва авторът с думата "ливъридж", ако ме ъндърстендвате.
1
16
 
20
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Цената на плачещата мома Кристияна вече под 1 милион.Ще я запомня само с нелепите си падания за дузпа и постоянните си оплаквания от съдиите.