Битката за Топ 4 в Англия: Кой ще изхвърчи от Шампионска лига?

Юнайтед и Челси излизат в директен мач за заветната цел
22 апр 2019 10:40, Веселин Коларов
7
Битката за Топ 4 в Англия: Кой ще изхвърчи от Шампионска лига?
Снимка: Reuters

Манчестър Сити и Ливърпул продължават ожесточената си битка за титлата в Англия. През този сезон златните медали медали на Острова най-вероятно ще се решат в последния кръг, тъй като "гражданите" и мърсисйадци вървят ръка за ръка.

Не по-малко интересно е и в борбата за 3-то и 4-то място, които дават право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. За двете позиции се борят Тотнъм, който през тази кампания е на 1/2-финал в турнира на богатите, още Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед.
 
Четири кръга преди края съперниците са разделяни от едва 3 точки и всеки мач до финалната права ще е от огромно значение. Борбата за Шампионска лига освен престиж, гарантира на клубовете приходи от милиони, до голяма степен от нея зависи и селекцията. Дали Еден Азар и Пол Погба ще останат съответно на "Стамфорд Бридж" и "Олд Трафорд", кои звезди ще бъдат купени и т.н.
 
 
Gol.bg извади програмата на отборите до края на сезона, за да добиете представа какво може да се случи. Интересното е, че Юнайтед и Челси ще се изправят в директна битка за заветната цел, която ще се състои на "Театъра на мечтите". Преди това 20-кратният шампион на Англия приема и градския съперник Сити, който също няма право на грешка.
 
За момента изглежда, че Юнайтед има най-тежките изпитания, но в последните два кръга тимът играе с вече изпадналия Хъдърсфийлд и Кардиф, който по това време вече може да е сполетял съдбата на "териерите". Интересното е, че Лестър ще изиграе голяма роля в борбата за Топ 4. На "Кинг Пауър Стейдиъм" "лисиците" посрещат Арсенал и Челси, "топчиите" имат тежко гостуване и на Уувърхямптън.
 
На хартия Тотнъм изглежда с най-лесна програма в оставащите четири кръга, но да не забравяме, че "шпорите" са без голямата си звезда Хари Кейн и са раздвоени с битките си с Аякс за финал в Шампионска лига.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na REAL MADRID beshe pisano da spechelat 5 poredni SHampionski Ligi Otnovo sled 1956 ... 1957 ... 1958 ... 1959 ... 1960 ... zastoto sa Tochno 60 godini Pulen Zikul ( 5 x 12 ) godini po Nai - Staria Kalendar v Sveta - DrevnoBalgurskia ,na Drevnite BAL - GURI ,potomzi na Atlantite - na Ariite... Imashe Vuzmoznost za Povtorenie ,no Real Madrid ne postupiha Pravilno s CRISTIANO RONALDO i zagubiha, a C.R.7 steshe sega da ima 7 Zlatni Topki ,a v 2020 godina veche 8 Zlatni Topki. Kato imame vpredvid ,che dzudzenzeto poluchi NEzasluzeno Navednuz 3 Zlatni Topki, ot koito 1 - 2 pone mozeha da budat as
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барса ще ги бие всичките
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сити. пуул и шпорите са сигурни, вероятно 4-ти ще е Арсенал или Челси, ако единия не влезе в топ 4 а вземе Лига Европа Англия ще има 5 представитела в ШЛ, а тероретично и като цяло чудо ако Тотньм не влезе в топ 4 а вземе ШЛ то тогава биха имали рекордните 6 представитела - за това трябва в Англия да завършат: 1.Сити, 2.Пуул, 3.Челси, 4.Юнт, ШЛ за Тотнъм а Лига Еввропа за Арсенал (като също така Челси и Арсенал могат да си разменят местата в Европа и Англия)