Кралев: Нов национален стадион ще има, реновираме "Армията"

Има дефицит на качествени треньори във футболните школи
19 юни 2019 11:14,
23
Кралев: Нов национален стадион ще има, реновираме "Армията"
Снимка: БулФото

Заявили сме твърдо намерението да изградим нов национален стадион. Има няколко терена, които са предложени от Столична община. Обсъждаме ги, всеки си има плюсове и минуси, ще ги подложим на публично обсъждане. Това каза пред bTV министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Той не пожела да каже къде са възможните терени за нов стадион, а яснота какъв може да бъде капацитетът му ще се разбере в края на годината, когато ще стане ясно дали ще кандидатстваме за домакинство на европейско или световно първенство.

Още по темата

Кралев обясни, че кандидатурата ни е трябвало да бъде обсъждана през юни с другите желаещи - Гърция, Сърбия и Румъния, но тъй като след европейските избори в две от държавите - Гърция и Румъния, има предсрочни избори, срещата е отложена.

"Възможно е някоя от държавите да се оттегли след изборите", обясни Кралев.

Бъдещето на настоящия стадион "Васил Левски" не е обсъждано, но министърът беше категоричен, че съоръженеито не е в добро състояние, трябва да му се правят текущи ремонти, а поддръжката му е скъпа. 

"Ясно е, че такъв голям стадион в центъра на столицата на може да има. "Васил Левски" ще изпълнява ролята на национален стадион, докато не се построи нов", каза Кралев.

Министърът на спорта коментира и бъдещите планове за обновяването на стадиона ЦСКА - "Българска армия", който влиза в обхвата на Борисовата градина. Според Кралев, капацитетът му ще бъде увеличен, след като се премахне лекоатлетическата писта, а не чрез разширяване. което не влиза в новия устройствен план на парка.

"Там има проблем. Архитектите, които са спечелили конкурса, не са обърнали внимание, че има страшно много спортна инфраструктура, която е построена преди 50 години, но не може цялата да бъде разрушена и преместена на ново място", разказа той.

По думите му, най-големият проблем е, че спортните имоти, които са държавна собственост, са включени в парцели заедно с други, частни парцели, което е проблем за реконструкцията на стадиона.

"За да може стадионът на ЦСКА да се ползва като съоръжение, задължително трябва да бъде реновиран. Проектът е да бъде премахната пистата, което означава повече място, за да се разположат трибуните. Капацитетът няма да е много по-голям от сегашния", изтъкна министърът.

Помолен да коментира последното разочароващо представяне на националния отбор по футбол, Красен Кралев коментира, че всички носят отговорност, държавата включително. Според него, властта дълго време не е участвала с финансова подкрепа за клубовете, но това вече се е променило.

"Има и дефицит на качествени треньори в школите. Фактът, че няма български играчи в гтолемите първенства също показва, че някъде сме сбъркали. Футболните президенти трябва да разберат, че ако искат футболът да е бизнес, а не безкрано наливане на пари, трябва да произвеждат футболисти", съветва той.

Красен Кралев отказа да коментира работата на президента на БФС БОрислав Михайлов, но смята, че Централата трябва да изготви дългосрочна стратегия за развитие на детско-юношеския футбол.

Помолен да коментира поведението на Михайлов, който след загубата от Косово избегна срещата с журналисти, като се качи в джипа си направо на лекоатлетическата писта, Кралев отговори, че не може да знае защо го е направил.

"Неприятен е казусът. Пистата не е повредена, прегледали сме я. Клауза в договора подчертава, че ако има някакви нанесени щети, то те се възстановяват от наемателя. Интересите на държавата са защитени", каза министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Патриция преди 4 години
Тези които постоянно лъжат че ще построят нов модерен Национален стадион, нека Господ ги възнагради достойно за лъжите им. Първо до летището щели да пречат цистерните. Но от другата страна на Ботев градско шосе има не застроени площи за поне десет стадиона. След това срещу арена армеец ще си пречат защото са близко. Във Врана няма удобен транспорт. Между Обеля и Люлин се пада до гробищата. Най доброто място е в ж. к. Левски защото има много транспорт.
20
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Крадлев няма значение дали ще спечелим домакинството със съседните държави за да се определи капацитета на стадиона. Национален стадион в дву милионен град които постоянно се увеличават жителите, трябва да има капацитет с над 60 000 места. След като нямаме нито един такъв стадион не заслужаваме да бъдем домакини. Вместо два милиарда и половина за "изтребител гейт", можеше да се направят всички стадиони закрити и само футболни. Но нали алчни политици гледат да си вземат големите комисионни.
19
1
 
5
 
! Отговори
футболни фенове преди 4 години
Най добрата оферта за стадион е тази на англичаните при изграждането на терминал 3. Лошото е че политиците са се договорили предварително за навеждане на Турция и със сигурност тя "ще спечели търга". Също се знаеше предварително че от САЩ ще купуват изтребителите. Така се работи под диктат и послушничество. Освен това и комисионните са тлъсти.
18
2
 
2
 
! Отговори
Виолета преди 4 години
Време е това правителство да се махне за да се построят качествени нови стадиони. Защото с техните присвоявания не остана качествен път и всеки ден стават катастрофи. Стига с тия икономии за въоръжаване. Икономията е майка на бедността. Оръжията няма срещу кого да се използват, но стадионите има срещу кого и те са много.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се ли направят поне десетина модерни стадиона, никога няма да спечелим домакинство за голям форум. Независимо че УЕФА отпуска пари за строителството на нови стадиони. Стадион за 30 000 зрители, става само за работнически и селски първенства. Това е примитивно и престъпно мислене за строеж на малки стадиони. Такива стадиончета може да си построят еничарите на вилните си места. Но да не присвояват от държавата и хората да ги връщат. Не искаме оръжия а съвременни стадиони.
16
1
 
2
 
! Отговори
възмутени фенове преди 4 години
Над десет години лъжат че ще построят нов супер модерен стадион. Първо във Враждебна, след това срещу "ренджърс арена", след това във Врана, сега до гробищата в Обеля и модерното, предлагат им до летището много хубав стадион да направят англичаните. Но корумпираните и алчни политици искат голям рушвет (комисионни) да им дадат и да го направят държавата да не дава пари. Еничарите обещаваха и писта за F1 да направят но било не рентабилно за комисионните. Там можеше да стават законни гонки.
15
1
 
2
 
! Отговори
смешници преди 4 години
Как ги не е срам да говорят за 30 000 хиляден Национален стадион. Ако не направят над 60 000 стадион, това означава че сме бунището на Европа. Тогава не ни трябват победи на такъв селски стадион. Парите искат да ги икономисват за изтребители и въоръжаване. Нали там е голямата далавера с комисионните. Стадиона трябва да е напълно закрит както този в Северна Македония и да бъде най голям в България поне 60 000 зрители. В противен случай националите ще протестират само със загуби.
14
1
 
2
 
! Отговори
футболни фенове преди 4 години
Ако построят стадиона до гробищата в модерно предградие, освен че властите ще нагушат големи комисионни; като загубят мач националите с голям резултат и някои фен се самоубие, то гробищата са близо. Нека социално слабите власти вземат добър хонорар от американеца които им е предложил там да строи стадион. Но за летището са се договорили сигурно с Турция и затова не се съгласяват англичаните да построят там стадиона. До летището е най доброто място и има къде да се построи хотел и паркинги.
13
2
 
8
 
! Отговори
Дежавю преди 4 години
Тоя филм сякаш съм го гледал. По селата само бабички,ама що ГЕРБ да не им спретне една спортна площадка с гладиаторчета и люлки за деца! Сега стадионче за 50 хил.човека ,то едвам се събират по 2 хил. То нямаюе футбол,ама важното е да се освоят парите!
12
2
 
8
 
! Отговори
Дежавю преди 4 години
Тоя филм сякащ съм го гледал. Пак ще има кражби,некачественно строителство и наши фирми! Политиците-бокл уци ще се облажат,а останалите ще духаме супата. След десет години някоя ор трибуните ще се срути и ще вземе жертви,ама какво от това!
11
2
 
6
 
! Отговори
Schnappsfuehrer преди 4 години
Така, стройте стадиони и чалготеки - те, хората, от това имат нужда в момента...
10
4
 
10
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
И на кого го строите този стадион ?!!!?На тези ,които загубиха от Шиптария ???
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футбола не се управлява от Герб. Той е независим орган и зависи от ръководството на бфс. Ако искате да гледате футбол почнете от там. Ако не искате.. Не виждам за какво пишете. Аз лично от 20 години гледам Английски футбол и не ме вълнуват тукащинте сапуни на банда пияници и банда ултраси с интелект на ***.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Банкя ли ще е стадионът?
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДано този път не е в София!----------------------------------------!00% ще е в София, но дано да е някъде към крайните квартали. Те да оправят и стадион "Пловдив", защото и там положението е плачевно.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве стига си харчил пари за тея мухляции? Когато си оправите бфс и спортните школо тогава правете стадиони ? АЗ не съм съгласен с даване на пари за празна стадиони.Един път казвате частни отбори т.е. тв си прибират печалбите , после казвате ние ще оправяме стадиони ? Как така ? Елате да оправите и моя бизнес с държавни пари ?
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за чии ни е тоя стадион? Сбирщина манекенки начело с малката перука дето падат от некви аматьори. Аре дайте парите за нещо по-практично. Във футбола вече е ясно, че ни няма.
4
1
 
20
 
! Отговори
герберско наяждане преди 4 години
Министърът на спорта 200 кила шишко, после защо сме последни в групите.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма хора те стадиони ще строяли .
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано този път не е в София!