Хулигани на Левски, Краковия и Аякс се сбиха в Братислава, над 80 в ареста

Ултрасите изпотрошиха заведения на централна улица в словашкия град, има ранени
Обновена: 11 юли 2019 06:33 | 11 юли 2019 06:24, Александър Попов
97
Хулигани на Левски, Краковия и Аякс се сбиха в Братислава, над 80 в ареста
Пораженията след боя. Снимка: Facebook

Пътуването на ултрасите на Левски за мача им от Лига Европа със словашкия Ружумберок тази вечер започна със сбиване в Братислава. На една от централните улици в града се сблъскаха хулигани на "сините", послкия Краковия и холандския Аякс. Тепърва ще се изяснява дали битката е била е уговорена предварително. Феновете на Краковия се намират в Братислава заради двубоя си с местния Дунайска стреда.

Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия, потвърди и и нашето външно министерство.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души.

Кадри от боя се появиха и в интернет, на които се вижда как хвърчат столове от заведения, а боят е продължил над 10 минути. Той е станал в близост до хотела, където са отседнали българите преди да продължат пътуването си до Ружумберок. Бомби, факли и всякакви предмети също летят между биещите се хулигани.

Според сайта Hooligans.cz ултраси на Краковия и Аякс са се обединили и нападнали българите, които били в заведение на въпросната улица.

Полицаите са аресували над 80 човека, като със сигурност арестуваните въобще няма да бъдат допуснати до стадиона тази вечер и на двата предстоящи мача.

Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро сблъсъците между футболните фенове.

"Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога! Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол. За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер. Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно", написа Вало в социалните мрежи.

Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени.

Очаква се около 500 фенове на Левски да пристигнат в Ружомберок за срещата тази вечер. Всичките 450 билети отпуснати от словаците бяха разграбени преди дни, но има и хора, които пътуват за мача без пропуски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и Любо Делев щеше да бие Кюстендилеца, ама нещо не се чува в последно време...Никакъв бой не се вижда на клипа!Бой имаше на стадион Лаута, където гостите от ЦСКА пребиха домакините от Локо Пловдив и техните приятели от Спартак Москва!
51
2
 
5
 
! Отговори
Обсървър преди 4 години
В статията има неточност - боят е бил между фен фракциите на Левски - София Запад и Южна Дивизия!Ако бяха се били срещу истински фен фракции на полски или холандски отбори, щяха да лежат дълго време в травматологиите из Словакия...Оделен е въпроса, че на клипа не се вижда бой, а как някакви хора викат и мятат столове и маси!
50
1
 
2
 
! Отговори
до номер 50 Паисий преди 4 години
Черепа с кого е в коалиция, че им взе фен магазина на София Запад?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Те хората вече за загорели за бой, че само с меки китки не става. Само не разбрах защо са се били помежду си
48
1
 
7
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
За да се изправиш срещу фракция София - Запад ти е нужна коалиция!
47
1
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 4 години
Малко се изказваш неподготвен щом смяташ, че един Аякс полуфиналист в Шампионска лига...не може да предложи забавляние на феновете си. Да те питам кой може тогава отбора от село Разград или този от Ловеч-Етрополе-София
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДНЕС.БГ направо ви признах по безумни заглавия. Значи всеки привърженик който е нападнат е хулиган...Направо счупихте ***
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те за това отиват,без това отборите им не могат да ип предложат фудболен спектакъл,те си намират друго забавление,да трошат имущестовото на хората.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрация!
43
3
 
12
 
! Отговори
Заралийската маруля преди 4 години
Пич дай да не говорим за преименуване като вие сте Олимпик Галата Тетевенско . И второ къде по света има сбиване няма начин да не присъстват и ***. То по изцъклените им дрогирани погледи си личи ,че търсят сбиване на всякъде. Над 2000 бяха миналата година в Австрия червени фенове за мача с Адмира Вакер и нито сбивания е имало дори полицията публично благодари на червените фенове за блестящото си държане там. Фенът на ЦСКА Младен Младенов нали пак говедата го убиха. А полицайката кой я рани?
42
1
 
6
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Сигурно са попаднали да Левски Запад, кофти късмет, те тия си се бият за здравей и здрасти... Да не говорим за другите работи дето правят. Общо взето да налетиш на бой на българи си е къса клечка от всякъде.
41
6
 
7
 
! Отговори
Поздрави! преди 4 години
Важното е, че Цска не съществува след 9.9.2016 г. !!!
40
14
 
7
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Браво на българските лъвове, които са се защитили и са излезли с чест от засадата
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, бият се!Няколко неумни се бият отпред, а останалите се помоткват най-отзад и само се разхождат.
38
19
 
14
 
! Отговори
Българи-Юнаци! преди 4 години
Браво на нашите момчета ,показали са на полски и холандски какво може да ти се случи ,кога си позволяваш да вдигаш ръка срещу българин.Не съм левскар ,а съм от отбора на моя роден град Стара Загора-Берое,но това не ми пречи винаги преди всичко да съм българин и да заставам на страната на нашите български младежи ,затова се чудя що за нихилист трябва да си ,че да седнеш да плюеш по своите.Имам предвид коментарите на феновете на ловешкото преименувано отборче и шорошите
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 64 Полските* Извинявам се.
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холандските и поляшките *** този път си намериха майстора.Браво Левскари!Ония разбраха, че има и по-откачени от тях.Както по улиците на Марсилия на Европейското където английските *** дето се мислеха за най-големите хулигани бяха пребити от братушките.
35
4
 
14
 
! Отговори
шопа преди 4 години
Не им се получи на поляци и холандци, другия път да викнат още някой с тях. Наще са си ок и пътуват за мача.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Председателя на националния фен клуб на привържениците на Левски-Степан Хиндалян разкри по НОВА Тв подробности около ексцесиите в Словакия фенове на сините в Братислава на път за Ружомберок за мача от 1 кръг на ЛЕ бяха нападнати от засада от ултраси на полския Краковия и холандския Аякс Степан обяви,че всички фенове на Левски са освободени от полицията и,че няма нито един ранен българин.Всички ранени и пострадали приети по болниците в словашката столица са поляци и холандци.
33
2
 
13
 
! Отговори
Сега преди 4 години
По една солена глоба на всички клубове!Без публика до края на турнира!После нека пак се бият!