Левски сложи край на още една прокоба в Европа

Сините не бяха печелили два поредни мача в елиминационна фаза от 2010 г.
Обновена: 19 юли 2019 09:49 | 19 юли 2019 09:45, Веселин Коларов
7
Левски сложи край на още една прокоба в Европа
Снимка: Lap.bg

Левски елиминира Ружомберок от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа, след като се наложи с 2:0 на реванша. Така с общ резултат 4:0 от двамата мача, "сините" се класираха напред.

 
Следващият съперник е далеч по-сериозен – кипърският АЕК Ларнака, но 26-кратният шампион на България има причина да влезе със самочувствие в сблъсъците.
 
Справка на Gol.bg показа, че за първи път от 2010 година насам Левски постига две поредни победи в двубои от елиминационната фаза в Европа. Тогава успехите дойдоха над ирландския Дъндолк с 2:0 на Острова и 6:0 в София.
 
После "сините" претърпяха няколко срамни отпадания, плюс престижни победи, но в нито един случай не успяха да спечелят два последователни мача на международната сцена (б.р. - в това число не влизат резултатите от груповата фаза).
 
Нещо повече, Левски в момента е в серия от три поредни победи в квалификации в Европа, след като миналата година надделя с 3:2 над Вадуц, но отпадна след 0:1 в първата среща. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Чочето преди 4 години
Левски си е посредствен бивш милиционерски отбор.От време оно си ережда мачовете в България , а навън се ддъни.Най-срамната част на отбора с--о финовете му - нагли и агресивни хулигани - на всякъде ни излагат.
2
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 4 години
Слушай Веселинчо,да ти кажа нещо.Отвори тълковният речник ,лойто е трябвало да отваряш когато си учил ,ако си учил.Та думата прокоба значи ,проклятие ,смърт ,клетви , т.е. нещо много страшно.Пък какво страшно има ,че ще паднат 2_3мача ,нали купона тече.Заплатите си вземат.Глупавите фенове дерат гърла и ядат бой от куките.Туй ,че върни се в първи клас.Много грозни и силни думи.Въобще масово сте неграмотни
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Донякъде е повод за радост, че "Левски" и "ЦСКА" продължиха. Лошото е, че май ще са до този кръг...