Левски победи Ботев Пловдив с 3:1

Мариани се отличи с два гола
Обновена: 30 юли 2019 10:34 | 29 юли 2019 20:48,
11
Левски победи Ботев Пловдив с 3:1

Левски победи Ботев Пловдив с 3:1 в двубой от третия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов", пише gol.bg

Футболистите на треньора Петър Хубчев играеха повече с топката и по-често създаваха неприятности за защитата на "канарчетата", като главен герой в срещата отново бе Давиде Мариани (10'), който даде аванс на домакините, а в края на полувремето Ерберт Кардосо (45') възстанови равенството.

През втората част "сините" продължиха да стоят по-добре на терена и Мариани (51') се разписа за втори път в срещата. Това е и четвърти гол за швейцареца в efbet Лига. Иван Горанов пък оформи крайния резултат.

Taка Левски оглави класирането в първенството с актив от 7 точки, колкото има и Черно море. Лудогорец е трети с точка по-малко, но разградчани имат възможността да се върнат на върха, ако победят Витоша Бистрица по-късно тази вечер. Ботев е на 6-о място с 4 пункта и продължава да няма победа на "Герена" от 22 години насам.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния бивш наставник на Левски Васил Методиев-Шпайдела, който почина на 84-годишна възраст.

Първото опасно положение бе записано на сметката на гостите в 6-ата минута. Извеждащо подаване стигна до Тейлон Кореа. Нападателят стреля от малък ъгъл, но Милан Миятович парира.

В 10-ата минута домакините поведоха в резултата. Давиде Мариани овладя подаване на няколко метра от границата на наказателното поле и шутира. Топката се отклони в крака на Лъчезар Балтанов и прехвърли вратаря Георги Аргилашки - 1:0.

Две минути по-късно Тейлон остава очи в очи с Милан Миятович и вместо да подаде вдясно от себе си на непокрития Кристиан Добрев реши да стреля. Ударът му мина над вратата.

В 38-ата минута Мариани бе близо до второто си попадение в срещата. Халфът отново реши да стреля от дистанция. За късмет на Аргилашки, кълбото мина на сантиметри от лявата греда.

В 45-ата минута "канарчетата" изравниха. Ерберт Кардосо стреля от границата на наказателното поле. Топката тупна пред Миятович и подскочи, което я направи почти невъзможна за отразяване - 1:1. Така първото полувреме приключи без повече голове.

В началото на втората част 26-кратните шампиони отново поведоха в резултата, като главен герой отново бе Мариани. Футболистът отправи техничен изстрел от пряк свободен удар от удобна позиция и не остави шансове на Аргилашки.

В 52-ата минута Станислав Иванов бе близо да удвои преднината на "сините". Младият нападател бе изведен на стрелкова позиция и шутира от малък ъгъл, но Аргилашки успя да се намеси. Малко след това Иванов отново пропиля прекрасна възможност.

В 73-ата минута резервата Станислав Костов, който и днес играе на инжекции, бе близо до ново попадение. Домакините изпълниха ъглов удар, топката стигна до нападателя, който шутира силно, но левия страничен стълб спаси гостите.

В 80-ата минута "сините" удвоиха преднината си. Костов пое топката и подаде към нахлуващия Иван Горанов, който с премерен удар по земя прати топката във вратата.

Още новини от футболните срещу четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
САМО ЛЕВСКИ, ОЛЕ!а цесека умрее, але, але, алееее!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАЙНОВ - БОРЕЦ - "СВОБОДЕН СТИЛ" . ДО кога ?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От африканската чума пострадаха БСП и ЦСКА
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДНО ВРЕМЕ ЛЕВСКИ БИЕШЕ БОТЕВ ПЛОВДИВ С 31:0 АМА....
6
5
 
7
 
! Отговори
Поздрави! преди 4 години
Важното е, че Цска не съществува след 9.9.2016 г. !!!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от Микре са в постоянна ментално-еректилна дисфункция. ще сънувате червени понички.
4
14
 
11
 
! Отговори
Мислител преди 4 години
Левски е срам за футбола.
3
3
 
6
 
! Отговори
Уф преди 4 години
О , Чудо! На кого да благодаря?
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горчиво, горчиво....сраммм, резилллл, прокупкопродажба...акоууу УЕФА, спиш ли за държавното отборче??!!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно. Левски не е бил Ботев дори и през 1870-та. Напротив, имали са еднакви цели и идеали. Какво се обърка след век и половина?