Лудогорец и Славия не се победиха в скандален мач, Стоев си тръгна

Треньорът на Лудогорец бе уволнен след нулево равенство
Обновена: 25 авг 2019 23:23 | 25 авг 2019 23:19, Александър Попов
34
Лудогорец и Славия не се победиха в скандален мач, Стоев си тръгна
Снимка: Булфото

Лудогорец и Славия завършиха 0:0 в най-скандалния мач от началото на сезона. Съдията Стефан Апостолов бе на път да обезсмисли интригата след скандален червен картон на вратаря на Славия Антонис Стергиакис. Ситуацията стана в 44-та минута, а решението на рефера бе странно - игра с ръка извън границата на наказателното поле. Тънката подробност е, че Стергиакис отклони топката с… бедро.

"Този съдия е срам за българския футбол и за българския парламент! Нали знаете, че му дадоха да прочете нещо, което му бяха написали, и той не успя. Това е един крадец, който няма никакво място в нашия футбол. Не вярвам да изпълнява някаква поръчка, просто е тотален некадърник. Говорим за една обикновена подлога. Нали знаете в болниците под болните на леглата слагат подлоги. Е, този човек е такова нещо. Завършен джендър. Това е положението", заяви президентът на Славия Венцислав Стефанов пред Спортал.

В края на мача бе отменен и чист гол на Вандерсон заради засада. Бразилецът близо минута, след като вкара топката в мрежата, не знаеше какво се случва и продължаваше да празнува. В крайна сметка след странен мач, изпълнен с комични отсъждания, Славия спря Лудогорец.

След нулевото равенство Лудогорец изпусна първото място в класирането. "Орлите" са втори с актив от 15 точки след 7 мача, с една по-малко от лидера Левски. Славия е на 7-та позиция с 9 т.

Веднага след двубоя Лудогорец уволни старши треньора Стойчо Стоев. Така в реванша от плейофите на Лига Европа “орлите” ще бъдат водени от Станислав Генчев и Здравко Здравков, които досега бяха в екипа на Стоев.

"Стойчо Стоев вече няма да бъде старши треньор на отбора. Разговарях със собствениците преди малко, Станислав Генчев и треньорът на вратарите Здравко Здравков, ще разговарям утре с тях, те да водят отбора в предстоящия плейоф. Неприятна ситуация, но това е решението на ръководството и собствениците на клуба. Съветвам журналистите да няма спекулации, защото няма решение, кой ще поеме Лудогорец. Предстои да видим и да решим. Собствениците не са доволни от игровия облик. Бяха закупени доста нови попълнения, с цел да бъде повишено нивото, а не както играхме през пролетта, когато станахме на косъм шампиони. Целта беше да повдигнем качеството на игра, към този момент това нещо не се получава. Футболистите ни са доста сериозно качество и ние не можем да се задоволяваме с тази игра, която виждаме в последните мачове", заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

"Това беше опорочен мач, в който и двата отбора бяха ощетени грубо. Съжалявам за това младо и талантливо момче Стериакис, че получи незаслужен червен картон. Но този червен картон повлия негативно и на нашата игра. После съдията тръгна да компенсира и беше отменен чист наш гол. Колеги ми казаха, че е имало и други груби грешки. Тези две точки, които загубихме днес, не решават първенството и бъдещето на Лудогорец, но ние се чувстваме ощетени за пореден път. Надявам се за в бъдеще да бъдат намалени тези съдийски грешки, защото този мач започна атрактивно и завърши по един срамен начин. Станах свидетел как съдията се извиняваше на футболистите на Славия, че е направил човешка грешка. Но във всеки мач се допуснат грешки и срещу нас. Но не съдиите са основната причина за точките, които загубихме. Ние си имаме вътрешни проблеми и трябваше да вземем решение", каза още Петричев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Браво на рефера Стефан Апостолов за яркото самобитно творческо съдийство с много интуиция и въображение. Нужни са повече рефери творци с ярко въображение и силна интуиция в съвременния футбол.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано отпаднат ,стига с тоя Лудогорец.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми платили му на съдийчето за 0:0 и той надмина и себе си :)
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СКОРО ПРИЯТЕЛ БЕШЕ ПО РАБОТА В РАЗГРАД, ЗНАЕТЕ ЛИ КВО МИ КАЗА? ОТБОРЪТ НА ЛУДОГОРЕЦ СПЯЛ В ХОТЕЛА НА ЦЕНТЪРА!!!! ТЕ НЕ ЖИВЕЯТ ТАМ ФУТБОЛИСТИТЕ, А В СОФИЯ,ПЪТУВАТ ДО СЕЛОТО!
19
0
 
6
 
! Отговори
левскар преди 4 години
ХАХХАА, НЕ САМО ГЕЛА, И БАТ ВЕНЦИ ИМА КИНТИ ДА ПОДКУПВА СЪДИИ)))::
18
2
 
1
 
! Отговори
браво бравогосподине преди 4 години
големите отбори не търсят грешките в съдията а в вътре в клуба той другия не вкарал 3 ти не подал ама онзи що така направил
17
4
 
23
 
! Отговори
Даа преди 4 години
Какво повече очаквате от съдията ???? Все пак , той е депутат от ГЕРБ!!!! Затова му е такова нивото!
16
1
 
17
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
Сега пак чичо Гошо Дерменджиев...
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Делиорманци май забравиха как моци риташе с крак в гърдите защитници на гостуващи отбори, как не се отсъждаха чисти дузпи срещу тях за игра с ръка и още и още, тръгнали сега да се жалват от съдиийството....жалки с..елски футболистчета с шеф петричев
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефа да ги привика пак футболните шефове.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Лудогорец и Славия не се победиха ...Нивото на българския е ... начално недовършено!До кога ще ни мъчите с изрази на полуинтелигентни с едноцифрен IQ?
12
9
 
21
 
! Отговори
кара.канчева преди 4 години
БРАВО ХА-ХА-ХА !ПРОЕКТА БОКОВА ТИКВАТА Е РЕЗИЛ НАВСЯКЪДЕ !!!!
11
7
 
7
 
! Отговори
До ха-ха-ха преди 4 години
И какво му е написал бе ?Разбирам да е подпирал единия отбор,а той си ощети и двата ! Аман от профани като теб в тази държава ! Заради такива философи сме на този хал.Все да се обади,все да се изкаже без грам компетенция !Убеден съм,че изобщо не си в час ,но " биле му написали " и той не е изпълнил.Изчезвай !
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стоев е възпитан ителгентен с благ характер винаги готов да се усмихне и да каже добра дума такива хора не стават големи треньори защото футболистите са с нисък интелект и когато усетят такава бих го нарекъл слабост да бъдеш добър въпреки поста си стават като хиени винаги са готови да го захапят справка марселиньо
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Главният фудбалер на всички села около София няма ли да вземе отношение?
8
14
 
8
 
! Отговори
два абсурда преди 4 години
Цска е съществуващ отбор, а Лудогорец е с пълен стадион. Ха-ха-ха...
7
1
 
28
 
! Отговори
1 преди 4 години
Цялата истина за БГ футбол, ще лъсне на "Уембли"!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя съдия не беше ли депутат от ГЕРБ.
5
0
 
21
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Нека не упрекваме съдията... заложил е на червен картон през първото полувреме и на почивката с Дебелия са заложили на 0 на 0.... на е направил ДУБЪЛ хаххаа Славия требе заплати да плака хаха
4
2
 
22
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Реалността в България! ВСИЧКО Е ФАРС! И Славия на Дебели и Домусите, 2 пари не чинат, ама по-грозно съдийство не съм виждал НИКОГА!