"Трите лъва" разгромиха България на "Уембли"

Двубоят завърши с 4:0 за домакините
7 сеп 2019 20:55, Нели Христова
278
"Трите лъва" разгромиха България на "Уембли"
Снимка: БТА

С 4:0 в среща от група А на Европейските квалификации Англия разгроми България. За националите ни това е втора загуба, а за Трите лъва - трета победа от три мача.

Хари Кейн бе звездата на мача, след като записа хеттрик. Едно попадение добави Рахим Стърлинг, а шансовете за България бяха прекалено малко. Като цяло и поведението на отбора не будеше изненада- основно в защита, която обаче не се справи по най-добрия начин.

Вандерсон от Лудогорец и Даниел Младенов от Етър направиха своя дебют с националната фланелка на България.

В 5-ата минута българският отбор създаде първата ситуация в мача, която беше продукт на взаимодействие на Марселиньо и Вандерсон. Дебютантът Вандерсон обаче не успя да даде достатъчно сила на удара и Пикфорд лесно улови.

След това домакините взеха инициативата, пренесоха събитията в половината на България и дори топката влезе във вратата на Пламен Илиев, но беше маркирана засада на Хари Кейн.
В 23-ата минута обаче англичаните стигнаха до гол без особени усилия. Нашите сбъркаха при разиграване между вратаря Илиев, Сърмов и Божиков. Рахим Стърлинг отне топката и от аутлинията я върна на 2 метра към Хари Кейн, който откри резултата.

В 30-ата минута дойде и вторият удар за България в очертанията на вратата. Страхил Попов получи от Марселиньо на фланга, проби и центрира към Галин Иванов. Ударът на крилото с глава обаче не беше силен и опасен за Пикфорд и той улови. В 36-ата минута Стърлинг не успя да вкара от 5 метра, след като Дани Роуз проби от ляво и му подаде. Българската защита обаче се справи и изчисти.

Две минути преди края Хари Кейн опита да вкара за втори път, след като стреля след центриране на Трипиър, но вратарят Илиев спаси.

В 47-ата минута се отвори чудесна възможност за България, но отново Вандерсон по диагонала от малък ъгъл не успя. В ответната атака обаче англичаните стигнаха до дузпа, макар и доста спорна. Маркъс Рашфорд се препъна в шпагата на Бодуров и италианският съдия даде дузпата. Хари Кейн не остави шанс на Пламен Илиев и покачи на 2:0.

Третото попадение дойде десет минути след началото на второто полувреме, като този път Хари Кейн асистира на Рахим Стърлинг. Голът обаче дойде от неубедително изнасяне на топката от Николай Бодуров или може би от бавна реакция на българския халф, който трябваше да поеме топката. Тя беше пресечена от Маркъс Рашфорд и трима на двама англичаните разиграха на скорост за гола.

Резервата Кристиян Димитров, който влезе малко по-рано на мястото на Бодуров, предизвика дузпа, след като препъна отзад Хари Кейн. Потърпевшият оформи хеттрика си с второто точно изпълнение от 11-те метра.
В 87-ата минута Рашфорд също можеше да запише името си сред голмайсторите, но Пламен Илиев спаси. Рашфорд тръгна на скорост, направи двойно с Рос Баркли и така елиминира трима от българската защита, за да излезе сам срещу вратаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Хейтърски преди 4 години
Ако беше жив бай Тошо, щеше да ги прати на Белене да маат с кирките и лопатите, да маат от сутрин до мрак, да маат на хляб и вода, та да им дойде акъля на тея ***!
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДемагогСлед резила и срещу Ирландия е нужна незабавна оставка на тактик Балъков. Сбогом къдрава УФСО!!!! Остави националния отбор на мира, безочник!!!
188
0
 
4
 
! Отговори
КК преди 4 години
Когато управляват "Перуката", "Буда-Муда" и тямподобни такива ще бъдат резултатите.Ами тая "Перука" е с основно образование, Вие искате победи. Няма как да стане...
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стратег"Богоизбраните са Българите. Ама Българите, не българите."Не съм сигурен, че си запознат с правилата за правопис в България.
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рудолф Витлачил, качвайки се на самолета за да си отпътува за Чехословакия през 1970 г. каза на другарите от ЦК: Вие никога няма да имате футбол. Кой не верва, да се разрови.
185
0
 
5
 
! Отговори
Демагог преди 4 години
Каква сензационна новина.Не може да бъде.Това вече е световна новина в спорта.Англичаните да бият юнаците.Това и в сънищата ми не може да стане.Каква изненада само.
184
0
 
1
 
! Отговори
империи преди 4 години
Англия от векове е империя-колониални футболисти от една треторзредна колония може да играят футбол с други колонии.
183
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е защото те са с три лъва а ние сме с един.
182
1
 
15
 
! Отговори
Ганчо преди 4 години
Туристи, артисти, нещастни футболисти. Това е националния ни отбор по футбол. Нещастници, махнете се и повече никога не излизайте с националната фланелка.
181
0
 
10
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
На бас, че ако излязат двата отбора заедно на дискотека нашите ще изкарат поне до 5-6 сутринта .... Поне там ще ги бием със сигурност.
180
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоичков ви го каза преди години до къде ще стигнете с тея в БФС. Е да тогава му се смеехте.. Сега след още 10 пропилени години и деца... Вече почва да ви се реве :) Ама така е *** народ просто управление. То няма, как да е друго. Продължавайте да се биете по кафетата и да си чоплите празните приказки по сайтове. Той живота си минава онея си живеят :)
179
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше станало нещо друго, щеше да е чудо, каквото посееш това ще жънеш.
178
0
 
12
 
! Отговори
Язека преди 4 години
Ние още преди мача се бяхме предали и съответно играхме много страхливо...Даже "Пацо тигъра" (що така му викат на тоз чиляк, не знам) каза час преди срещата, че ще се опита да помогне на отбора там с каквото може. Така лекарите казват за някой безнадежден с 4 куршума в главата...
177
1
 
2
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До ЖидБогоизбраните са Българите. Ама Българите, не българите. Евреите са робите на египетските фараони и добре, че беше един египтянин, който искаше да има свой религиозен култ и религиозен център, но в Египет, не муд аваха, та взе, че ги изведе и 40 годинис е мъчи от това племе да направи народ, като изби хиляди от тях в пустинята, защото бяха поклонници на Апис;)))Вие,чифутлята,може да излъжете електората, но мен не можете. Няма даказвам, на какво ви правеха филистимяните и кой ви спаси;))
176
1
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До фактАз прогнозирах 8:0, но англичаните ме разочароваха.Много се лендзиха по терена, явно пожалиха малките лъвчета и техният прайд;)))
175
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление ,ако не бяха тези некадърници щяха да бъдат други некадърници. В България почти няма кадърни хора. И аз и ти, който четеш сме едни от тях . Не ставаме. Така, че плюейки по тях плюем по самите себе си.
174
1
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Това е голям успех за българския футбол,нашите юнаци развалиха напълно плановете на англичаните - доста хора казваха,че англичаните ще ни вкарат 3-4 гола само за едно полувреме,а ето вижте - само 4 гола за повече от 90 минути!?Продължаваме напред!
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре! Излезе ми мача ;)
172
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужават ордени "Стара планина" затова, че паднаха само с 4:0.
171
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Малко им беше! Некадърници прости! Ако имам малко власт ще закрия бг футбол и ще ги пратя тея гоВнари да бачкат за 600лв!