Пак се прочухме! Арест за българин за расистки обиди срещу Стърлинг

Островитяните ще бъдат нащрек за визитата в София
11 сеп 2019 16:10, Веселин Коларов
104
Пак се прочухме! Арест за българин за расистки обиди срещу Стърлинг
Снимка: Reuters

Привърженик на България е бил изхвърлен от стадион "Уембли" и арестуван заради обиди на расова основа срещу Рахийм Стърлинг по време на квалификацията за Евро 2020 между Англия и "лъвовете".

Според Standard, сънародникът ни е бил подслушан от стюард, който чул обидите.
 
Скандалът се е разиграл през първото полувреме на двубоя, спечелен от домакините с 4:0. Човекът веднага е бил отведен от легендарното съоръжение и предаден на полицията в Северен Лондон.
 
От там потвърдиха, че има арестуван мъж по подозрение за утежнено нарушение на обществения ред. По-късно той е бил освободен без повдигнато обвинение.
 
В УЕФА са информирани за инцидента от делегата на мача, селекционерa на "Трите лъва" Гарет Саутгейт и самия Стърлинг.

За случката потвърди и говорителят на ФА. "Лице, настанено в далечния сектор, беше изхвърлено и арестувано за дискриминация по време на мача Англия – България. Стадион "Уембли" провежда политика на нулева толерантност към антисоциалното и дискриминационно поведение. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде извеждан и предаван на органите на реда", заяви говорителят.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Съвсем нормално е феновете да обиждат противниковите футболисти както и мерзавците с черни гащета на терена. Последните дори заслужават редовен бой с чукове и метални тръби. Бий съдията по главата, бий, бий, бий!!!
52
0
 
3
 
! Отговори
me преди 4 години
Грозно. Но тоя комплекс трябва да се изкорени, българите далеч не са най-големите животни в Европа. Нито са първите, нито последните. Като стане нещо такова - веднага са посрамили държавата.. утре никой няма да помни.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати и коментарите.Българинът и след 15г в ЕС си остана балкандко животно и неандерталец.Хакде сега...приемете го не като обида...защото изразявам себе си...и наричам нещата с истинските им имена.
50
1
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Ами...като искаш да мразиш...си стоиш в бг.Ако искаш да мразиш на стадиона в Англия...и да се държиш, както на бг мач....влизаш в ареста.Какво от това не разбра?
49
10
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
И тук трябва да изхвърлят *** от стадиона, за да могат нормалните хора отново да напълнят трибуните.
48
11
 
20
 
! Отговори
Бай ганьо 2 преди 4 години
Нямам ли свободата каточовек да изразявам себе си?Щом мразя ......значи ги мразя.Зао някой ми налага какво да обичам и какво не?Предлагам които не обича Битълс да го хвърлят доживот в затвора и глоба 2021 евро
47
9
 
30
 
! Отговори
Айде бе преди 4 години
Не ми е ясно, защо когато някой е от дадена раса и му го кажеш, да е обида? Нали не е лъжа? Защо някои раси да са обидни, а други не?
46
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво сме се прочули? На сезон в английската висша лига има около 200 ареста за расизъм. Ние сме се били прочули с един арест викате? То бива либерастки напъни, ама това това вашето на нищо не прилича.
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искрено ми е забавно как арестуваният "смелчага" реве пред властите и как ще мие пикoчa около стадионите и ще чисти драсканиците поне 100 часа в допълнение на присъдата си. Обожавам подобни смелчаци. Пред тъплата- пръв. В живота- абсолютна нула, не смее да поиска увеличение на заплатата. Жaлък рoб в английска ферма за ягоди. Жалко, ***, че се подиграваш на черните, а теб те третират като тотален роб. И това, което "печелиш" от бране на ягоди стигат само да се перчиш една нощ на слънчака.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са хипер ***!
43
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защочерните се срамуват от цвета на кожите си,когато някой им каже ,че са черни и започват да вият,аз не се срамувам от това,че съм бял и няма никога да подам жалба ако някой ми каже белчо
42
4
 
6
 
! Отговори
до Вуйчо преди 4 години
Що само за англичаните? За повечето европейци, в това число и за мене са такива.
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Н-то и черен значат едно и също, но в случая е важно не значението, а историческият контекст, в който са употребявани. Н-то е обидно, защото така са се обръщали робовладелците към робите, тоест когато като бял му казваш н, му казваш, че ти е роб. А те си я употребяват помежду си, за да показват колко уж не им пука. Ако на нас целият свят сега ни викаше рая и гя.у.ри заради Турското робство, щеше да се усетим колко е неприятно.
40
1
 
23
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Англичаните са расисти, за тях българин или румънец е *** и срамна дума.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива като тоя с топката само развалят контраста на терена.
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България има дискриминация по расов, възрастов, финансов и други признаци, затова нещата не вървят и се проваляме навсякъде, чипа ни е увреден.
37
4
 
14
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 4 години
"Не може да кажеш на черното - бяло. " Българска народна поговорка.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече светът се контролирА от тъмноцветните, всичко го обръщат на расизъм, каквото и да кажеш срещу тях... си го казал щот са черни а не че са сгафили те нещо
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва за наказание на расистите да им се пусне песента на Logic - Black SpiderMan.
34
4
 
10
 
! Отговори
х преди 4 години
Неправомерен арест! Нашенецът е бил прав.