Роналдо: Постоянството отличават професионалиста от аматьора

Футболистът с цитат от книга, докато течеше церемонията на ФИФА
24 сеп 2019 08:16, Анисия Иванова
13
Роналдо: Постоянството отличават професионалиста от аматьора
Снимка: БТА

Петкратният носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо от Ювентус пренебрегна церемонията по връчването на наградите The Best на ФИФА, въпреки че бе включен в идеалния тим на годината, а събитието бе в Милано – само на няколко часа път от Торино, където живее.

Португалецът официално посочи здравословен проблем за отсъствието си. Заради него той ще пропусне и двубоя с Бреша от Серия "А".

Веднага след като наградата за най-добър футболист на годината беше връчена на Лионел Меси от Барселона, Роналдо публикува в Instagram снимка на себе си с книга, а под фотоса сложи цитат от книгата, която чете. Оказа се, че тя е на бразилския доктор и писател Лаир Рибейро.

"Търпението и постоянството отличават професионалиста от аматьора. Всичко голямо, което виждаме днес, е било малко вчера. Не може да направите всичко, но правете всичко, за да сбъднете мечтите си. И помнете, че след най-дълбоката нощ винаги идва зората", написа Роналдо под снимката, цитирайки бразилския писател.
 

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Нито Меси,нито Роналдо заслужават наградата !!! От две години нито един има международна награда на национално и клубно ниво !Наградата трябваше да замина за Ливърпул !!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф, като прочетох цитата и се сетих за Гришо...
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меси е дебел.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да да определено имаше играчи доста над месии. Бруно Фернандеш направи страхотен сезон за халф също. Нагласена работа. За какво са му още топки на меси? Това малко, като да караме на сила света да вярва, колко съм велик. То вече всеки е видял, как играе и е преценил за себе си. Абсолютно демотивиращо за футбола и останалите играчи. Чак жалко.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 до 4,играчи от Аякс също, Де Йонг, Де Лихт, защо не Тадич и Зийех.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Съгласен съм. Роналдо смени отбор и му трябва време за климатиазия, няма как да бъде машината. Меси е слаб, без Иниеста е нищо. Имаше подобри играчи от ливерпул, сити и тотнам, Аякс.... Определено вече се ос*ахаа с тоя меси. Заавоня цялата работа.Вепе гласуват не за спортист, а лобито срещу Роналдо, което е жалко за футбола. Меси ако така ще остава в историята с подарени топки...да заповяда, но никога няма да е краля в сърцата.
3
3
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Митко Берба къде го изпусна?Берба не е печелил златната топка защото всичко е нагласено
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меси и Роналдо не трябваше да са дори в топ 3. Салах, Мане, Фирмино, Ван Дайк, Де Бруйне, Хари Кейн, Мбапе и т.н. Меси и Роналдо трябваше да са след всички изброени.
1
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гейналдото не е можал да преглътне факта, че Меси пак е номер едно. Много дребна душица е тоя самовлюбен портигалски ревльо..