Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача

Ще пише на УЕФА за бърза проверка и наказания
192
Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София.

Още по темата
Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън, цитиран от БНР.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
17
 
! Отговори
сара преди 4 години
Най-смешното е, че сме една от най-толерантните държави и тука расизмът не е вирял никога. Сега също. Който има очи вижда, а който търси под вола теле - ще си намери майстора.
136
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна постановка. И нали България и без това е в поза партер, дай да я одупим още веднъж.
135
4
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Англичаните като бивши робовладелци избиват комплексите си за расизъм с нас. Немците пък чрез баба Меркел избиват комплексите си за виновност за ВСВ с поканата да дойдат в Европа към всички талибани.
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расиста Джонсън порицава расизма.
133
5
 
7
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Bul- Exit .....!! Вадят ни и ни го вкарват..навсякъде..!!Да вземе Боко да играе..Или да е вратар..заедно с Кралев ще заемат цялата врата
132
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото хубаво нещо на български футбол са агитките.
131
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано скоро ви бият шута от Европа и европейците да се изнесат от жалката ви кочена, да ви видим тогава с работливите ви индийци, пакистанци и нигерийци в какъв синхрон ще си живуркате. Очаква ви дълъг живот на расизъм. Бачках ви във фабриката на Бритиш ЕърУейз в Лондон и там освен българи и литовци други нямаше, чат пат се срещаше и някое мачо и че фаче бине...
130
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано нашите имигранти там, да не ги подкарат още по-лошо.
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз незнам какъв расизъм е това , щом губиш мача. Как точно скандираш , ти ми вкара гол , но аз все още съм по - добър от теб. Е и къде е расизмът , щом неможеш им се опря на ч е р ни те даже на боята.
128
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След целият този вой и атаки към България, вече съм сигурен, че това е някаква постановка.
127
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключителни, подмолни английски лицемери. Няма българин в Англия, който да не е бил обект на расизъм и експлоатация.Техният расизъм обаче е много по-тежък от псевдорасизма на феновете.Нека някоя телевизия да снима тайно, какво правят с източноевропейците във техните ферми и фабрики. Ами техният Брекзит не е ли заради расизъм, точно това е причината. Аман от лицемери!
126
3
 
17
 
! Отговори
шмоко преди 4 години
Всичката им наред на англичаните, та за футболна среща почнал да се къхари Борис Джонсън. Ае първо си оправят Брезит-а , че целият свят им смее на циркаджийските изпълнения !!!
125
2
 
8
 
! Отговори
Мара преди 4 години
Всичката Борката втасала, само расизма в България не оправила, още.
124
10
 
3
 
! Отговори
+- преди 4 години
Трябва да бъдем наказани за следващио първенство за Катар -СП ,да не участваме и без нас и със нас,то ние няма да сме фактор в квалификациите за СП през 2022! И тези наши управници да се заемат с тъй наречените фенове от които видимо само на стадиона могат да се изразът,иначе в живота са "паток".
123
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тоя - сичката Мара втасала с България се фанала.Хелоууу, ко става с театър "брекшит" ? станахте посмешище за цял Свят !
122
3
 
18
 
! Отговори
Kolev преди 4 години
Точно ингилизите да говорят за расизъм! Хайде моля , моля. Да си гледат пакитата и маймуните от петия свят и да не ни занимават с псевдо расизма! ***, мръсни. А националния отбор по-добре да има 3-4 нулеви години и нека дойде ново поколение-толкова си можем!
121
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България футболът трябва да се забрани със закон. Така им се пада на прасетата, наречени "запалянковци".
120
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой долу е написал за гостуването на ирландците в София. Помня го тоя мач и аз. Феновете бяха супер нахилени и пиехме с тях преди мача. Тонове бира се изпиха после. Никакви сбивания, нищо. Англичаните всички ги мразят. Гледам им феновете. Ми те нямат един здрав зъб! Не от бой - гнилоч вътре в устата.. Вие очаквате от хора, които нямат акъл да си измият зъбите някакъв разум вътре? Че нашите *** са по-чистоплътни! И като дементни старци са с тоя брекзит пръмък-отмък. Пакита и индуси
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак сме Али Агджа на футбола този път. Все ни използват да си бършат ...с нас.
118
3
 
19
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
недоумявам как може англичани да говорят против расизма