Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача

Ще пише на УЕФА за бърза проверка и наказания
192
Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София.

Още по темата
Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън, цитиран от БНР.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
20
 
! Отговори
На умрело куче преди 4 години
най-лесно се вади нож. Но Бог на края ще раздаде справедливост! Англосксите, унищожиха много народ, като се започне Афганистан, Ирак, Виетнам и мн. други. В цял свят създават неразбории. Съсипаха цялата ни държава. Сложиха глупави послушковци на които ърпат конците. Чакат ги катаклизми - наводнения, бунтове, неразбории. Няма нищо ненаказано.
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо му не беше ли турчин на тоя?
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расистките изцепления бяха провокация да се злепостави България и да се даде аргумент за Брекзит заради нечовеците от Балкана. Опен йор айс!
114
3
 
8
 
! Отговори
115 преди 4 години
114Докато пишеш ягоТките,все ще береш ягоди.
113
3
 
10
 
! Отговори
Борката преди 4 години
се оправи с Брекзита, ся ще оправя расисма и то не в къщи ами навънка , лицемерието на някой нема гранници
112
5
 
15
 
! Отговори
Удобната жертва преди 4 години
Ние сме удобната жертва. Слаба държава, в която няма правосъдие, ред, сигурност, цари пълно безхаберие на всички нива, поголовна анархия. Това вчера беше безобиден случай, като от мухата направиха слон. Беше ясно, че ще се стигне дотам - цял месец говориха какво ще направят, а на това никой тук не обърна внимание. Трябваше да играят мача пред празни трибуни заради възможни провокации. И сега безсмислени извинения, докато англичаните ни наричат нация от *** и животни.
111
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за расизма на "гастайбартерите" от БГ и Румъния, който им берат яготките и "бачкат за жълти стотинки" в сферата на обслужването?Арабите в GB имат повече права отколкото народностите от изток!А за расизма над ирландци и шотландци???
110
2
 
14
 
! Отговори
тя преди 4 години
Тоя е мнго злобен и затова не се харесва от хората !
109
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расизмът не е лошо нещо.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брюксел наложи краен срок на Лондон за Брекзит - до полунощ
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случайностите стават прекалено много...
106
2
 
24
 
! Отговори
Copocoид преди 4 години
Когато една държава е слаба всеки се подиграва с нея.Сигурен съм, че във Франция и Германия има много повече случаи на расизъм, да не говорим за Италия, но Бориската визира слабата България.
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък какви санкции ще налага бе? То кенеффистана без санкции се разпада на дъски и пирони ...
104
5
 
2
 
! Отговори
Циник преди 4 години
извод е направен в доклад, изготвен от Комисията срещу расизма и нетолерантността към Съвета на Европа (СЕ), публикуван вчера. Проблемите с ксенофобията, расизма и дискриминацията там са сериозни, особено за търсещите убежище и бежанците, се казва в доклада. Експертите уточняват, че тази дискриминация се изразява в липсата на медийно внимание, а също и в желанието на политиците да приемат все по-рестриктивни закони за получаване на бежански статут и имиграция. Във Великобритания били силни и предразсъдъците на полицията спрямо малцинствата, а съдебните власти невинаги се опитвали да накажат ра
103
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
намерил се кой да набеждава и подстрекава. я си стой мирен там бе.
102
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
естестесъвено русофилската клика се е втурнала да ни обяснява как видиш ли нищо не се случило
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, Брекзит и гитти!
100
19
 
0
 
! Отговори
БоДжо преди 4 години
Настъпи гадината, БоДжо. Смачкай *** преди да си е хвърлил хайвера.
99
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този клоун да си гледа расизма в британската ***!А, позорнотто поведение на така наречените ни "футболни фенове" няма нищо общо с футбола.Родните ни *** лесно могат да бъдат разпознати (при съвремените технологии) и да не бъдат пускани на стадионите!
98
5
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 76 nikonik:..."Кога ще има санкции за Великобритания , че граби с пълни шепи и издевателства над половината свят векове наред ?..."Отговор на този въпрос най-добре би ти дал един немски Диктатор на когото не му достигна малко за да превземе Лондон.