Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора

Било недопустимо да има расистки нападки и толкова лоши резултати
Обновена: 15 окт 2019 12:22 | 15 окт 2019 12:15, Камелия Цветанова
264
Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като извика на спешна среща министъра на спорта Красен Кралев и му разпореди държавата от днес нататък да преустанови всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС, премиерът Бойко Борисов и лично поиска главата на Михайлов.

Още по темата
"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!", написа той в социалната мрежа Facebook.

Борисов определя падането на националните ни от отбора на англичаните като позорна загуба.

"Предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста.

Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", възмути се още Борисов.

Премиерът уточни след правителственото заседание, че ревизия на БФС ще установи дали има злоупотреби в централата.

"Резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление и ремонти направихме. Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви още Борисов.

"Вижте страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително дадоха хитлеристки знаци. Публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Те да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България. Виждате, че реакцията на държавата към тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава", подчерта министър-председателят.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Срещата два пъти беше прекъсвана заради расизъм. Дебютантът Тайрън Мингс беше обиждан, а второто спиране на играта дойде по сигнал на съдийската бригада. Преди началото на срещата пък феновете на гостите освиркваха химна ни "Мила родини", което обаче незнайно защо остана незабелязано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
др. борисов,а твоята глава,кога ще падне,стига геноцида над Българите,отивай си,ние ще построим "Хемус"
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водачът на лум пените от София-Запад ходи с фанелка с лика на Бойко Борисов и открито агитира за ГЕРБ.Всеки може да го провери във ФБ - напишете Георги Валентинов.
222
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквато Държавата,такъв е и футбола!!!!Бай *** "умиротворителя" пак се намеси!!!Поредното доказателство,че "Няма Такава Държава" и няма и да има!!!Това са фактите.Коментарите са излишни!!!
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А НИЕ,НАРОДЪТ(АКО СМЕ ТАКЪВ),ТРЯБВА ДА ПОИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ПРЕМИЕРА И ЦЯЛОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО,ЗАТОВА,ЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ РЕАГИРА НА ЕДНОСЕДМИЧНИТЕ НАПАДКИ ОТ СТРАНА НА ЦЯЛАТА АНГЛИЙСКА ПРЕСА И ОТГОВОРНИ ФАКТОРИ,ОБВИНЯВАЙКИ НИ,БЕЗ КАКВОТО И ДА Е ОСНОВАНИЕ ОТ НАША СТРАНА,В РАСИЗЪМ!!!!ДОЛУ ПРОДАЖНОТО,АНТИНАРОДНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!ДОЛУ!ДОЛУ!ДОЛУ!
220
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами твоята глава и на останалите 239 престъпници кога ще захвърчи, дръж ми шапката...
219
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Не Борисов, от Брюксел и Лондон зоват. Тез англичани понеже са били ржбовладелци и сега си избиват расистките комплекси с нас. Точно както баба Меркел избива комплексите та германците, че са виновни ВСВ и покани всички мигранти и бежанци.
218
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Радославне си много прав!..Разликата м/у едните и другите е голяма...Докато в бсп останаха играчи на все пак някакво "ниво" в "Партията",*** на ПАЗВАНТИНА "Бориссоф" се напълни от ТРЕТОКЛАСЕН ОБСЛУЖВАЩ персонал!..Но и едните и другите са чеда на бкп..Обаче до кога ще се вглеждаме в миналото?..Впрочем,"дпс" също...Изобщо няма "нова формация",чийто лидери да не са от "котилото"....Който гледа в миналото,пропуска бъдещето,от мен да го знаеш!
217
0
 
6
 
! Отговори
отвратитИлно преди 4 години
английскио матрял освиркал нашия химн , бг матряло ги опсувал - просаццци ! футбола е обединител на всичко лошо - чалгария,прУстотия ,низост ,диващщщина........Държавата трябва да спре Завинаги всякакво финансиране !
216
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджука насъска заптиетата, ще правят ревизия на БФС.
215
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 4 години
Прав си ! Голям позор за държавата !
214
1
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До ЖороКато ще съдим БСП защо Разбойко да не е до тях? И той като тях бившо БКП! Или си мислиш, че до Бай Тошо биха допуснали някои които не е доказан БКП кадър? Единствената разлика между БСП и ГЕРБ е, че БСП са БКП-ците верни на партията, а ГЕРБ са БКП-ците верни на Бай Тошо и издигнаха бившия му ореходържач с тайната надежда той да е новия Бай Тошо! Това е единствената разлика между едните БКП-ци и другите БКП-ци! Затова всички бивши БКП-ци заедно на съд!
213
4
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До GF 5 за 6 Оставка за Борисов само след пълно закриване(завинаги)на БСП и Народед Съд за членовете тази антибългарска партия-но този път сериозно.Чак след това Борисов
212
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам , срам , срам !
211
2
 
12
 
! Отговори
тя преди 4 години
Такова ни е дереджето в държавата , по време на "лошия" соц. това не можеше да се случи и за това имахме международен авторитет, а сега да те е срам , че си българин!
210
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пич, това че България била най-толерантната мен не ме радва! Престани да го повтаряш, защото ме дразниш!Искам държавата да мисли 1-во, за националния интерес, 2-ро за хетеросексуалното българско семейство и 3-то за спазване на законите от всички трайно или временно пребиваващи.Не желая толерантна държава, желая правова държава, в която законът е над всичко и над всеки.
209
0
 
16
 
! Отговори
Л.Иванов преди 4 години
Всички са виновни в тази държава, само краля-слънце не е!А защо събра преди три месеца президентите на три клуба, а останалите- не! Или те са извън всякаква класация! А изпадането на Пирин-БЛ. преди години, заради твоя клуб Витоша-Бистрица. Примерите могат да продължат до безкрайност. Хайде стига вече!Рибата мирише откъм главата!
208
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ставащото в БФС и в българския футбол, е огледало за ставащото в България! Празни стадиони, апатия към спорта и липса на подкрепа от страна на народа поради това, че отсрещната страна - футболистите, нямат какво да предложат нито стръв ни желание за победа. В чуждите отбори - в чужбина играят, но в националния отбор - пълен пас. Какъвто ни е футбола-такава ние държавата ни! Амин!
207
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закриване на футболната централа в България, за да не се наложи да зкриваме изобщо футбола. То се вижда куцо кьорраво и сакато бяг в чужбина, тука деца не останаха да играят. В училшата футбол не се играе, а по школите всичко е невороятно скъпо и неудобно за децата. Футболът е мъртъв!
206
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борислав Михайлов подаде оставка
205
1
 
16
 
! Отговори
GF 5 за 6 преди 4 години
Обичам диктатора Тиква-----Мазен и дебел плондир и бръсната куха кратуна.Тоа само оставките иска а твоита кога ве ПРОТИВНИИИИИИИ.....