Литекс за малко не детронира Локо Пловдив

Носителят на Купата оцеля инфарктно
5 дек 2019 20:10, Екип на Dnes.bg
2
Литекс за малко не детронира Локо Пловдив
Снимка: Reuters, архив

Настоящият носител на трофея Локомотив (Пловдив) победи Литекс с 2:1 в последен мач от 1/8-финалите на турнира за Купата на България.

Първото полувреме се изигра изцяло пред вратата на гостите от Ловеч, които с изключение на корнер в 42-ата минута, нямаха много шансове. Домакините пък, макар да създадоха повече положения, така и не успяха да затруднят вратаря на ловчанлии с точен удар.

Локомотив стартира втората част с две смени и в игра се появиха Един Бахтич и Георги Илиев.

Те обаче не помогнаха на домакините да променят играта си, поне до 65-ата минута. Тогава гостите от Ловеч изненадващо откриха резултата, а настоящият носител на Купата на България тръгна напред. Бирсент Карагерен пропусна да изравни в 67-ата минута, но в 74-ата Димитър Илиев възстанови равенството, а "смърфовете" продължиха да търсят победата. Четвърт час след това Илиев се разписа за втори път и донесе победата за Локомотив, с която настоящият носител на трофея продължава към 1/4-финалите.

За 1/4-финалите вече се класираха ЦСКА, ЦСКА 1948, Левски, Ботев (Враца), Ботев (Гълъбово), Ботев (Пловдив) и Лудогорец. Жребият за следващата фаза ще се тегли идната седмица във вторник или сряда.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ЛокоЛитекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте, че се обърках. И Литекс ли има? То не е ли цесека?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма опит с отбори от а група повече контроли на нова година и на лято и ще стане а тия какво играха смях бившите на Литекс играчи това игра друго не тоя отбор е пълен смях