Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!

Част от организациите застанаха зад Божков, други ще мислят
Обновена: 24 яну 2020 13:02 | 24 яну 2020 12:55, Александър Попов
205
 Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!
Снимка: Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов се срещна с организираните привърженици на Левски, която бе организирана по тяхна молба, след като стана ясно, че законопроект на Валери Симеонов за хазарта може да остави "сините" без основния им спонсор.
 
"Ходил съм на повече мачове на Левски, отколкото всички вас, взети заедно. Това са две различни теми, две различни срещи. Левски е нещо, което винаги ще го има. Ако искате да го има този клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са при вас и да си държите управлението на клуба. Ние като изпълнителна власт дори не може публично да ви отговорим на този въпрос. Обвързвате тези срещи с името на Васил Божков. След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад идва при мен. На осма страница е нещото, заради което ще го дадем на прокуратурата. Къде е Левски в цялата работа? Вие ме плашите с бунтове. Какво да направим, да скрием доклада ли? Аз съм длъжен да вярвам на тази институция", започна премиерът Борисов.
 
След срещата привържениците изразиха своето мнение за проведената среща, като заявиха, че може да се тълкува по различни начини.
Още по темата
Председателят на НКП на Левски - Степан Хиндлиян, сподели, че Националният клуб на привържениците тепърва ще премисли следващите си действия и те ще бъдат обявени в най-скоро време. 
 
"Вкарват феновете на Левски в тази политическа игра, обещания не е имало, заяви Хиндлиян. - Предложението за акциите на министъра не зависи от него или колегите му. Това нещо зависи от мажоритарния собственик. Друг е въпросът дали това нещо е работещо, или не. Под някаква форма Левски е стабилизиран през последната година. Ясно е, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки момент. Една не малка част от медиите се занимават с това, че ще правим бунтове, независимо от факта, че организациите твърдим, че няма да излизаме да защитаваме корпоративни интереси. Имаше гласове в тази посока, не мога да го крия. Дали ще се взимат такива мерки е друг въпрос. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски".
 
"Надявах се тази среща да ме убеди в нещо друго. Левски е политически заложник през последните години. На тази среща зададох конкретни въпроси. За първи път Левски има собственик, който заявява, че парите са негови. Беше потвърдено и от финансовия министър. Голяма част от финансирането на Левски става под формата на дарение. На голяма част от левскарите им омръзна любимият клуб да бъде разменна момента в политически и икономически игри. На базата на това, което чух и видях, това е поредната схема, свързана с любимия ни отбор. Казвам това в качеството си на гражданин и фен на Левски. Подкрепям това ръководство и начинът, по който се управлява. Лично бих подкрепил протести на стадиона, бих изслушал и предложения за нещо друго", каза председателят на "Ултрас Левски" - Адриан Петров.
 
Председателят на сдружението "Сини Сърца" - Илия Христов, заяви, че неговата организация има позиция и подкрепят сегашното ръководство на Левски.
 
"Ние вярваме в сегашното ръководство, че води клуба в правилната посока. Има прозрачност, която липсваше. В последната среща се вижда, че Левски е финансиран по правилния начин. Това се потвърди и от финансовия министър Горанов. Има пълна прозрачност. Феновете изразиха ясна подкрепа за сегашното ръководство. Дали бизнесът е законен, ние не можем да кажем. От показаните документи горе, аз лично не мога да добия представа. Надяваме се проверката да бъде в рамките на закона и да бъде спазена конституцията на страната", каза той.
 
Членът на УС на НКП Димитър Костадинов пък не смята, че сегашното ръководство на Левски е прозрачно и заяви, че авторитарното управление е неприложимо в клуб като Левски. 
 
Крайно време е този който се нагърби с управлението на клуба, да бъде отворен към публиката и да им позволи да участват в този процес. Само тогава можем изцяло да застанем зад шефовете и то ако става въпрос за проблеми на Левски, а не на частния му бизнес. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
5
 
6
 
! Отговори
Поздрави! преди 4 години
Важното е, че Цска не съществува след 9.9.2016 г. !!!
155
10
 
3
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Комунистите, вече масони, работят по еврейския заказ - унищожаването на България! Левски им е трън в очите от 1944г. Помните миналата година искаха да махнат вратаря на Левски, защото не бил българин. БФС решило да побългарява отборите и започва от вратарите, и най напред Левски - така каза властта. В момента във ведущите отбори почти няма българи, а вратарите на ТИЧА и Анадолец са си вносни ци$ани.
154
5
 
7
 
! Отговори
.. преди 4 години
Много ги боли янките заради Турецкий Поток, какво ли няма да измислят за да провалят проекта.. за поредн път
153
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А руските шпиони в България? Ожидаме да коментираме.
152
1
 
17
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Занимават с глупусти държавата.Има много по-важни неща за решаване.
151
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мигар па левски има бъдеще,това е само една перачница за пари.
150
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали никой не си мисли, че нещо в тази така наречена държава става без знанието и личната намеса на бб, така че постановката с Валерката е ясно, въпросът е в чия полза се прави всичко
149
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно хубаво заглавие най-после " бъдещето на Левски е неясно" - какъв мехлем за ушите
148
4
 
26
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Бъдещето ( на държавата) е неясно! Името на новата партия шеше да ми хареса: "Няма такава държава!" Хубаво звучи и "Няма такъв премиер!" У нас има нещо като фантом, той е навсякъде, занимава се с всичко и със всички но не и с премиерството си. Но разходите на този фантом са реални, разбира се ние никога няма да узнаем с колко натоварват родния бюджет неговите безцелни, безсмислени и с нищо неопрадани екскурзии. И той не дава на никому отчет, например на парламента. Демокрация по български ...
147
3
 
31
 
! Отговори
Айде преди 4 години
Народе, търкай талончета, за да богатее Божков, та да съществува ФК"Левски", чиито фенове са една шепа хора.
146
3
 
32
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Некадърна, ояла се, затлъстяла от мързел пас.ми.на са това ритнитопковците. И защо трябва да занимавате целокупния български народ със "драмите" на Черепухата и ритнитопковците. Забранявайте лотарията, арестувайте черепухата, футбалерите да бачкат във мините като миньори и спрете да ме занимавате със тях. Аз Кан Сюбиги Крум - казах.
145
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига ни занимавахте с тиквата и обора от Подуене ,те са момата на всички власти тиквата ще ги спаси
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та геЙренци са евро..*** де
143
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 133За твое сведение ЦСКА е най-титулования български футболен клуб и най-успешен в Европа, а на подуене нарицателното име е "***" Хайде марш към аматьорския футбол, там ви е мястото
142
5
 
19
 
! Отговори
123456 преди 4 години
Бошков Да си ходи Левски да фалира и да почне отначало...Самотогава ще се радваме пак на Истински ЛевскиДа почнем от А и да стигнем до ЯСега няма кой да се сети че Наа Василчо Божков не му пука хич за Левски.Нямал как да го издържа .. Ако това Ако онова .Ако желае може да печели от футболМоже да се справи нали е 30 години Бизнесмен сега като далаверата с търкащи баламурници спира Да измисли нова...Не да реве идете ме Спасете
141
4
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Бъдещето на Борисов и Левски е наистина неясно. Интересното е дали по време на срещата са разбрали, че не става въпрос за полицейски акции, а за такива от публични акционерни дружества. Той е започнал дори да разбира и от акции, че и съвети им дава. Не съм адвокат, нито защитник на никого, но аз се занимавам с акции от над 20 г. Не става въпрос за полицейски, разбира се.
140
4
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Abe golem pic e BB
139
7
 
11
 
! Отговори
Чорбар преди 4 години
Започвам да харесвам Борисов!
138
1
 
29
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
При пълна забрана на футбола ни-ще имаме много повече пари за медицина,няма да събираме капачки за кувьози.Ще се спестят милиони за траншове,заплати на некадърници,лагери,уредени мачове и пр.Оттам-кифлите-плеймейтки ще трябва нещо друго да правят.Оттам- чалгата ще залеже,защото простите ритнитопковци няма да ги има.Така Милко Калайджиев ще трябва да почне да гледа дини, а тия със сезона на дините-ще трябва да метат улиците.Вместо да мислят простотии-закрийте тая прокнила корумпирана структура!
137
1
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Има само един коментар тук олицетворяващ същността на Тиквата до пълната му степен- тоя за вица със златната рибка под 125- ти пост!