Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!

Част от организациите застанаха зад Божков, други ще мислят
Обновена: 24 яну 2020 13:02 | 24 яну 2020 12:55, Александър Попов
205
 Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!
Снимка: Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов се срещна с организираните привърженици на Левски, която бе организирана по тяхна молба, след като стана ясно, че законопроект на Валери Симеонов за хазарта може да остави "сините" без основния им спонсор.
 
"Ходил съм на повече мачове на Левски, отколкото всички вас, взети заедно. Това са две различни теми, две различни срещи. Левски е нещо, което винаги ще го има. Ако искате да го има този клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са при вас и да си държите управлението на клуба. Ние като изпълнителна власт дори не може публично да ви отговорим на този въпрос. Обвързвате тези срещи с името на Васил Божков. След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад идва при мен. На осма страница е нещото, заради което ще го дадем на прокуратурата. Къде е Левски в цялата работа? Вие ме плашите с бунтове. Какво да направим, да скрием доклада ли? Аз съм длъжен да вярвам на тази институция", започна премиерът Борисов.
 
След срещата привържениците изразиха своето мнение за проведената среща, като заявиха, че може да се тълкува по различни начини.
Още по темата
Председателят на НКП на Левски - Степан Хиндлиян, сподели, че Националният клуб на привържениците тепърва ще премисли следващите си действия и те ще бъдат обявени в най-скоро време. 
 
"Вкарват феновете на Левски в тази политическа игра, обещания не е имало, заяви Хиндлиян. - Предложението за акциите на министъра не зависи от него или колегите му. Това нещо зависи от мажоритарния собственик. Друг е въпросът дали това нещо е работещо, или не. Под някаква форма Левски е стабилизиран през последната година. Ясно е, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки момент. Една не малка част от медиите се занимават с това, че ще правим бунтове, независимо от факта, че организациите твърдим, че няма да излизаме да защитаваме корпоративни интереси. Имаше гласове в тази посока, не мога да го крия. Дали ще се взимат такива мерки е друг въпрос. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски".
 
"Надявах се тази среща да ме убеди в нещо друго. Левски е политически заложник през последните години. На тази среща зададох конкретни въпроси. За първи път Левски има собственик, който заявява, че парите са негови. Беше потвърдено и от финансовия министър. Голяма част от финансирането на Левски става под формата на дарение. На голяма част от левскарите им омръзна любимият клуб да бъде разменна момента в политически и икономически игри. На базата на това, което чух и видях, това е поредната схема, свързана с любимия ни отбор. Казвам това в качеството си на гражданин и фен на Левски. Подкрепям това ръководство и начинът, по който се управлява. Лично бих подкрепил протести на стадиона, бих изслушал и предложения за нещо друго", каза председателят на "Ултрас Левски" - Адриан Петров.
 
Председателят на сдружението "Сини Сърца" - Илия Христов, заяви, че неговата организация има позиция и подкрепят сегашното ръководство на Левски.
 
"Ние вярваме в сегашното ръководство, че води клуба в правилната посока. Има прозрачност, която липсваше. В последната среща се вижда, че Левски е финансиран по правилния начин. Това се потвърди и от финансовия министър Горанов. Има пълна прозрачност. Феновете изразиха ясна подкрепа за сегашното ръководство. Дали бизнесът е законен, ние не можем да кажем. От показаните документи горе, аз лично не мога да добия представа. Надяваме се проверката да бъде в рамките на закона и да бъде спазена конституцията на страната", каза той.
 
Членът на УС на НКП Димитър Костадинов пък не смята, че сегашното ръководство на Левски е прозрачно и заяви, че авторитарното управление е неприложимо в клуб като Левски. 
 
Крайно време е този който се нагърби с управлението на клуба, да бъде отворен към публиката и да им позволи да участват в този процес. Само тогава можем изцяло да застанем зад шефовете и то ако става въпрос за проблеми на Левски, а не на частния му бизнес. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
6
 
! Отговори
F5 преди 4 години
ер доган построил църква в турция ама друг път! Картонена сграда с облепена плазма ще я духне вятъра и сега искат да им гледаме турските сериали въпреки ниския рейтинг и измамите!
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феновете на Левски сами да си спонсорират клуа като толова им е нужен, и без него не могат. Повечето бг не не интересуваме от футбол.
94
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов с фенове,с медицински сестри, с перничани,с голоопашати пуйки,абе все проблем де има реши.ша гласувам за него
93
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са фенове, редовно да ходят на мачове и да си плащат нормално струващи билети, с които да си издържат клуба!
92
3
 
3
 
! Отговори
F5 преди 4 години
yahoo ком е по добрата търсачка, от гугъла преснимат библиотеки и български учебници и всичко крадат със специален пълен само за американци достъп! сащ са педеленца!
91
1
 
11
 
! Отговори
Да бе да... преди 4 години
" Уж за здравето и спорта..."Аз па не искам да плащам за партйини субсидии 8лв, дето Валерката и СИЕ толкова оквичаха ефира. Като си имат партии, да си ги финансират от членски внос. И при футбола е гроре-долу същото!
90
3
 
4
 
! Отговори
Ф5 преди 4 години
А че Холивуд колят всички психично болни по света и почти няма филм който да се е разминал без нараняване над актьор и да върви легално по телевизиите? Никаква прошка за тъъпите усички от сащ!
89
1
 
34
 
! Отговори
тренер преди 4 години
В тази държава само футбола ли е спорт и само "Левски" ли е клуб. Децата ни няма къде да спортуват , а министър-председателя се среща с разни криминални организации ?!?Хазарта трябва да се ограничи само в определени места за хазартни залози и абсолютно да се забрани рекламата му както на алкохол и тютюн !!!!!!
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пияница мистик 902000 лева са прилична заплата за провинцията, за София е нещо що- годе, но не разбрах, нали не мислиш, че с тия 1000 евро взимаш много пари?
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 89Кого и как е спасил Борисов от фалит?!Сигурно за това опъна ония 16 милиарда евро заем, защото е голям спасител, то със заеми всеки знае да е пич!
86
26
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До герб-мафияКаква "национална катастрофа" бе, ***? Заплатата ми за 3 години от 1000 стана на 2000 чисто. Търсим постоянно хора, ама няма. Безработицата в момента е НУЛА! Само на вас, дивите пенсионери комунисти Бойко ви е крив. Ама то на избори се вижда колко сте. Последните за кметове пак ви дадоха нагледен урок.
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам как ще искаме тия институции да си свършат работата при такъв натиск, Боко Суджука навсякъде си вре дебелия ***....
84
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати държавата егати спорта!! Нали боко е назначил министрите..На отбраната- не може да легне на земята с автомат!! На спорта-- ще надбяга и Лалова!! На водите?? Едно хоро и готово!! На енергетика на..какво ли не!! Все..едни които с вида си те респектират!! И над всички ТОЙ!!спортист,генерал,пример..за премиер!! Сега и леевски ще оправи,както държавата
83
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 79Тази "мутра" Борисов вече няколко пъти ви спасява от фалит. Дължите милиони години наред на НАП. Дължите милиони на други компании. Колко бизнесмени се изредиха да наливат милиони в Левски по "молба" на същата "мутра"? Милиони от данъкоплатците. Левски няма прозрачно управление, няма реален собственик. Бойко се изгаври с феновете: "Кой от вас е най-грамотният?"
82
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Бай *** беше жив, щеше да е фен на Левски...
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го гледам какъв тумбак е отпрал Баце, грам няма вид на фен на футбола и спорта.Явно е спал по тия мачове.
80
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И що не поискат от премиера да ги направи шампиони. Първо, по друг начин не могат да станат. И второ, да ги направи шампиони е толкова незаконно и неморално, колкото и държавата да финансира частен клуб.
79
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката...премиер седи с фенове...мутриПремиера - третият от ляво....
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски като има толкова фенове, що не съберат пари помежду си и да го финансират. Много са ербап, ама нито стотинка от собствения джоб, ако може някак си от държавата. Приходите на Левски от продадени билети са под 5 % от общите приходи. В Европа приходите от продажба на билети за мачове са между 30 и 50 % от приходите на клубовете. Тия "фенове" даже на мачовете на Левски не ходят.
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** държавата, щом за такава простотия премиера тръгнал да се слага и да се обяснява на някакви наркомани-ултраси от ФК Левски.Закривай!