Въргала: Проблемите на "Левски" не са само на левскарите

Футболът е спорт, който трябва да обединява, смята той
17 фев 2020 11:12,
35

Преди съботната среща между "Левски" и ЦСКА в центъра на столицата се проведе походът на феновете на "сините". Шествието беше под надслов "Левски, ти си всичко за нас".
Още по темата

"За съжаление нас ни сближава най-силно болката. Винаги когато има някакъв миг на изпитание, ние се солидаризираме. Смятам, че това е един прецедент в момента да се обединят толкова много хора, да защитят една своя идея, една кауза", каза актьорът Владислав Карамфилов - Въргала в студиото на "България сутрин".

Според него спортът е най-големият посланик и проблемите на "Левски" не са проблеми само на левскарите.

"Това са проблеми на спорта", убедени е известният фен на "сините".

"Футболът е спорт, който трябва да обединява. Хората, при този труден живот, намериха начин да бръкнат в собствения си джоб и да извадят стотинка", подчерта Влади Въргала пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че спортът е отговорност на всеки един човек, но най-силната отговорност е на парите.

"Трябва да има система за спорта. Спортът е унищожен след така наречените "промени". Това, че съществуват наши спортисти, които прославят България, това е чудо. Хората работят, тренират и се развиват в невероятни трудни условия. Държавата не може да финансира спорта, трябва да има един простичък закон", категоричен беше актьорът.

Неговото мнение е, че спортът е идея, която може да обединява, следователно тя е ангажимент на всички, но всеки един има някакви пропорции в неговото издържане.

"Няма как да искаме държавата да го прави цялото това нещо, но няма как държавата да абдикира", каза още Въргала.

"Това, което видях не терена в събота, не беше това, което видях на трибуната. На трибуната имаше много повече "Левски", отколкото на терена", сподели мнението си за Вечното дерби актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Румен до 27 - Червено го$не, ЦДНВ изпада още след като го създават, а в А група влиза Септември. Стават ЦДНВ Септемврийско знаме, а футболисти и администрация на Септември изгонват, - както сега на Лече. Тогава дядо ти е работил бияч в Белене, а по късно баща ти Партиен секретар в Банки, и подготвял лично Бойко за бияч, но съдбата направи ББ твой премиер.
29
0
 
0
 
! Отговори
Bauer преди 4 години
До Цска-фалшива новинаPoduene rules!
28
0
 
1
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 4 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
27
2
 
0
 
! Отговори
Румен до 27 преди 4 години
ЦСКА си беше Червено знаме,обедини се със Септември и стана Септемврийски знаме. И другата ти информация е толкова достоверна. Скрити се някъде!
26
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Лалала - Червено прасе, омръзна ми вече да отговарям на такива дето казват на Левски - полицейски отбор, че не Левски е минал към МВР, а комунистите със своето ЦСКА, огорчени от разгрома 7:2, още на следващия ден го обединяват със Спартак. В нощта след мача са ходили в печатниците да вмъкват челна статия за обединението на българските отбори, за по добро представяне в Европа. Славия с Локомотв -ЖСК Славия, ЦСКА с Червено знаме (няма футболна секция?!) - ЦСКА ЧЗ, и Левски Спартак!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, тоя туден живот, дето някой вади стотачка. Задръстени пътища към Гърция. Няма свободни места по курортите и заведенията. Няма къде да паркираш от автомобили. Опашки в Метро. Високи цени на жилищата. Изкупуват се като топъл хляб още на "зелено". Опашки в магазините за обзавеждане и строителство. Абе живи да ги ожалиш! Глад и мор! Заплати на футболисти по 25хил.евро на месец!! Мъкааа, бедност, нищета! "Гледам и не вярвам на ушите си".
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболът в България е предмет на дейност само за разни мафиози,перачница на пари,източник на престъпни доходи от уредени мачове и уговорени резултати.Затова никой от тия няма интерес да развива млади таланти,детско-юношески школи и т.н.Отборите ни са пристан само за играчи еднодневки,които днес са в един отбор,а от следващия месец в друг.Талантът и професионализма отдавна са си тръгнали от Българския футбол.Язък за децата.Една Сърбия-държава като нашата вади сто пъти по-стойностни футболисти
23
0
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Ей ! Да вземмеш да се обаняш оти косата ти мазнее !!!
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, защо не го каза това, когато чорбарите бяха на същото дередже?
21
0
 
15
 
! Отговори
- преди 4 години
За всички почитатели на играта, за съжеление отдавна футбола не е спрот. Футбола стана бизнес, и като всеки един бизнес се движи от интереси. Отдавна го няма това желание в играчите , отдавна го няма този хъс и желание за победа. Минаха времената на красивата изпълнена с приятни моменти игра.
20
8
 
2
 
! Отговори
ОБРАЗОВАН преди 4 години
Семкаджия е онуй нещо дето излиза от МЪЖ наречено "Дъвка Ригли Сперминт"Чорбата пък е онуй нещо дето изпузка Ж....Желев бе ама не е Гъмза и Гензис а започва с М но ЦСКА нормално си е вече в климаксГоспод е създал Земята за ШЕСТ дни и ШЕСТ е неговото число както и на Синът му Исус ХристосШест плюс Шест е равно на ДВАНАЙСЕТДори и рядкото изписване на 888 е осем плюс осем плюс осем е равно на 24 а събрано 4 плюс 2 е равно на ШЕСТТо ест числото 888 е резервен вариант на числото ШЕСТ888=6
19
1
 
12
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
проблема е че левски продължава да съществува, цска и други отбори също! това не са футболни клубове, това са перачници на пари, и естествено в тях няма футболисти, а от там в България няма и футбол! ЗАКРИВАЙ!!!
18
4
 
12
 
! Отговори
6 преди 4 години
ФХ Левски е всичкото , което имате в главите си ! Друго нямя - нема и парички !С какво е допринесъл Левски като ФК за България - домашно кученце , което лае до портата !Семкаджии -така ви казваха преди !
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прип.оци, помислете за допълнително здравно осигуряване, ще ви потрябва - с тези големи усти и празнИ глави... :D
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига вече с тоя Левски На всички е ясно кой и защо съсипва отбора Божков крал и лъгал Собствениците и спонсори на другите отбори света вода ненапита Ще пратим Левски в по- долна група и какво ЦСКА ще стане шампион Берое ще спечели купата Локомотив ще се класира трети и ще играе в Европа Циркаджии
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооо компанията, от къде го изпуснахте тоя?
14
0
 
8
 
! Отговори
user преди 4 години
Футбол в България няма. За какво са ни тези отбори?! Да ги закриват.
13
1
 
1
 
! Отговори
ФАКТЪТ-Финал преди 4 години
Патентът и авторското право на ВСИЧКИ ВИДОВЕ СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ би трябвало още да се държи от ГЪРЦИЯТо ест пиратските и разбойнически Англичани ползват незаконно техния патентТова че господ бил червенокос с откраднатата от англетата ЧЕРВЕНА БРАДА на египетския СФИНКС пак от тея дето обирали всички джакпоти от хазарта е....несериозноЗАПАДЪТ трябва да плаща безкрайни трильони на Гърция за ползването на СПОРТА особенно след Гладиатор Римска империя НО ДОРИ И РИМ ВРЪЩА СПОРТА на ГЪРЦИЯ
12
0
 
2
 
! Отговори
фрте преди 4 години
Pawle, малко ти е болднатия текст... другия път повече. Акцент требва да има, а не дръжки...
11
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Напротив. Проблема на Левски си е проблем на Левски.