Лук, чесън... Рецептата на Стоичков за борба с COVID-19

Носителят на Златна топка не бил виждал внучето си от седмица
25 мар 2020 14:52, Нели Христова
37
Лук, чесън... Рецептата на Стоичков за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС

С лук, чесън и топла вода - така легендарният номер 8 Христо Стоичков се пази от коварния коронавирус. В интревю пред Mundo Deportivo, цитирано от БГНЕС, той заяви, че е много внимателен, най вече  за да предпази близките си. Българинът се намира в дома си в Маями, заедно със своето семейство, и сподели как се е променил животът в САЩ в последните седмици.

Още по темата

"Много се пазя. Ям много чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя от този вирус. Тук съм със семейството си – с Мариана, моята съпруга, с тъщата ми, която е на 80 години и трябва много да внимаваме с нея, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не можем да рискуваме. Тази болест се предава много лесно", разкри той.

"Мерките в Маями са все по-драстични. Първо училищата се опразниха, след това плажовете. Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам. Здрав съм, но внимавам много, за да не засегна тези, които най-много обичам", сподели Стоичков.

"В Испания трябва да сте внимателни. Знам, че броят на заразените и починалите расте, а болниците са претоварени. Този коронавирус ни дава много ясна картина за света", каза Стоичков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
бай Ван преди 4 години
Заглавието е разсмиващо, рецептата на Стоичков е толкова на Стоичков, колкото и на баба ми. Няма лошо, всеки да си има рецепта та дори и с народна медицина.
23
2
 
0
 
! Отговори
Стар Левскар преди 4 години
Велик футболист , но и огромен *** !
22
1
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Ицо беше феноменален футболист, но като човек и треньор показа, че не е на висота. За чесъна и лука може и да е прав, защото преди години ми беше казал, че като се почувства настинал (тогава играеше в Барса), взема каса мандарини и ги изяжда. Така се опазваше и от грипове. Затова няма лошо неговата рецепта да се изпробва - ще ви подейства добре на психиката, пък и така ще спазвате необходимата дистанция до околните.
21
4
 
9
 
! Отговори
учен преди 4 години
и това нема да ти помогне, стой си дома и не плямпай глупости
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Този коронавирус ни дава много ясна картина за света"Картинката за света отдавна ни е ясни. Богатите си живеят живота и за тях ще има всичко, бедния да му мисли.И ако се разболее Стоичков, пръв в болницата ще отиде и ще го лекуват най-добрите специалисти.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... и филия с мас. Нъл тъй, Стоичков.
18
11
 
10
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
Редовното приемане на балансирани храни, води до добър метаболизъм и от там силен организъм, имунна система. Ако си мислите обаче, че като сте болни или пък от два дни се тъпчете с лук, това ще ви помогне, много сте далеч от истината. Освен това ако се погледне по-дълбоко, никъде няма нищо научно доказано за полза от чесън. Информацията е по скоро баба ми каза, че на една комшийка и помогнало.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоаа за лука е официална препоръка на американски доктори срещу всякакви респираторни вируси. Още от времето на Испанския грип. Ицо не е измислил топлата вода;-)
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лук, чесън... Рецептата на Стоичков за борба с COVID-19--------------Завършен ДБЛ!Полу---грамотен по.м!!!ак!
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е в сферата на митовете и легендите, че лукът и чесънът помагали при вируси.Чесънът освен срещу вaмпири не знам да помага срещу друго.Пийте мегадози витамин C.Можете да си го набавите и чрез цитрусови плодове.Пчелните продукти също са полезни, като прополис например.
14
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От лука се получава язва и рак на стомаха.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма майтап дишайте настърган лук от найлонова торба !! Действа ! И пчелен клей употребявайте ако сте пи издръжливи ползвайте го за нос ама не от оняв аптеките той е много слаб
12
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Ицата много се е...спекъл горкия.Ми то в Маями кат у...нашенско;все едно чи Тиквата им е...началник.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ам ша са пазиш разбира се ицакисимаш пара пиеш мляко. А ние с какви средства да се пазим, геб почнаха с лопатата да ни ринат!
10
2
 
16
 
! Отговори
всичко е казано преди 4 години
"Този корона вирус ни дава много ясна картина за света"
9
5
 
11
 
! Отговори
наздравеее преди 4 години
Ице удри 1на ракия пръвак .! силна така 60 70 градуса
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Домашен арест както сериала е единственото помага.
7
8
 
8
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
Чесън, черна и червена ряпа, босилек и хубаво погребална музика са най-добрите неща в тези ситуации ..Малко сладко речи ..Сълзи също ...Ако вземем и нещо от речника на Мама Божка това също помага, но трябва да сме опитни в любовта и ораторството ...
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоуем е Ицо
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че го имаше в краката, защоти както го няма в главата, щеше да е трагедия