Не, сериозно, кой прокле Ливърпул?

Те станаха по-силни, след като научиха грешките си, но...
16 апр 2020 21:57, Веселин Коларов
19
Не, сериозно, кой прокле Ливърпул?
Снимка: БГНЕС

2020 г. трябваше да бъде годината на Ливърпул. "Червените" имаха солидна преднина пред Манчестър Сити през февруари и бяха само на две победи от заветната цел – титлата на Англия. Големият триумф можеше да дойде след мач с градския съперник Евертън! Мечтан момент. Първите златни медали от 30 години насам изглеждаха неизбежни, докато... знаете какво.

Трудно е да се повярва, но Ливърпул никога не е печелил титлата във Висшата лига, въпреки че често беше на косъм от нея. С Рафа Бенитес купата почти стана червена през 2009 г., но проклетите равенства развалиха всичко. Следващият шанс се откри през 2014 г., но кошмарната грешка на Стивън Джерард се оказа фатална. Миналия сезон мърсисайдци спечелиха историческите 97 точки, но с една по-малко от Манчестър Сити.
 
Не, наистина, може би този отбор е просто прокълнат. Докато се чудим кога ще приключи този сезон и дали изобщо ще приключи, в Ливърпул всички се притесняват. Има реален шанс титлата да бъде отнета, въпреки че беше почти спечелена. Даже спечелена...
 
Последният триумф на тима датира от 1990 г., преди появата на Висшата лига през 1992 г. През това време Манчестър Юнайтед стана шампион 13 пъти и задмина "червените", Челси – 5, Сити – 4.
 
Да, Ливърпул два пъти спечели Шампионска лига и други турнири, но желаната Висша лига все се изплъзва и отива при други.  Първият сериозен опит да се промени тази ситуация беше през сезон 2008/09, когато Бенитес имаше таланти като Джерард, Алонсо и Торес. Юнайтед беше победен два пъти, но това не спря стратегията на сър Алекс Фъргюсън и "Червените дяволи" завършиха първи.
 
Последва продажба на Алонсо в Реал Мадрид, Торес изгуби предишния си ентусиазъм. Както обикновено, Ливърпул постепенно остана без боен дух в течение на сезона. И после отново водещи фигури напускаха "Анфийлд".
 
През сезон 2013/14 се появи Брендън Роджърс. Под негово ръководство Луис Суарес, Даниел Стъридж и Джерард почти взеха заветния трофей. Но нека бъдем честни: без да броим няколко звезди, този отбор беше слаб и резултатите му бяха заслуга на мениджъра. Ливърпул игра красиво, а Суарес беше основната движеща сила. "Червените" вкарваха много, но мачовете бяха напрегнати: 5:3 със Стоук Сити, 4:3 срещу Суонзи, 6:3 с Кардиф, феновете изпиваха по кофа с валериан.
 
И дойде съдбовният сблъсък с Челси. Ливърпул дори не беше длъжен да спечели, равенството щеше да е достатъчно. И нека Жозе Моуриньо паркира автобуса както си иска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ливърпулвисша лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
5
 
! Отговори
Jechko преди 4 години
Та те са Европейски и Световни шампиони бе!!! А сезонът още не е приключил и са сигурни Шампиони, за какво проклятие пишете бе???
15
1
 
9
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ПЪРВО- Фен съм на Манчестер юнайтед.ВТОРО- Съгласен съм, че тази година Ливерпул заслужава да стане шампион на Висшата лига.ТРЕТО- статията не оспорва заслугите на Ливерпул през тази година. Статията показва куриози през годините, когато Ливерпул са изпуснали "на косъм" титлата.
14
1
 
6
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Няма кой да ги стигне в Англия, нито в класирането, нито по трофеи
13
1
 
5
 
! Отговори
С преди 4 години
Не знам дали са проклети, но станаха най-успешния клуб в Англия и другите им дишат прахта!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано все така да са проклети с Европейска и Световна титла! А след някой месец и Шампион на Ангшия!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те сами се проклеха като почнаха да ядът суши от телата си един друг.
10
10
 
12
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
Тия са по-зле и от Левски
9
12
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
лузъри нещастни обречени на безтитлие...в сянката на Блякбърн и Лестър :д
8
10
 
3
 
! Отговори
Металюгата 2 преди 4 години
Радвам се, че ми пцъкате минуси, но аз съм 2 пъти (ДВА ПЪТИ) световен шамшион, а вие тука ми ревете за някаква смотана титла, дето там всичко е пари :))))Смешници , дано Алисон се махне, и пак да сте в трета глуха: :))))Абе, да питам сериозно, контузен ли беше с Атлетико М, че втория вратар ви закопа :) ?
7
6
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Де е вършал ЦСКА настава потоп,справка Нотингам чемп.Ливерпул 30 безплодни год.Само Левски оре оре,има само един отбор и това е МАН(ЮН).
6
12
 
3
 
! Отговори
Метълист преди 4 години
Аз съм болен левскар и болен фен на Бразилия, това са ми отборите, но никога не съм мразил Ливърпул. Ако не бяха великия Алисон и Ферминьо, нямаше да видите нищо :). По Темата, Клоп е БОГ за мене, още от Борусия (Дортмунд) се доказа, с малко пари какви неща правеше, Вижте пичове, фенове на Ливърул, имате много гадна карма, Хейзел 85-та, 1/2 с Нотигнам за купата, много хора са умрели, и не заслужавате НИЩО !!!! Иначе сте много голям клуб, но фенове да убиват други фенове, дали случайно или не,
5
15
 
14
 
! Отговори
YNWA преди 4 години
С купа или не, Ливърпул завинаги!Едва ли има нормален човек, който да не вярва,че Ливърпул е шампион на Висшата лига този сезон - с купа или не! За мен не е важно дали ще вдигнем някаква купа, вдигали сме много и пак ще вдигаме, аз знам че този сезон Ливърпул е шампион на Англия и този факт не може да се обори и от най-злобното анти-Ливърпул фенче!
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mутафчийски, Мутафчийски!...
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо, разкажи ми за 2020Ех дете, всичко започна, когато Ливърпул беше на път да стане шампион
2
0
 
6
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
Доносника го прокле за да си има авер във вечнобвторите. Мадмм.
1
9
 
6
 
! Отговори
7406087068 преди 4 години
Solo ATLETIKO MADRID Nome importa otro