41 смъртни случая от коронавирус заради мача между Ливърпул и Атлетико

52 хил. души са присъствали на футболната среща
24 май 2020 18:35, Нели Христова
13
41 смъртни случая от коронавирус заради мача между Ливърпул и Атлетико
Снимка: БГНЕС

Анализ на данни от Националната здравна служба на Великобритания (НХС) е открил, че реваншът от осминафиналите на Шампионска лига между Ливърпул и Атлетико Мадрид  на „Анфийлд“ е довел до „41 допълнителни смъртни случая“ на COVID-19.

Възпитаниците на Юрген Клоп посрещнаха испанския си съперник на 11 март пред 52 000 зрители. 3 000 от тях бяха привърженици на гостуващия състав. Двубоят бе последният голям сблъсък, изигран в Англия преди налагането на ограничителните мерки срещу заразата, което доведе и до преустановяването на футбола в страната.

Според информация на Sunday Times, Edge Health – група, която анализира данни от НХС, вярва, че срещата на „Анфийлд“ е довела до 41 смъртни случая между 25-35 дни по-късно. Империъл Колидж Лондон и Университета Оксфорд изчислиха, че Испания е имала около 640 000 регистрирани случая на заразата по време на провеждането на мача. Във Великобритания потвърдените случаи били 100 000.

Много бизнеси, училища, ресторанти и някои двубои вече бяха преместени при закрити врати в Испания около изиграването на срещата от ШЛ. Британското правителство пък защити решението си да позволи провеждането на големи спортни прояви, подобни на реванша на „Анфийлд“, въпреки че 10 дни по-късно бяха въведени мерките за социална дистанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Гледам преди 3 години
интервю с Боил Банов,министъра на културата,който казва,че сме много интелигентна нация,една от най интелигентните!!Грешиш Боиле,ей тъй като гледам драсканиците наоколо имам чувството,че поне 50% от това племе е от рода на Резус Макакус или съответната м,аймуна,за който не разбира латински език!!То не беше грипче,то не беше кълчене,гуцане и майтап със сериозни неща??!!Няма нищо повече да кажа!Пожелавам на майтапчиите да ги олепери грипчето КОВИД и да съм на близо да се помайтапим заедно!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешни стават вече
11
2
 
3
 
! Отговори
Галактически стоп преди 3 години
Според мен са 42. Това е отговорът на всичко. Няма какво да ми изчисляват всезнайковци
10
7
 
6
 
! Отговори
До РОМ"с и подо преди 3 години
Несериозно е убеждението че имаш огромни експертни познания кяквито всъщност не притежаваш!Няма по-страшно от полуинформирани и полуграмотни хора,с претенции че знаят и разбират всичко и говорещи като последна инстанция.Колкото по-*** е един човек,толкова е по уверен в себе си и в абсолютната си правота!!!......Да живее интернет,територия за всякакви мнения,за съжаление ползван от доста илитерати,*** и недорасли пубери-философи.
9
2
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Що не погледнете кой е писал статията за ДНЕС? После се дрънкайте един друг за радост на ДНЕС! Кликайте си + и -!Не беше ли същаща тази дето омеша кардинално "клъстера" в с.Брестовица, Пловдивско?!Всички заразени в болница, а не, карантина в къщи, ама не има и в болница ....!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от резултата също има толкова случая
7
6
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Вирус има ,но 20.02.2020 започна краха на финасовата система и икономиката ипада в кризис и затова е по-добре да се раздувхва "пандемията" ,тъй по-лесно ще се оправдат след това за критичното положение на хората,които ще изпаднат по време на икономическата криза която ще траее към 3-5 години ,пика на дънто ще е 2022 година.
6
2
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
До КОЙ ЛИ ВИ ВИИма наивници, има неграмотници. А в България, ги е страх да не си нарушат комфорта. А най-ги е страх, да не би някой да е по-умен от тях, друго саси въобразявали.
5
10
 
18
 
! Отговори
До 2 х преди 3 години
В Белгия на 5 възстановили се от вируса, се падат 3 починали. Казваш не бил страшен вируса. Във Франция на 16 възстановили се, се падат 7 починали и т.н.
4
4
 
8
 
! Отговори
Далече по тъча преди 3 години
Групата, която анализира данните, вярва че ... Това да не е някакво "божие наказание", че да вярваш или да не вярваш, при положение, че анализираш данни.Статистиката да не е някаква религия?
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно смъртните случаи заради мача са повече, но само за 41 са доказали.
2
10
 
20
 
! Отговори
х преди 3 години
Как ги изчислиха? Как намериха взаимовръзката? С такава точност? Пускайте всичко и да се възстановяваме и да вървим напред. Циркът свърши. Вирус има, не съм някакъв конспиратор. Но не е толкова страшен, че да затвориш буквално целия свят.
1
9
 
18
 
! Отговори
КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА преди 3 години
ВЕЧЕ НЕ ОСТАНАХА НАИВНИЦИ .....