Байерн излъга Борусия Дортмунд и капарира титлата

Кимих вкара единствения гол малко преди паузата
26 май 2020 21:27, Друми Георгиев
3
Байерн излъга Борусия Дортмунд и капарира титлата
Снимка: БГНЕС

 Байерн Мюнхен подчини Борусия Дортмунд с 1:0 като гост в дербито на междинния 28-и кръг в германската Бундеслига, играно на празния стадион "Сигнал Идуна Парк".

 
Ерлинг Халанд можеше да открие резултата след едва 30 секунди игра, но пред голлинията топката беше изчистена от Джером Боатенг. На отсрещната врата Лукаш Пишчек отказа Серж Гнабри в идентична ситуация.
 
Баварците все пак нанесоха своя удар малко преди почивката, когато Джошуа Кимих прехвърли майсторски излезлия леко напред Роман Бюрки. След почивката шампионите контролираха развоя на мача и заслужено изковаха важната победа по пътя към осмата си поредна титла.
 
Победата осигури на лидера Байерн Мюнхен актив от 64 точки, докато вторият Борусия Дортмунд остава с 57 пункта и практически загуби мечтата си за първа сребърна салатиера от 2012 година насам.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Компетентен преди 3 години
Най-корумпираното първенство на света е това във ФРГ. Няма футболист в Бундеслигата от конкурент на Байерн, който да не е привлечен от баварците. Купили са всички съдии в Германия, а начело им е престъпник като Хьонес, лежал в затвора за да не издаде останалите си съучастници от клуба за стотици милиони евро. Би следвало ако има ФИФА и УЕФА просто да не признават германския футбол, който от доста години е пародия на спорта.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хер Флик го направи машина за победи.