Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм

Независима аутопсия потвърждава убийството му
179

 
Убитият при арест от полицаи чернокож Джордж Флойд е умрял от задушаване заради притискане на шията и гърба. Това сочи независима аутопсия, извършена от лекаря, който е преглеждал тялото на Ерик Гарнър - невъоръжен чернокож мъж, който почина през 2014 г. в Ню Йорк при подобна ситуация.
 
"Не само коляното на врата на Джордж  е било причина за смъртта му, но и тежестта на другите двама полицаи на гърба му, които  са попречили  на притока на кръв в мозъка му, както и на въздушния поток в белите му дробове", се казва в констатация на независимата аутопсия на Джорд Флойд.
 
Заключенията потвърждават версията за убийство след полицейски произвол.
Още по темата
Аутопсията, която бе поръчана от семейството се различава от официалната аутопсия, която включва и основните здравословни проблеми и потенциални упойващи вещества, открити в тялото на мъжа, но не намира доказателства за насилствено причинена смърт.
 
Смъртта на Флойд стана причина за масови протести в различни градове на САЩ против расизма и полицейското насилие, които продължават вече почти цяла седмица. Задържани са около 4100 души. 
 
В над 40 града в цялата страна е въведен полицейски час, включително и в Ню Йорк.
 
Полицаите бяха уволнени веднага, а заподозреният за причинената смърт бе арестуван и е с повдигнати обвинения.
 
Американският президент Доналд Тръмп пък сравни нападенията срещу полицаи с вътрешен тероризъм.
 
Той мобилизира наличния федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите.
 
"Препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях", заяви Тръмп.
 
"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."
 
Тръмп обвинява за възникналите безредици крайнолявата група "Антифа". 
 
Според анализатори обаче протестите се използват и от крайнодесни, които също разпалват актове на насилие и вандализъм.
 
Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Властите вече следят и социалните мрежи, за да идентифицират хората, призоваващи към насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
1
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТКолега, всеки градински *** е много по- умен от теб!
154
1
 
3
 
! Отговори
МАЙДАН В САЩ преди 3 години
Дайте да дадем Америка в ръцете на такива като Флойд - *** рецидивисти, наркомани и бандити. И на онези третополовите, които гласуват за психиатри като Килъри Хлинтън.
153
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицая наистина преигра. Гледаше толкова доволно все едно динозавър е заловил с голи ръце.
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
161, защо да го отхвълчя, нима ченгетата не са расисти??специално този е от най-глупавите расисти, аз лично съм убеден че е искал да се случи и да бъде заснет и показан по социалните мрежи докато е стъпил на врата на някакъв си черен кокошкарин в изпълнение на служения си дълг ! *** , ама много *** кука...
151
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До mmколко убити бели кавказка раса в следствие превишаване на полицейски правомощия спрямо цветнокожи има последните 5 години в САЩ?
150
6
 
6
 
! Отговори
mm преди 3 години
Причинилият смъртта на Флойд е униформен полицай на работа, изпълняващ служебните си задължения. Това автоматично отхвърля расистки подбуди. Превишаване на правомощия - да, но расизъм категорично - не! Последвалите метежи по улиците обаче категорично могат да бъдат квалифицирани като кражби, обири, палежи и т.н. Всички тези действия са рафинирана проява на черн расизъм, толериран в световен мащаб!
149
1
 
6
 
! Отговори
Демокрация без край преди 3 години
Значи тръгнали да подпалват коли, да разбиват магазини и да крадат маратонки, телефони и лаптопи защото полицай в Минеаполис натискал криминалнопроявения Флойд докато умре ???
148
1
 
6
 
! Отговори
+ преди 3 години
Предполагам ще продължат да се капсулират общностите , докато един ден не започнат открито да се трепят наред Не е нормално да стреляш по черен , защото в твоя квартал нямало черни . Както не нормално да стреляш по бели , ако са в черен квартал Лошото е ,че политиците не правят нищо да се реши този проблем . Дават права на гейове да се женят , да осиновяват деца , ама не си мърдат пръстта да направят нещо ,ч е хората да не живеят в страх
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам,но преди дни гледах видео в Тубата,където един амрикански политик каза,че са избрали Тръмп за президент,защото не са искали Coрос да влиза в президентството чрез Клинтън,смятайте щом и самите служби,управници в щатите ги тресе страх от Copoc
146
5
 
5
 
! Отговори
+ преди 3 години
До Анонимен 137 Някакъв ученик - черен , изпуска автобуса за у-ще , тръгва да върви пеша , спира да звънни на някаква къща , да попита за посоката . От вътре излиза някакъв и започва да стреля по него . Не го улучва . Нямало училище около тях и най-естественото е да го гръмнат . Ама не се сетил да изтрие записите на охранителната си камера и сега ще го съдят С две думи - американското общество е много , много болно . Расисти има от всички страни .
145
2
 
2
 
! Отговори
малко факти преди 3 години
До Анонимен 137 Оказва се , че вече и тук нещата са двупосочниПрочети заAhmaud Arbery /Ахмад Арбъри / , гръмнаха го февруари ,баща и син - бивш и действащ полицай . Той човекът си бягал за здраве ,а те го объркват с някакъв или им се сторил подозрителен - не помня . Двамата са с обвинения за убийство , а третия, където е снимал и той е вече с подобно обвинение . Оказва се ,че в е манипулирал видеото , за да не с е разбере истината и е пречил също така на момчето да избяга
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също казаха на видео в Тубата,че им стоварват цели палети с тухли,ориентират ги накъде да вървят,за да чупят
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСтига сте плюли срещу армията,тя няма право да се намесва в такива бунтове там по закон.Има други институции срещу безредиците,палежите и кражбите.
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В "Поглед инфо" има снимки на протестиращи,които са въоръжени с автомати за стрелба,също казаха , че има около 50 убити от тези протести
141
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така у нас бяха убити от полицаи Чората и още един беше задушен в полицейски микробус и полицаите-юнаци убийци бяха оправдани май.
140
5
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Защо не се наложат санкции на САЩ за използване на насилие срещу справедливо протестиращи граждани ?
139
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В много градове белите се организират и излизат по улиците с пушки и автомати за да си бранят собствеността от вандалите .
138
0
 
1
 
! Отговори
До тоя,дето преди 3 години
критикува Велес....-Ще ти бъде полезно да понаучиш пунктуацията на изречението и правописа във Българския език!-И второ...От льольовци акъл не щем! Много ти е дребно нивото... И в интелектуално, и във психично отношение!
137
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп трябва да падне на ВСЯКА цена!
136
0
 
1
 
! Отговори
Ран преди 3 години
До До 139Боже, колко си категоричен! Добре че ни сложи на място! Ха!